Hírek

November 30, 2022

Kik lesznek a Baseball Hall Famerek 2023-ban?

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

2022-ben a Baseball Hall of Fame hét új tagot köszönt az exkluzív klubban. Ez azután történt, hogy az előző évben egyetlen név sem csökkent. David Ortiz, Tony Oliva és mások, akik nincsenek a teremben, a baseball-rajongók és a játékosok figyelmüket a Major League Baseball-tehetségek 2023-as osztályára irányíthatják, amelyek jó eséllyel állnak rendelkezésre. 

Kik lesznek a Baseball Hall Famerek 2023-ban?

Sőt, sokan online fogadóirodák már kiadtak erre vonatkozó oddsokat, és több érdekes név is vezeti a listát. Eltérő rendelkezés hiányában a 2023-as Baseball Hall of Fame beiktatási ceremónia időpontja ugyanazon év július 23-a.

Természetesen sok olyan nyugdíjas baseballjátékos van, aki rendelkezik minden olyan képesítéssel, amelyre az Amerikai Baseball Írók Szövetsége (BBWAA) mérlegelnie kell. Azonban nem mindegyik kapja meg a hőn áhított kitüntetést. A sportban szerzett múltjukat és a fogadóirodák által az esélyeken keresztül elmondottakat vesszük alapul, íme néhány olyan név, amelyek bemutatása egyetlen baseball-rajongót sem fog meglepni.

1. Carlos Beltran

Noha Carlos Beltran alig éri el a baseball Hírességek Csarnokába való bekerüléshez használt több mércét (nem egészen 3000, illetve 500 ütési pályafutása, illetve 500 hazai labdarúgója), megvan a gravitációja, a hosszú élettartama és a jövőbeni Hall of Fame csúcsa. újonc. 

A bő 20 szezonban, főleg a Royalsban és a Metsben szerepelt, Carlos megérdemelten nyerte el az év újoncai díjat 1999-ben, és hét alkalommal kapott MVP-szavazatot. Kilencszeres All Star-díjas és a 2017-es világbajnokság győztese is. Más csapatok pályafutása során többek között a Rangersben, a Yankeesben, a Cardinalsban, a Giantsben és az Astrosban játszott.

Ennek ellenére fontos rámutatni, hogy Carlosnak van néhány dolog, ami ellene hat. Ezek közé tartozik többek között az MVP (NBA legértékesebb játékos) díj elmulasztása. Egy másik lehetséges akadály az útjában az Astros csalási botránya lehet 2017-ben. Természetesen most először szerepel a szavazólapon, de bármi megtörténhet.

2. Scott Rolen

Igen, Carlosnak jó esélye van arra, hogy 2023-ban bekerüljön, de Scott Rolen lehet az egyetlen igazi zár a Major League Hall of Fame esélyeiben. És bár közel sincs Beltran hatalmas offenzív mérföldköveihez, tisztességes hosszú élettartammal büszkélkedhet, és az árfolyamstatisztikák az övén vannak. Sőt, kiváló védőkarrierje sok létfontosságú pontot szerez; Scott Rolen nyolcszor nyerte el a Gold Glove díjat.

2022-ben Rolen a szavazatok 65,2%-át szerezte meg, így nem érte el a Hírességek Csarnokába való bejutáshoz szükséges 75%-os küszöböt. Ez lesz a hatodik szúrása a kitüntetésben, és mivel olyan nagyfiúk, mint Roger Clemens és Barry Bonds nem vesznek részt a versenyben, elegendő szavazatot kell gyűjtenie ahhoz, hogy helyet szerezzen a teremben.

3. Omar Vizquel

A 2020-ban elért 52,6 százalékos Omar egyértelműen a Hírességek Csarnokának jelöltje, bár számai azóta csökkentek. De 2023-ban felpattanhat, tekintve, hogy már most is a diehardok sorát irányítja. A beiktatási ügye a védekezésen és a hosszú élettartamon alapul – nem is beszélve háromszoros All-Star és 11 aranykesztyűjéről. 

Mielőtt 45 évesen visszavonult volna, Omar 24 szezont töltött baseballpályákon. Az emberek azon töprenghetnek, vajon egy játékos, aki 688-as karriert futott be a bázison és slugging (OPS), valóban lehet-e Hall Famer manapság. Nos, ezt csak a véletlenre lehet bízni.

4. Billy Wagner

Bill Wagner egy másik figura, akinek hasznot húzhat a Baseball Hírességek Csarnokába való jövő évi felvétel. A szavazatok 51%-ának megszerzésével 2022-ben Wagner 24%-kal elmaradt a küszöbtől, így reméli, hogy ezúttal eltalálja a bűvös számot. 

Ez lesz a nyolcadik kísérlete arra, hogy Hall Famerré váljon, és jó esélyei lehetnek arra, hogy az előző években néhány versenyzője már beiktatott. Ami a mindenkori megtakarításokat illeti MLB, Wagner a hatodik helyen áll. Hétszeres All Star-játékos, és minden idők legjobb balkezes könnyítő dobói között tartják számon.

5. Matt Cain

Cain háromszoros All-Star, aki szórakoztatta a baseball világ 13 jó szezonja, egyetlen csapatban játszott: a Giantsben. Kétszer bejutott a National League Cy Young Award legjobb 10-es szavazatai közé, és 2010-ben, 2012-ben és 2014-ben bekerült a Giants' World Series bajnoki csapatába. A 2010-es utószezonban 2-0-t jegyzett 0,00 ERA-val 21,1 inningben. . 

Abban az évben egy meg nem szerzett futást és 13 találatot engedélyezett. Jól dokumentált eredményeinek köszönhetően nem kétséges, hogy Cain megvan ahhoz, hogy bekerüljön a Baseball Hall Famerek közé. Ennek ellenére ez kivárás kérdése.

Más nevek

Hosszú azoknak a visszavonult baseballjátékosoknak a listája, akik 2023-ban bejuthatnak a Hírességek Csarnokába, és igazságtalanság lenne, ha a neveket csak ötre korlátoznák. Íme néhány más név, amelyek elérhetik a bravúrt:

  • Andre Ethier
  • Jacoby Ellsbury
  • Mike Napoli
  • John Lackey
  • Jayson Werth
  • Jered Weaver
  • Huston Street
  • Francisco Rodriguez
  • Jhonny Peralta
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai
2024-04-18

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai

Hírek