Minden a Floorball fogadásról

A Floorball a jégkorong népszerű változata. A játékot a huszadik század eleje óta játsszák (különböző változatokban) Kanadában, leginkább szabadidős tevékenységként a jégkorong alternatívájaként. A bandy hoki változat ihlette a botok kialakítását, ezért a floorballt salibandy (Finnország), innebandy (Svédország és Norvégia) és unihockey (Svájc és Írország) néven is ismerik. A „salibandy” és az „innebandy” mindkettő a bandy szóból származik, „hall bandy”-t, illetve „indoor bandy”-t jelent.

Az Unihockey az "univerzális jégkorong" szavakból kapta a nevét, mivel ez a jégkorong egyszerűsített formája, amelyet bárhol lehet játszani.

Minden a Floorball fogadásról
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Minden, amit a Floorball fogadásról tudni kell

Minden, amit a Floorball fogadásról tudni kell

Öt mezőnyjátékos és egy kapus alkot egy csapatot. A floorball ütő műanyagból készült, és úgy néz ki, mint egy jégkorong ütő. A labda szintén perforált és műanyagból készült. A bot mindkét oldalával lehet passzolni és lőni a labdát a jégpálya körül floorballban.

A kapuk 160 cm szélesek és 115 cm magasak, a jégpálya 40 x 20 méteres. A floorball meccs bedobással kezdődik a pálya közepén, majd az egyik csapat megpróbálja a labdát a szemközti csapat kapujába lőni.

Eldobhatod a labdát a csapattársaknak, vagy sprintelhetsz, és irányíthatod a labdát a bot mindkét oldalával, hogy a labdát a jégpálya körül mozgathasd. A védekező oldal megpróbálja elvenni a labdát úgy, hogy könnyű érintkezést tesz a labdahordozóval; labdajáték közben azonban a játékosok nem emelhetik fel botjaik pengéjét derékmagasságra, és a labda nem mozoghat térdmagasság fölé.

A kapusnak a floorballban, akárcsak a bandyben, nincs botja, és ő az egyetlen játékos a játékban, aki elkaphatja és eldobhatja a labdát, de nem tudja kezelni a saját területén kívül. Gólszerzés után a labda visszakerül középre, és a játék bedobással kezdődik.

Minden, amit a Floorball fogadásról tudni kell
Miért népszerű a floorball fogadása?

Miért népszerű a floorball fogadása?

A floorball fogadási oldalak megtalálása már nem olyan nehéz, mint korábban. Egyre több hagyományos fogadóiroda kínál oddsokat a nagyobb floorball versenyekre és mérkőzésekre.

A Floorballnak nagy a követője skandináv Európa, és kezd elterjedni Ausztráliában, Új-Zélandon és Indiában. Az egész világon egyre növekvő rajongótáborral a floorball gyorsan népszerű sportággá válik, és minden évben új bajnokságok és kupaesemények jelennek meg. A nézők versenyszerű floorball-akciókat nézhetnek meg olyan eseményekről, mint a Champions Cup, az EuroFloorball Cup és az USA Cup, amelyeket évente rendeznek meg a férfi és női csapatok számára.

Ha szereti a floorballt, valószínűleg ismeri a finn Salibandyliigát vagy a svéd Svenska Superligant. A floorball legfelső osztálya ebből a két bajnokságból áll. Mindkét liga körmérkőzéses struktúrát alkalmaz, a legjobb klubok a szezon után továbbjutnak a rájátszásba, hogy eldöntsék a bajnokot. A legrosszabb csapatok pótselejtezős versenyükben versenyeznek, a vesztesek a következő szintre kerültek vissza.

Hogyan fogadjunk floorballra

Az indulás legnehezebb része az online floorball fogadás helyének kiválasztása. Felkeresi a floorball fogadási részt, kiválasztja a meccseit, és megteheti a fogadását, miután talált egy megbízható floorball fogadóirodát.

Miért népszerű a floorball fogadása?
Legális az online floorball fogadás?

Legális az online floorball fogadás?

A floorballra online fogadni teljesen legális. Ha szereted a sportot, és fogadni szeretnél rá, akkor nem kell aggódnod, hiszen az ország bármely pontjáról megteheted online sportfogadások amelyek más országokban működnek. Ha az ilyen online fogadási szolgáltatók oddsokat kínálnak a floorballra, csakúgy, mint más sportágakra, akkor Ön jogosult fogadni rá.

A kezdéshez egyszerűen nyisson számlát egy megbízható és legális sportfogadási szolgáltatónál. Ha olyan területen él, ahol szabályozzák az internetes sportfogadásokat, előfordulhat, hogy szorzót szerezhet a sportágra, vagy nem. Nagy valószínűséggel a floorball torna jelentősége dönti el.

Legális az online floorball fogadás?
A legjobb floorball fogadási szorzók

A legjobb floorball fogadási szorzók

A Floorball fogadások megszervezése meglehetősen egyszerű módon történik. A fogadások nagy többsége két kategóriába sorolható: a mérkőzés kimenetelére vonatkozó egyenes fogadások és a közelgő verseny kimenetelére vonatkozó határidős fogadások. Mindegyiket megnézzük, hogy lássuk, hogyan működnek.

Match győztes fogadások

A mérkőzés győztesére tett egyenes fogadás a legnépszerűbb floorball fogadás. Célja, hogy megfelelően kitalálja a játék győztesét, hogy nyerjen. Az egyes oldalakra vonatkozó szorzók, valamint a döntetlen mérkőzésen való fogadás lehetősége a floorball fogadási oldalon a meccs-győztes fogadásban jelennek meg. Ha jó a jóslata, akkor a floorball fogadási szorzók megmondja, mennyit tudsz nyerni.

Vegyünk egy példát egy közelmúltbeli mérkőzésről, amelyet egy nagy floorball fogadóiroda kínált. A mérkőzés leírása a következő volt:

  • Az 1. csapat nyer 3.25-nél
  • A 2. csapat nyer 1.47-nél
  • Döntetlen 6,75

Az egyes kimenetelek melletti számok azt jelzik, hogy mennyi pénzt nyerhetsz az egyes megtett egységekkel. Ha jóslata igaz, akkor mindössze annyit kell tennie, hogy megszorozza a kívánt tét összegét a teljes jutalommal.

100 dolláros téttel például:

  • Ha helyesen tippeli meg, hogy az 1. csapat nyer 3,25-nél, akkor a teljes kifizetése 325 € lesz, 225 € nettó nyereséggel.
  • ha helyesen jósolja meg a 2. csapat nyerését 1,47-nél, akkor a teljes kifizetése €147 lesz, a nettó nyereség pedig €47.
  • Ha helyesen jósolja meg a 6,75-ös sorsolást, akkor a teljes kifizetése 675 euró lesz, a nettó nyereség pedig 575 euró.
A legjobb floorball fogadási szorzók
Floorball határidős fogadás

Floorball határidős fogadás

A Floorball fogadási online határidős ügyletek egyszerűek, ha megérti, hogyan kell fogadni a mérkőzés győztes fogadására. Az egyetlen valódi különbség az, hogy a határidős szerződések átfogó listát adnak azokról a csapatokról vagy országokról, amelyek várhatóan versenyeznek a konkrét verseny hamar. A Floorball fogadási szorzót minden csapathoz hozzárendeljük a nyerési esélyüktől függően.

Az Ön felelőssége, hogy kitalálja, melyik csapat kerül be először. Nyersz, ha jól csinálod. Fogadása veszteséges, ha a kiválasztott csapat nem végez elsőként. Mivel nagyon sok lehetőség van, a határidős ügyleteket nehezebb megnyerni, de a kifizetések is átlagosan sokkal magasabbak.

Összesített gólok

A gólösszeg piaca nem gyakori a floorball fogadási oldalakon, bár alkalmanként találkozhat velük. A floorball-összes fogadásnál a bukméker megjósolja mindkét csapat által a mérkőzésen szerzett gólok számát. Például a fogadóiroda 11,5 gólban határozhatja meg a végösszeget. Célja annak meghatározása, hogy az összpontszám magasabb vagy alacsonyabb 11,5-nél.

Ha a kutatás azt mutatja, hogy ez a mérkőzés alacsony pontszámú lesz, akkor vegye figyelembe az "alul" pontot, és reménykedjen az alacsony pontszámban. Ön nyeri meg a fogadást, ha az összes lőtt gól 11 vagy kevesebb. Hasonlóképpen, ha úgy gondolja, hogy a játék magas pontszámú lesz, válassza a "the over" opciót. Ha az összesített gól 12 vagy több, akkor megnyeri a fogadást.

Floorball határidős fogadás
Floorball fogadási tippek

Floorball fogadási tippek

A floorballban is vannak sztárjátékosok, mint pl más sportok. Ebből kifolyólag, ha egy képzett floorball játékos sérülést vagy betegséget szenved, akkor elsőnek kell tudnia róla, hogy helyesen meg tudja becsülni a játék vonalát.

A svéd és a finn divízióban vannak olyan kereskedések, amelyeket az egész holtszezonban nyomon kell követni: az erős játékosokkal felpörgetett kisebb csapat váratlanul címjelöltté alakulhat át.

A kapus teljesítményét különösen figyelni kell. A floorball kapusa háromszoros terhelést jelent, és a csapat meghatározó tagja. Mivel a klub legjobb kapusainak ritkán van életképes cserejátékosa, a kapus hirtelen megsérülése jelentős hatással lehet az egyik csapat esélyeire.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, a klub játékstílusa, amely a legkönnyebben megtalálható statisztika az interneten, és segít a túl/alul fogadásban. Egyes csapatok célja, hogy többet alkossanak, és gyors kombinációkkal megdöbbentsék az ellenfelet, míg mások a kapus bravúrra és a robusztus védekezésre támaszkodnak. A csapatok többsége javít a harmadik negyedben, bár van néhány figyelemreméltó kihagyás.

A fáradtság probléma nem olyan kritikus az online floorball fogadásban, mert a meccsek közötti átlagos intervallum egy hét. Előfordulhat azonban, hogy egyes csapatok pszichológiai kerékvágásban ragadnak, és következetesen az elvárások alatt teljesítenek, aminek oka lehet a coaching, a vezetés vagy más ismeretlen változók problémája.

Floorball fogadási tippek
Felelősségteljes szerencsejáték

Felelősségteljes szerencsejáték

Gondosan kezelje pénzeszközeit, nehogy véletlenül nagy összeget veszítsen. Mindig ne feledje, hogy soha nem szabad több pénzt kockáztatnia, mint amennyit hajlandó veszíteni egy fogadással. Meg kell osztania az erőforrásait, hogy ne pazarolja el az összes pénzt egyszerre.

Ha negatív szerencsesorozatot alakít ki, ne próbálja kompenzálni a tét összegének emelésével. Vagy korlátozza a havonta befizethető teljes összeget, vagy korlátozza az egyetlen játék során elveszíthető összeget.

Képesnek kell lennie uralkodni az érzelmein, és tudnia kell, mikor kell feladnia. Hajlamosabb vagy impulzív döntéseket hozni, ha érzelmes vagy, ami rossz, ha szerencsejátékról van szó. Legyen mindig tiszta fejjel, és teljesen gondolja át a következő lépését.

Próbálja ki az önkizárást, ha a dolgok kezdenek rosszabbodni, és kezdi úgy érezni, hogy függőséget szerez. Az önkizárás segít a szerencsejáték-függőséggel küzdőknek, hogy kiszakadjanak belőle, és másra összpontosítsák életüket és pénzüket. Segíthet további közösségi programokkal kapcsolódni, hogy segítsen megbirkózni szerencsejáték-problémájával, valamint megadhatja a szükséges támogatást, ha nem tudja, hogyan kezelje gyógyulása következő lépéseit.

Felelősségteljes szerencsejáték
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács