Box fogadás

Az ökölvívás az egyik legrégebbi versenyforma, amely már a Kr.e. 3. századra nyúlik vissza. Valamikor a boksz volt a legnépszerűbb sport a világon, amelyre fogadni lehetett, és jól ismert volt arról, hogy a sportfogadási iparban a legnagyobb megtett téteket láthatta. Az ökölvívás két harcosból áll egy négyzet alakú ringben, és mindegyik védőkesztyűt visel előre meghatározott ideig.

A profi bokszmérkőzések általában legfeljebb tizenkét menetig tartanak, férfiaknál három percig, nőknél két percig. Amint azt valószínűleg láthatja, ez a lehetőségek világát nyitja meg a bokszmeccseken való fogadások megkötésére.

Box fogadás
A bokszfogadás alapjai

A bokszfogadás alapjai

Az egyik legrégebbi versenytípus a boksz. Már a Kr.e. 3. századra nyúlik vissza. Volt egy pont, hogy a boksz volt a legnépszerűbb sport világszerte, ha fogadásról volt szó. Jól ismert volt a sportfogadások legnagyobb tétjeiről is.

Mi az a boksz? Ez egy olyan sport, ahol két játékos kerül egy négyzet alakú gyűrűbe. Párnázott kesztyűt viselnek, hogy megvédjék magukat harc közben.

A bontás meglehetősen egyszerű. Egy-egy profi bokszmeccs általában legfeljebb 12 menetig tart, férfiaknál pedig körülbelül 3 percig tart. Nőknél körülbelül 2 percnél landol. Az egyes meccsek hány fordulójából adódóan számos lehetőség kínálkozik a fogadók számára, hogy megtegyék téteiket.

A bokszfogadás alapjai
Mi az a boxfogadás?

Mi az a boxfogadás?

Az ökölvívás már az ókori civilizációkig nyúlik vissza, így nem meglepő, hogy az emberek a sportág kezdete óta fogadásokat tettek. Míg korábban az ökölvívás volt a legnépszerűbb fogadási sport, az elmúlt években a szerencsejátékok népszerűségét beárnyékolták olyan sportok, mint a Kevert harcművészetek promóció.

Mielőtt a sportfogadást erőteljesen követték volna, az ökölvívásnak még mindig megvolt a maga jó része a fogadásokban. Még a leggazdagabb férfiak közül is vonzotta magasztos fogadásokat. Bár lehet, hogy már nem ez a legnépszerűbb fogadási sport, továbbra is nagyon népszerű a fogadók körében világszerte.

A bokszra való fogadás teljesen más állat, ami azt jelenti, hogy nem választhatsz ki egy fogadási stílust egy másik sportból, és alkalmazhatod a bokszban. Olyan stratégiákat kell választania, amelyek kizárólag erre a sportra vonatkoznak. Ha megpróbálsz ellopni egy stratégiát, amelyet esetleg használtál kosárlabda fogadás, egyszerűen nem fog menni és nem lesz értelme. A bokszra vonatkozó fogadások általában különböző összetevőket mérnek a bokszban, például a köröket vagy a győzelmeket.

Mi az a boxfogadás?
Az ökölvívásra való fogadás menete

Az ökölvívásra való fogadás menete

Hasonlóan a legtöbb egyéni versenysporthoz, a bokszban a fogadás szokásos módja a küzdelem eredményére való fogadás. Ez hasonló a csapatsportok pénzvonalára történő fogadáshoz. Ugyanúgy, mint amikor a fogadók az UFC és a végső győztesre tesznek fogadást tenisz. A bokszmérkőzés formátuma más fogadási típusokat is biztosít, amelyek a küzdelmen belül dönthetők el.

Ugyanaz, mint a UFC, a fogadók megtehetik, hogy szerintük hány menetes lesz a küzdelem, és azt is megtehetik, hogy szerintük ki nyer.

Általában a kiütéssel, technikai kiütéssel vagy kizárással végződő mérkőzésre lehet fogadni. Vagy a fogadók fogadhatnak egy döntésre vagy technikai döntésre, ha a küzdelem valóban elmegy. Ha nagyon szeretné kihasználni az esélyeit, fogadhat arra a ritka befejezésre is, hogy a mérkőzés döntetlennel vagy technikai döntetlennel végződik.

Ezen kívül arra is fogadhat, hogy a küzdelmet lebonyolító fordulók száma túllépi. Lehetőséged van egy körös csoportfogadás nevű fogadási típust is megtenni; ez lehetővé teszi, hogy az 1. vagy 2. vagy 3. vagy 4. fordulóval végződő küzdelemre fogadjon. Ahhoz, hogy egy lépéssel tovább tudjon lépni, ugyanazon a kártyán egy másik harc különböző kimeneteleit is lejátszhatja. A kifizetés lényegesen nagyobb lesz; de ezzel a kockázat is sokkal nagyobb.

Ha fogadásról van szó, az is fontos, hogy az Ön számára legmegfelelőbb sportfogadási oldalt válasszon. Csak győződjön meg arról, hogy az oldal megbízható, felelősségteljes, és ha helyesen fogadja, akkor valóban visszakapja a pénzét a nyereményével együtt. Nagyon sok csaló webhely található, ezért ügyeljen arra, hogy a pénzét a megfelelő helyre és a megfelelő kezébe tegye.

Az ökölvívásra való fogadás menete
A bokszfogadás esélyei

A bokszfogadás esélyei

Boksz fogadási szorzók különböző tényezők és valószínű forgatókönyvek felhasználásával jönnek létre. Ha az első két harcos korábban a másik ellen küzdött, ez jelentős szerepet játszik az esélyek meghatározásában. A sportfogadók és a játékosok ezeket az eredményeket fogják felhasználni arra, hogy meghatározzák a legjobb stratégiájukat a közelgő küzdelemhez, és azt, hogy szerintük hogyan fog lezajlani.

Ha még nem mentek egymás ellen, akkor is elemzik az egyes játékosok statisztikáit. Milyen gyakran nyernek? Milyen a harci stílusuk? Hogyan védekeznek és támadják meg az ellenfelet? A sportfogadás azt is méri, hogy a közvélemény szerint ki nyeri meg a küzdelmet, és ennek megfelelően módosítja az esélyeket.

Hasonlóan az UFC-hez, egy bokszoló bármikor nyerhet. Fontos, hogy ne vegyük a favoritokat, és ne várjuk el tőlük a győzelmet.

Koncentrálj a mérkőzésre

A legjobb bokszfogadások megtételéhez nem csak azt tudhatod, melyik bokszoló jobb vagy rosszabb. Ismernie kell az egyes erősségeket és gyengeségeket, különösen akkor, ha korábban találkozott ezzel az ellenféllel. Elemezze állóképességüket, felépülésüket, sebességüket és hatótávolságukat.

Amikor a bokszra fogadunk, előfordulhat, hogy többet kell tanulmányoznia a statisztikákat, mintha egy másik sportágra fogadna. Nem elég a rekordokat és a helyezéseket nézni. Ismernie kell minden bokszolót, és tudnia kell, hogyan állnak a versenyben. Ez a fajta tudás segít abban, hogy talpra álljon és nagyot nyerjen. Nagyon fontos az is, hogy figyeljen a súlycsoportokra és arra, hogy az egyes harcosok hogyan teljesítenek az ellenfelekkel szemben.

Ne fogadjon a hype-ra

Persze lehet, hogy a tömeg elveszíti a fejét egy adott játékos miatt, de attól, hogy van hype, még nem jelenti azt, hogy nyerni fognak. Ne foglalkozz azzal, hogy az emberek mit éreznek vagy gondolnak. Nézze meg a statisztikákat, és kutasson saját maga, mert sokkal jobban tudja, hogyan születhetnek meg az eredmények, ha elvégezte a kutatást.

Sok bokszrajongó hajlamos arra, hogy egy másik rajongóról lecsapja a hitét. Ez gyakran vak és jó szándékkal történik, de ha jobbról van szó, nyugodtan mehetsz. Győztesként vagy vesztesként akarsz kijönni? Nos, a fogadásait arra kell alapoznia, hogy Ön szerint ki lesz a győztes – vagy a vesztes.

A bokszfogadás esélyei
Élő fogadás a bokszra

Élő fogadás a bokszra

Bár kissé visszásnak tűnik, fogadhat a mérkőzésre, amíg a meccs még tart. Valójában ez az egyik legnépszerűbb fogadási eszköz, ha kifejezetten a bokszról van szó. Emiatt a legtöbbnél elérhető az élő fogadás online sportfogadások.

Sok okos okunk van arra, hogy a bokszra fogadjunk, miközben még minden folyamatban van. Néhány példa:

  1. Tegyen sok munkát a fogadásba, különösen a ritka meccseken, és azokon, amikre feltörik
  2. Figyelje meg, hogy minden fogadásra több esély van
  3. Szálljon szembe a legjobb fogadókkal, és tesztelje okosságát
  4. Tesztelje, hogyan befolyásolja az esélyeket az egyes mérkőzések előrehaladása

Ha élő fogadást tervez, rengeteg lehetőség áll rendelkezésére a fogadások megkötésére. A jó hír az Ön számára, hogy a játék során szinte minden fogadás elérhető a sportfogadásokon. Tehát kényelmétől és tudásától függetlenül megtalálhatja azt a fogadási típust, amely a legjobban megfelel az Ön számára, ha bokszról van szó.

Élő fogadás a bokszra
A fogadási vonalak alapjai

A fogadási vonalak alapjai

Bőven van időd arra, hogy felhasználd tudásodat és fogadást köss. A sátorharcokat azonban hónapokkal előre meg fogják határozni, így később a fogadási vonalakat is. Még arra is volt példa, hogy ha pletykák keringenek egy nagy harcról (Gondolj: Floyd Mayweather Jr. és Conor McGregor), a sportfogadók még a tárgyalások megkezdése előtt elfogadják a fogadásokat. Jó hír, hogy ha a küzdelem nem történik meg egy meghatározott időkereten belül, a téteket visszakapják.

Ha konzultál egy bokszszakértővel, a fogadásodat is akadályozhatod. A párosítás segít abban is, hogy naprakész legyen a fogadási hírekről és a fogadás világában zajló eseményekről. Azt is tudni fogja, hogy hol állnak az esélyek – mindig.

Mit kell tudni az érvénytelen fogadásokról

Valójában minden játékhoz el kell kezdenie a játékost ahhoz, hogy a fogadása érvényes legyen. Tehát, ha bármilyen okból kifolyólag a bokszolója visszavonul, és egy másik harcos váltja fel, tétjét visszakapja. Nem fogadhatsz egy játékosra, ha nem játszik.

A fogadási vonalak alapjai
Parlay fogadás bokszhoz

Parlay fogadás bokszhoz

Ha tetemes nyereményt szeretne kapni, van egy jó módja a tét megemelésére: egy parlay fogadás. A tét emelése érdekében a játékosok megoszthatnak néhány eredményt ugyanarról a kártyáról. Bármilyen pénzvonalat, kört vagy győzelmi módszert bejátszhatsz egy másik eseménybe. Meg kell jegyezni, hogy valójában nem lehet két eseményt összeadni ugyanabból az eseményből. Például: Nem fogadhat McGregor pénzvonalra (-600) és McGregor győzelmére a harmadik körben (+1200). Amit megtehetsz, az az, hogy egyszeri fogadásokat kötsz egymásra ezekre az eseményekre ugyanazon a sportfogadónál – nem kötheted őket csak úgy egy párbajban.

Fogadások a győzelem módszerére

Az egyik legtöbb népszerű fogadási módszerek a „győzelem módszere”. A küzdelem befejezésének sajátossága kifizetődő, és különösen hasznos egy meglehetősen egyoldalú mérkőzésen. Tehát fogadhat, hogy egy bokszoló KO-val az ellenfél, vagy fordítva. Arra is fogadhat, hogy a mérkőzés döntetlenre végződik. Minden bokszolót kiválaszthat, hogy KO/TKO-val vagy döntéssel nyerjen. A ritka döntetlenre is fogadhat.

Kulcs elvitelek

  • Találkoztak már a játékosok?
  • Hogyan teljesít az egyes játékosok?
  • Milyen az egyes játékosok harci stílusa?
  • Gondolkodtál már azon, hogy milyen típusú fogadást szeretnél megtenni?
  • Vannak konkrét élő fogadások, amelyeket figyelemmel kell kísérnie?
Parlay fogadás bokszhoz