Golf fogadás

A golf egy olyan sport, amelyet szerte a világon élveznek, és rendkívül hűséges követői vannak férfiak és nők körében, életkortól függetlenül. Nem az első játék, amelyre tippelni szeretne, de meglepően népszerű sport, amellyel pénzt lehet nyerni. A játék gyökerei a 15. századi Skóciában nyúlnak vissza, bár más ősi civilizációk is játszottak hasonló játékot már a Krisztus előtti első században. Ettől függetlenül a golf ma olyan népszerű, mint valaha, különösen, ha a sportfogadási piacról van szó.

A sportkönyvek világszerte népszerű fogadási lehetőségként kínálják a golfot, különösen a PGA versenyeket. Ahogy a sportfogadás folyamatosan új piacok felé terelődik, mint például az Egyesült Államokban, a golf népszerűsége csak növekedni fog, ahogy egyre többen fedezik fel a versenyszerű versenyeken való fogadás feszültségét.

Golf fogadás
Mi az a golffogadás?Hogyan fogadjunk golfraGolf fogadási szorzók
Mi az a golffogadás?

Mi az a golffogadás?

A golfra való fogadás valószínűleg már a játék kezdetekor elkezdődött. Ez egy könnyű sport, amelyre fogadni lehet, különösen két játékos között. Bár nincs konkrét dátum arra vonatkozóan, hogy mikor kezdődött a golffogadás, joggal feltételezhetjük, hogy a fogadás valamilyen formában a létezése óta történik.

2019-ben a PGA Tour felkarolta a sportfogadást, ami éles ellentétben állt más profi sportligákkal. Azóta a golf az egyik legnépszerűbb sportfogadás az Egyesült Államokban.

Manapság a golf a sportfogadások fősodrába került. Nemcsak az összes fontosabb sportkönyv kínál golffogadást, hanem olyan oldalak, mint a FanDuel és a DraftKings, a hagyományos fogadás mellett napi fantáziasportot is kínálnak golfhoz. Mostantól nagyobb a hozzáférés a versenyközvetítések streamingjéhez, és még egyszerűbb a fogadások megtétele.

Mi az a golffogadás?
Hogyan fogadjunk golfra

Hogyan fogadjunk golfra

A golfra való fogadás valóban bővült az első bevezetése óta. Könnyű megérteni az olyan fogadásokat, mint a versenygyőztesek, amelyek népszerűek a nagy nyereményt kereső fogadók körében. Annak tanulmányozása, hogy a golfozók hogyan teljesítenek bizonyos pályákon vagy különböző időjárási körülmények között, szűkítheti a fogadási lehetőségeket.

Más fogadások, mint például a golfozók mérkőzései, lehetővé teszik a fogadók számára, hogy arra fogadjanak, hogy kinek lesz jobb köre vagy versenye két egyenlő arányú golfozó között. A Golf még a golfozók számára is bevezette a kellékfogadásokat. A Prop fogadások rendkívül jók voltak népszerű a sportban mint a kosárlabda és a futball, ezért csak akkor van értelme más sportokhoz, például a golfhoz átvinni őket.

A golfkellékes fogadásokkal olyan dolgokra fogadhat, mint a golfozó körönkénti birdie-k száma, vagy akár a legjobb nemzetiségű játékos vagy a legjobb balkezes játékos.

Hogyan fogadjunk golfra
Golf fogadási szorzók

Golf fogadási szorzók

A golffogadási szorzók számos tényezőből származnak. Minden pálya másképp játszik, és hatással lehet arra, hogy egy adott játékos hogyan játssza a játékot. Például, ha egy adott pályán nehéz zöldek vannak, akkor a jobban dobó golfozóknak rövidebb esélyük lehet. Ha egy másik pályán hosszabbak a pályák, akkor rövidebb esélyt láthatunk azoknál a golfozóknál, akik nagy távolságra el tudják hajtani a labdát.

Mivel a golf szabadtéri játék, az időjárás mindig hatással van a játékosokra. Hasonlóképpen, a golfozók mindig a testükre ható nyomaték miatt zsémbes sérülésekkel küzdenek. Egy sérülésből visszatérő golfozó értékesnek tűnhet, de gyakran láthatjuk, hogy elsőre elég rozsdás. versenyen vissza.

A golf match up vagy 2 ball esélye, ahogy egyes sportkönyvekben nevezik, a közelmúltbeli teljesítményből, valamint az ezen a pályán elért múltbeli teljesítményből adódik. A torna szorzói rendkívül magasak lehetnek, mivel gyakran néhány magasan rangsorolt játékos lesz a fogadás favoritja, miközben a mezőnynek rendkívül nagy esélye van a győzelemre.

Golf fogadási szorzók