Minden, amit tudnia kell: A fogadásról részletesen

A fogadás a tapasztalatlanok számára bonyolult lehet. Néha még úgy is tűnhet, hogy a fogadások világának megvan a maga nyelve! Ne aggódj. Ezen az oldalon elmagyarázzuk a fogadási feltételek csínját-bínját, valamint a fogadás általános működését.

A sport az emberek életének nagy részévé vált, van, aki élvezi a játékot, és van, aki megelégszik azzal, hogy szurkoljon kedvenc csapatának. Vannak azonban olyanok, akik úgy döntenek, hogy egy sportág vagy csapat iránti szenvedélyüket úgy mutatják meg, hogy fogadnak rájuk.

Minden, amit tudnia kell: A fogadásról részletesen
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Mi az a sportfogadás?

Mi az a sportfogadás?

A sportfogadásnak hosszú és jeles története van, amelyet először több mint 2000 évvel ezelőtt a görögök dokumentáltak. A görögök atlétika iránti szenvedélyével bevezették a olimpia a világ többi részére, valamint az első dokumentált fogadások az atlétikai versenyeken.

Aztán jöttek a római gladiátorok, ahol végül elfogadták, sőt legalizálták a sportfogadást.

Az 1950-es években Las Vegas legitimitást kölcsönzött a nyilvánosságnak a sportfogadásnak azáltal, hogy szárazföldi kaszinóik engedélyezték a sportfogadásokat. Azonban nem volt más lehetőség, mint besétálni egy Las Vegas-i kaszinóba fogadni.

A világháló megjelenése azonban felgyorsította a sportfogadások növekedését, különösen az okostelefon-ipar fellendülése miatt. Ez a gyors technológiai fejlődés azt jelentette, hogy a sportfogadók bármikor, bárhol és bármilyen eszközön megtehették fogadásukat.

Mi az a sportfogadás?
Miért fogadnak az emberek a sportra?

Miért fogadnak az emberek a sportra?

Az ok, amiért az emberek fogadni a sportra eltérőek lehetnek, de a sportfogadás általában népszerű a következő okok miatt.

Szórakozás

A legtöbb sportfogadó a szórakozás kedvéért van benne. Az élő sportolás önmagában is szórakoztató lehet, de az izgalom felerősödhet, ha a pénz forog.

Könnyen indítható

Míg a legtöbb hobbihoz sok idő és elkötelezettség szükséges, a sportfogadás megkezdése nagyon egyszerű. A játékosoknak nincs szükségük nagy pénz- vagy felszerelési befektetésekre – akár 5 dollár is elegendő a kezdéshez.

Kereseti lehetőség

Talán a pénzszerzés lehetősége vonzza a legtöbb embert a sportfogadásba. A fogadóknak mindig megvan az esélye a nyerésre, fogadási képességeiktől függetlenül, és néhányan még arra is képezték magukat, hogy megtanulják a statisztikák csínját-bínját, hogy profi sportfogadókká váljanak.

Miért fogadnak az emberek a sportra?
A fogadások típusai magyarázata

A fogadások típusai magyarázata

Íme néhány gyakori fogadás, amelyet a játékosok láthatnak sportfogadáskor.

 • Moneyline fogadások a legegyszerűbb és leggyakoribb fogadási típus. Ez csak azt jelenti, hogy egy csapat nyerésre tesz fogadást. Ha az A-csapatra fogad, és ők nyernek, Ön nyer. Ha veszítenek, te veszítesz.
 • Point spread fogadások megkövetelik a fogadótól, hogy a versenytárs győzelmére tegyen fogadást, nem pedig a végeredményre. A mínusz (-) a kedvencet, a pluszjel (+) pedig az esélytelenebbet jelöli. Ha a kedvenc ára -7,5, akkor több mint 7,5 ponttal kell nyernie ahhoz, hogy a fogadás nyerjen. Ezzel szemben, ha egy kedvenc ára +7,5, akkor vagy nyernie kell a meccset, vagy kevesebb, mint 7,5 ponttal veszítenie kell.
 • Over/Under magában foglalja a fogadást, hogy mindkét csapat összpontszáma meghaladja-e vagy alá egy bizonyos összeget. Tegyük fel, hogy az A-csapat és a B-csapat közötti meccs összpontszáma 45 pont. Ha a játék 50 ponttal zárul, az „over” fogadás nyer, és az „alul” fogadások veszítenek.
 • Parlay fogadások azt jelenti, hogy több fogadásra hagyatkozik a győzelemhez, mielőtt ténylegesen nyerne. Minden parlay fogadásnak vannak „lábai”, amelyekre fogadni lehet. Tegyük fel, hogy egy fogadó egy négylábú párjátékra fogad, és négy fogadásból hármat elveszít. Ez azt jelenti, hogy vesztes parlay jegyük van.
 • Teaser fogadások hasonlóak a parlay fogadásokhoz, de kifejezetten többpontos, egyetlen kifizetéssel járó fogadásokhoz tervezték.
 • Prop fogadások, vagy egy ajánlati fogadás, nincsenek közvetlenül a játék végeredményéhez kötve. A legelterjedtebb fogadások játékos vagy játék kellékek. A játékos kellékei a játékos teljesítményére és játékstatisztikáira tesznek fogadást (például tripla duplák vagy passzolt yardok), a játékkellékek pedig bizonyos eseményekre (például első gólszerzők vagy első 10 pontig) fogadnak.
 • Középső fogadásokA middling az arbitrázs fogadás egyik formája, amelyben a játékosok a játék mindkét oldalára pontosztó tétet tesznek. Például egy fogadó egy 3,5 pontos favorit A-csapatra fogad az 1. meccsen egy sportfogadóban, majd egy 4,5 ponttal alulmaradt B-csapatra egy másik sportfogadóban, de az 1. meccsre is. Mivel középre került a meccsen, vagy +1,82-t nyer. egységet, ha az A-csapat négy ponttal nyer, és csak 0,09 egységet veszítenek, ha nem.
 • Határidős fogadások jövőbeli kimenetelre, például MVP-díjakra, bajnokságokra vagy összesített nyereményre vonatkozó fogadások.
 • Élő fogadások olyan fogadások, amelyeket a játék megkezdése után tesznek meg.

Ragaszkodni egy sporthoz

Míg az egy vagy több sportágra való fogadás között bizonyos előnyök és hátrányok is megfogalmazhatók, a legjobb, ha csak egy sportággal kezdi – egyszerre.

Ha ez NFL szezonban, majd fogadjon az NFL-re. Ha eljött az MMA ideje, fogadjon néhány harcra. Így a fogadók minden előnyt élvezhetnek abból a szempontból, hogy egyetlen sportágra összpontosíthatnak, de nem élvezhetik azt az unalmas holtszezont, amikor egyetlen sportághoz ragaszkodnak egész évben.

A fogadások típusai magyarázata
Legújabb fogadási útmutatók

Legújabb fogadási útmutatók

Az a tény, hogy az emberek élvezik a sportfogadásokat, az oka annak, hogy különféle sportfogadások közül választhatnak. Sok országban megreformálták a szerencsejátékokra vonatkozó törvényeiket, ami a szerencsejáték népszerűségének növekedéséhez vezetett online fogadóirodák és fogadási oldalak.

Mivel ez egy nagy fellendülés volt, néhány játékos újonc, és nincs tapasztalata az online fogadásban. Néhányan, akik egy bizonyos sportágat követnek, meg tudják találni a legjobb esélyeket és piacokat, de sokaknak fogalmuk sincs, mit keressenek.

Szerencsére rengeteg webhely kínál fogadási ajánlásokat az újoncok számára.

Három oka van annak, hogy a játékosoknak el kell olvasniuk a fogadási útmutatót, mielőtt elkezdenének fogadni:

 • Fedezze fel, hogyan működnek a dolgok: A sportfogadási útmutatók segítenek a játékosoknak használni és elmagyarázni a sportfogadás összes funkcióját – a regisztrációs útmutatótól a fizetési szakaszig, ahol a fogadók megtanulják, hogyan kell befizetni a pénzt és begyűjteni nyereményüket.
 • Tudjon meg többet a népszerű fogadási piacokról: Míg a fogadáshoz egyszerű sportágat választani, a fogadási piacok kifinomultabbak és összetettebbek lehetnek. Szerencsére vannak fantasztikus vélemények, amelyek segíthetnek a fogadóknak megtalálni a számukra legmegfelelőbb lehetőséget.
 • Bónusz kódok: Egyes fogadási értékelő oldalak gyakran márkákkal társulnak, és promóciós kódokat biztosítanak az olvasóknak, amelyeket regisztrációkor használhatnak. Ezzel egy speciális promócióhoz juthatnak a játékosok, vagy különleges üdvözlőajánlatot kaphatnak.

Hogyan fogadjunk sportra online

Az online sportfogadás alapvető lépései a következők fogadási oldal kiválasztása, számla létrehozása, pénzeszközök befizetése, fogadások helyezése és nyeremények kifizetése.

Legújabb fogadási útmutatók
Hogyan válasszuk ki az Ön számára megfelelő online sportfogadást

Hogyan válasszuk ki az Ön számára megfelelő online sportfogadást

A sportfogadási webhelyek kiválasztásakor fontos tényező a különböző tényezők feltárása, amelyek a szórakoztató, biztonságos és nyereséges fogadási élményt diktálják, mint például:

 • Biztonság
 • Fajta
 • Esély
 • Fogadási határok
 • Fizetési sebesség
 • Mobil kompatibilitás

Ezek azok az alapok, amelyekre a játékosoknak figyelniük kell, ha asztali vagy mobil fogadási alkalmazásokat keresnek. Vegye figyelembe, hogy a sportfogadási oldal kiválasztását nem szabad elhamarkodni, mivel valószínűleg ez a legfontosabb döntés, amelyet a fogadók az elején meghozhatnak.

Egy egyszerűbb módja annak, hogy megtalálja az Ön számára legjobb sportfogadási oldalt, ha elolvassa szakértők véleményét és fogadótársai ajánlásait.

Hogyan válasszuk ki az Ön számára megfelelő online sportfogadást
Fiók létrehozása

Fiók létrehozása

Ha a fogadók megtalálják a számukra megfelelő webhelyet, regisztrálhatnak új fiókot. Ez a folyamat perceket vesz igénybe, és megkéri a fogadókat, hogy adjanak meg alapvető információkat, például:

 • Teljes név
 • Cím
 • Email cím
 • Elérhetőség
 • Születési dátum
 • A kívánt felhasználónév és jelszó

Bár ezek a fiók létrehozásához szükséges szabványos információk, egyes online fogadóirodák megkövetelhetik az Ön személyazonosságának igazolására szolgáló igazoló dokumentumok benyújtását, vagy SMS-ben vagy e-mailben küldenek Önnek egy egyszeri jelszót további ellenőrzés céljából.

Fiók létrehozása
Pénzeszközök befizetése

Pénzeszközök befizetése

A játékosoknak pénzt kell hozzáadniuk a számlájukhoz, mielőtt elkezdenék az online fogadásokat. A legtöbb online sportfogadó különféle banki opciókat tesz lehetővé, többek között:

 • Betéti és hitelkártyák (VISA, Mastercard, Maestro stb.)
 • e-pénztárcák (Paypal, Neteller, Skrill stb.)
 • Kriptovaluták (Bitcoin, Ripple stb.)
 • Előre fizetett és ajándékkártyák

Vegye figyelembe, hogy az e-pénztárcák néha nem jogosultak üdvözlő vagy befizetési bónuszokra és promóciókra. Ezzel kapcsolatban tartsa szemmel befizetési bónuszok.

Pénzeszközök befizetése
Hogyan kell fogadni

Hogyan kell fogadni

Ezen a ponton a fogadók már rendelkeznek finanszírozási számlával. A következő teendő az, hogy bejelentkezik, és ellenőrizze a rendelkezésre álló piacokat, például a korábban tárgyaltakat.

A legjobb online sportfogadási oldalak és alkalmazások piacok széles választékát kínálják, ezért a játékosoknak gondosan fel kell fedezniük az összes kínálkozó lehetőséget.

Nyeremény visszavonása

Ha úgy játszik, hogy a fogadók helyesen játszanak, minden fogadásnak megvan az esélye a nyerésre. Ha készpénzt szeretnének kivenni, a legtöbb sportfogadó ugyanazzal a módszerrel veheti fel pénzét, mint korábban pénzt letétbe helyezni a számláikra. Ha nem, az online fogadási oldalak mindig kínálnak alternatívákat.

Ne feledje, hogy a különböző pénzfelvételi módok kiegyenlítése eltérő időt vesz igénybe, az e-pénztárcák a leggyorsabbak (azonnali néhány perc), a banki átutalások pedig a legtovább (2-5 banki munkanap, karbantartás esetén még több, munkaszüneti napokon, ill. hétvégén).

Hogyan kell fogadni
A sportfogadások összehasonlítása

A sportfogadások összehasonlítása

Több sportfogadás is elérhető az interneten, ami felveti a kérdést – érdemes-e a fogadóknak vásárolniuk, vagy ragaszkodniuk kell egyhez? Íme néhány szempont, amelyeket figyelembe kell venni fogadóiroda keresésénél.

A bónuszok lehetnek a legfontosabb szempontok egy sportfogadásban. A regisztrációra csábítandó minden sportfogadási oldal vonzó bónuszokat kínál. Használja ki ezt a lehetőséget, és keressen olyan jó hírű online fogadóirodákat, amelyek a legjobb bónuszokat nyújtják.

Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott webhelyeken a felhasználóbarát felület. Az utolsó dolog, amit a fogadók szeretnének, az az, hogy megküzdjenek, hogy eligazodjanak egy webhelyen, csak azért, hogy fogadást tegyenek. Szerencsére a legnépszerűbb oldalak többsége rendkívül felhasználóbarát felülettel rendelkezik.

A mobileszközök fellendülése miatt szükség volt a sportfogadásra mobilbarát. Előfordulhat, hogy a játékosok nagy részét okostelefonon vagy táblagépen teszik meg, és nem mindig férnek hozzá a számítógéphez. Ezért a fogadó által választott webhelynek robusztus mobil fogadási lehetőséggel kell rendelkeznie.

Ha sportfogadásról van szó, annál inkább fogadási lehetőségek van, annál jobb. A spread tipikus tétjei, pénzvonalak, totals és parlays szinte az összes oldalon elérhetők. A kedvcsinálók, a kellékek és a jövőbeli termékek nagy számban jelen lesznek. Az élő fogadás egy olyan terület, ahol a kiváló szolgáltatások kiemelkednek a csomag többi tagjától.

A sportfogadások összehasonlítása
Sportfogadási szószedet

Sportfogadási szószedet

A sportfogadás terminológiája bonyolult lehet, különösen azok számára, akik újak a területen. A leggyakrabban használt terminológia, fogalmak és módszerek, amelyeket ezen a webhelyen és általában az online sportfogadásban fog látni, az alábbi sportfogadási szójegyzékben találhatók.

Vegye figyelembe, hogy egyes fent meghatározott kifejezések nem feltétlenül szerepelnek ebben a sportfogadási szótárban, és ez a szakasz nem tartalmazza a sportfogadásokkal kapcsolatos összes kifejezést.

 • Akció – Fogadás vagy fogadás.
 • Spread ellen - A játék végeredménye, figyelembe véve a pontkülönbséget.
 • Bad Beat – Olyan fogadás, amely úgy tűnik, hogy a fogadó javára megy, de nem.
 • Könyv (Sportfogadás) – A sportfogadás olyan hely, ahol az emberek fogadást köthetnek a sportesemények kimenetelére.
 • Buck – 100 dolláros fogadás.
 • Kréta – A meccs kedvence.
 • Konszenzus – A fogadók százalékos aránya a játék mindkét oldalán.
 • Cover – A pontosztó fogadás eredménye.
 • Dime – 1000 dolláros fogadás.
 • Dollár – 100 dolláros fogadás.
 • Edge – A fogadó előnye a fogadás előtt.
 • Páros (Even Money) – 100 dolláros fogadás 100 dollár nyeréséhez.
 • Handle – Egy adott játékra tét teljes összege.
 • Handicapping – Sportelemzés használata előrejelzések készítéséhez.
 • Fedezet – Fogadás egy korábbi fogadással ellentétes, hogy garantálja a legalább kis összegű nyereményt.
 • Hook – Fél pont a szórásban
 • Juice – Juice könyvek keresnek minden fogadást.
 • Kulcsszámok – A vereség leggyakoribb határait jelöli. Ezt leginkább a futballban használják, ahol sok meccs úgy végződik, hogy egy csapat három vagy hét többszörösével nyer.
 • Limit – Az egyszeri fogadásra engedélyezett maximális összeg.
 • Zár - Nagy kedvenc.
 • Long Shot - Nagy esélytelen.
 • Nikkel – 500 dolláros fogadás.
 • No Action – Olyan játék, amely már nem fogad el fogadásokat, és minden tétet visszaad.
 • Oddsmaker (Linemaker) – Valaki, aki a játék első sorát választja.
 • Off the Board - Az eseményen a játékosok nem fogadhatnak.
 • Pick'em – Olyan esemény, amelynek nincs kedvence vagy hátránya.
 • Puckline - Hocketben a favorit -1,5 pont, míg az esélytelenebbé +1,5 pont.
 • Reverse-Line Movement – Mozgás a fogadási sorban, amely szembemegy a nyilvános fogadási százalékokkal.
 • Runline - Baseballban a favorit -1,5, míg az esélytelenebbé +1,5 pont különbséggel rendelkezik.
 • Sharp (Wiseguy) - Profi sportfogadó.
 • Steam – Gyors sorváltás erős fogadások eredményeként.
 • A pontok átvétele - Az esélytelenebb fogadása a terjedéssel szemben.
 • Fogadás – helyezés egy sportfogadónál.
Sportfogadási szószedet
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács