Lacrosse

A lacrosse az elmúlt években nagyon népszerű látványsport lett, Kanadában és az Egyesült Államokban is zajlanak a nagy versenyek. Jelenleg egyre népszerűbb az Egyesült Királyságban és Európában. Kanadának és az Egyesült Államoknak van nemzeti Lacrosse ligája, és ők adnak otthont a világbajnokságnak. A 20. század elején az olimpián is szerepelt, és ma már sok országban vannak bajnokságok.

A legtöbb sporthoz hasonlóan a Lacrosse-ra való fogadás egy csapat vagy játékos teljesítményén, illetve egy mérkőzés vagy torna eredményén vagy pontszámán alapul. Viszonylag egyszerű megjósolni az eredményt, ezért még azok is könnyen megtehetik a Lacrosse sportfogadásokat, akik még nem ismerik a sportfogadást.

Lacrosse
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Minden, amit a Lacrosse fogadásról tudni kell

Minden, amit a Lacrosse fogadásról tudni kell

A legtöbb lacrosse sportfogadás akkor kerül megkötésre, amikor a nagy versenyek zajlanak, de van lehetőség fogadni néhány kisebb bajnoki mérkőzésre is.

Úgy gondolják, hogy a Lacrosse az egyik legrégebbi sportág Észak-Amerikában. Ismeretes, hogy a 17. században játszották Kanada. Ez egy csapatsport, és a játékosok botot használnak a labda passzolásához, hordozásához és lövéséhez.

A játéknak különböző változatai vannak, beleértve a terep-, box- és női lacrosse-t. A férfi játékok kontakt változatok, így a játékosok gyakran védőfelszerelést, például könyökvédőt viselnek. A női játéknál nem megengedett a testkontaktus. Ennek ellenére védőszemüveget használnak.

Minden lacrosse csapatban összesen 10 játékos lesz. Ezek közül az egyik a kapus, akkor három játékos védekezik, hárman a középpályán, hárman pedig támadók szerepében. A használt lacrosse bot hosszú vagy rövid bot lesz.

A csapatból csak négyen használhatják a bot hosszú változatát, bár ez a kapus mellett van, aki bármelyiket használhatja. A többi csapatsporthoz hasonlóan az nyer, aki a végén a legtöbb gólt szerezte.

Néhány lacrosse-szabály

Ha a mérkőzés végeredménye döntetlen, lehetőség van a játékot „Hirtelen győzelem hosszabbításra” helyezni. Ez a hosszabbítás időszaka, és az első gólt szerző csapat nyeri meg a mérkőzést. Maga a játék négy negyedből áll. Ezek mindegyike 20 percig tart. Ha egy csapat úgy dönt, hogy időt kér, akkor a játék szünetel. Ha egy játékosról kiderül, hogy megsértette a játékszabályt, rövid időre büntetődobozba kerülhet.

Minden, amit a Lacrosse fogadásról tudni kell
Legális az online lacrosse fogadás?

Legális az online lacrosse fogadás?

Mint minden online fogadás esetében, fontos, hogy a számlát nyitó egyén megbizonyosodjon arról, hogy az ilyen típusú szerencsejátékok legálisak hazájában. Lehetnek olyan webhelyek, amelyek székhelye Más országok hogy csatlakozhatnak fogadást, de a legtöbb olyan oldal, amely nem rendelkezik működési engedéllyel egy adott országban, erről tájékoztatja a játékosokat, amikor megpróbálnak regisztrálni. Az olyan országokban, mint az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság, legális online fogadást tenni egy sportágra, például a lacrosse fogadásra.

A játékosoknak tisztában kell lenniük a szerencsejátékokkal kapcsolatos helyi törvények megsértése esetén kiszabható lehetséges szankciókkal is. Egyes országokban létezhetnek törvények, amelyek megakadályozzák a szerencsejátékokat, de előfordulhat, hogy a hatóságok nem tesznek lépéseket ezek betartatása érdekében. Azokban az országokban, ahol szigorúbb a szerencsejáték, a fogadók kockázatot vállalhatnak azzal, hogy próbálkoznak.

Legális az online lacrosse fogadás?
A legjobb lacrosse fogadási oldalak

A legjobb lacrosse fogadási oldalak

Fontos, hogy az a játékos, aki fogadni szeretne, nézze meg a különböző online sportfogadási oldalakat. Ennek az az oka, hogy ha biztosak akarnak lenni abban, hogy a legjobb esélyeket kapják, tisztában kell lenniük az egyes oldalak által kínált esélyekkel. Nem feltétlenül szükséges feliratkozni egy webhelyre, hogy megtudja, milyen szorzókat kínálnak a lacrosse-mérkőzésekre. Miután elvégezték ezt a kutatást, eldönthetik, melyik webhelyre kívánnak feliratkozni.

Lacrosse fogadási szorzók

A legtöbb sporthoz hasonlóan a online sportfogadási szorzók változni fog. Az oldal figyelembe veszi a csapat történetét, teljesítményét és az egyes játékosok teljesítményét a kínált szorzók kiszámításakor.

Ezt összehasonlítják az ellenfelek teljesítményével, és ennek megfelelően számítják ki az oddsokat. Rövidebb szorzót kínálnak azoknak a csapatoknak, amelyek a legvalószínűbben teljesítenek az egyéni meccseken, de előfordulhat, hogy nem ezek kínálják a legjobb hozamot a fogadáson. A hosszabb szorzók jobb megtérülést kínálnak, de tükrözik a csapat nyerési esélyeit.

A legjobb lacrosse fogadási oldalak
Hogyan fogadsz a lacrosse-ra?

Hogyan fogadsz a lacrosse-ra?

Legtöbbször az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban élő magánszemélyek fognak fogadni a lacrosse-ra, mivel ez a sportág a legnépszerűbb. Amint azt korábban említettük, a legtöbb ember a nagy versenyeken, például a világbajnokságon fog érdeklődni a lacrosse-ra való fogadás iránt. Bár nem tartozik a világ legtöbbet játszott sportjai közé, hosszú múltra tekint vissza, és a legtöbb online fogadási oldal felismeri ezt, és opcióként felveti.

Az online lacrosse fogadás első lépése, hogy regisztráljon egy online lacrosse fogadóirodára. Ezekre általában könnyű feliratkozni, de a legtöbben elvárják a tagtól, hogy igazolja az életkorát és a tartózkodási helyét. Minden attól függ, hogy a tag melyik országban tartózkodik, és hány évesnek kell lennie a fogadás törvényes megtételéhez.

A tagnak regisztrálnia kell egy fizetési módot, majd pénzt kell helyeznie a számlájára. Ezután egyszerűen kiválasztják a megtenni kívánt fogadás típusát, a megtenni kívánt összeget, és beadják.

Hogyan fogadsz a lacrosse-ra?
A lacrosse fogadások megértése

A lacrosse fogadások megértése

Több is van különböző típusú fogadások amit lacrosse-ba lehet helyezni. Az első a mérkőzés végeredménye. A fogadó dönthet úgy, hogy megjósolja a végeredményt, vagy csak arra fogadhat, hogy melyik csapat nyer vagy veszít. Más fogadásokat is köthetnek, például a mérkőzés felénél elért eredményre. A fogadó dönthet úgy is, hogy fogadást tesz-e a csapat korai fordulókban, a negyeddöntőben, az elődöntőben vagy a döntőben nyújtott teljesítményére.

Megpróbálhatják megjósolni, hogy mely csapatok jutnak be az utolsó szakaszba, sőt fogadásokat is köthetnek az egyes játékosok által a torna során szerzett gólok teljes számára. A fogadásoknak számos kombinációját lehet megtenni, és minden oldal különböző lehetőségeket kínál tagjainak. Érdemes némi kutatást végezni, hogy megtudja, mely fogadási típusok kínálják valószínűleg a legjobb szorzót, és mely oldalak milyen típusokat kínálnak.

A lacrosse fogadások megértése
Lacrosse események és versenyek

Lacrosse események és versenyek

Míg a lacrosse már nem szerepel a nyári olimpia, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy népszerűsége csökkent. A világbajnokság középpontjában a férfi lacrosse játék áll, és négyévente kerül megrendezésre. Az Egyesült Államok és Kanada uralta a tornát, de más országok is részt vesznek, mint például az Egyesült Királyság és Ausztrália. Ez volt az a négy ország, amely megjelent az első világbajnokságon. A legutóbbi eseményen 46 ország vett részt.

Női világbajnokságot is rendeznek. Erre szintén négyévente kerül sor, de csaknem 20 évvel a férfiverseny után indult élete. Ez azonban ugyanolyan népszerű, mint a férfiak versenye, és nagy közönséget vonz a világ minden tájáról.

Lacrosse események és versenyek
Lacrosse fogadási tippek

Lacrosse fogadási tippek

Az egyik fő tippek a sportfogadáshoz A lacrosse-on a fogadónak gondoskodnia kell arról, hogy ragaszkodjon a legismertebb ligákhoz és csapatokhoz. Ez azért van így, mert jobb megérteni a csapat történetét és játékmódját, így könnyebb megjósolni, milyen jól teljesíthetnek az egyes mérkőzéseken. Ez egy jó tipp azoknak, akik nem ismerik a lacrosse-t.

Az új csapatra tett fogadás nagyobb kockázatot jelent a fogadónak, mint a fogadóirodának. Néha ajánlatos egynél több csapatra fogadni, mert ez növeli a győzelem esélyét. Ezen túlmenően, a verseny korai szakaszában tett fogadás sokkal jobb esélyeket ad, mint a végére várás. Ahogy a versenyen még a legjobb online lacrosse sportfogadó is finomítani fogja az esélyeket, amelyeket egy adott csapatra kínál. Ahogy kiütnek más csapatokat a tornából, természetesen növelik saját esélyeiket a győzelemre.

Lacrosse fogadási tippek
Felelősségteljes szerencsejáték

Felelősségteljes szerencsejáték

A szerencsejátéknak veszélyei vannak. Mivel nagyon könnyű megtenni, egyes fogadók úgy találhatják, hogy túl sokat és túl gyakran játszanak szerencsejátékkal. Rengeteg forrás áll a fogadók rendelkezésére, akik ellenőrizni szeretnék szerencsejáték-szokásaikat. Az első lépés annak ellenőrzése, hogy mely források állnak rendelkezésre az online fogadóirodán keresztül. Ügyfélszolgálati csapatuk tanácsokat tud majd adni a számlához költési limitek hozzáadásával kapcsolatban, hogy az már korán ellenőrizhető legyen.

Ezenkívül információkat kell tudniuk nyújtani más szervezetekről, amelyek segíthetnek, például az Anonymous Szerencsejátékosokról. Ezek tanácsadást és csoportos foglalkozásokat kínálnak, hogy segítsenek az embereknek megérteni kényszeres viselkedésüket és kezelni azokat. A fogadóknak lehetőségük van felvenni magukat egy kizárási listára. Ez azt jelenti, hogy az online sportfogadási oldalak nem fogadhatnák el őket tagként.

Felelősségteljes szerencsejáték
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács