Sportcsapatok, akikre megéri fogadni 2024

Az országok világszerte legalizálják a sportszerencsejátékokat. A kedvenc sportcsapatok fogadásában való részvétel jogi keretei az online és offline fogadások fellendüléséhez vezettek. A rajongók évente milliárdokat költenek sportfogadásra. A sportcsapatok olyan személyekből állnak, akik egy csapatban működnek együtt, miközben egy adott sportágat játszanak. Az egyes csapatok játékosainak száma az egyes sportágak szabályaitól függően változik.

Egy sportcsapat több módon is létrehozza a márkaidentitást. A főiskolai csapatok gyakran kapják a csapat főiskolai vagy egyetemi kabalája nevét. A profi csapatok általában a csapat székhelyének régiójával azonosulnak. Szponzorált csapatok esetén a csapat viselheti annak a társaságnak a nevét, amelyik a csapat összes költségét állja. A rajongók számára a csapat márkajelzése és népszerűsége meghatározhatja, hogy a szerencsejátékosok hány fogadást tesznek a csapatra a verseny során.

Ligue 1

Kereskedelmi érdekek miatt a francia Le Ligue hivatalos neve Ligue 1 Uber Eats. Ez az ország elsődleges futballbajnoksága Franciaországban. A Le Ligue-t húsz csapat játszik, és a Ligue 2-be és onnan kieső és feljutó struktúrában fut. A bajnokságot a francia labdarúgó-szövetség, az LFP irányítja. A 2023/24-es kampány előtt a tervek szerint a Le Ligue-t tizennyolc csapatra csökkentik. A legtöbb meccset hétvégén rendezik.

Mutasson többet
Eredivisie

Az Eredivisie Hollandia elsőszámú professzionális labdarúgó-versenye, amelyben 18 klub vesz részt. A bajnokságban minden egyes klub kétszer játszik a többiekkel a kampány során. Egy meccs általában otthon van. A visszavágóra az ellenfél pályáján kerül sor, összesen harmincnégy meccset csapatonként egy kampány során. Ez a sok játék lehetővé teszi az Eredivisie bukmékerek online oldalain, hogy hatalmas fogadási piacokat biztosítsanak a fogadóknak. A holland futballliga-rendszer két teljesen professzionális szakosztályból áll, amelyek az online sportfogadási oldalakon is elérhetők.

Mutasson többet
Serie A

A Serie A a Serie A TIM néven is ismert a nemzeti szponzorálás miatt. Scudettót ajándékoznak az olasz labdarúgó-struktúra csúcsán álló professzionális klubok számára rendezett topliga-torna győztesének. 1930 óta a liga formátuma körmérkőzéses ütemezést használ. A liga széles körben elismert a világ egyik legjobb labdarúgó bajnokságaként, és népszerű a Serie A fogadási online fogadóirodák körében. Emellett a versenyt gyakran a világ egyik legtaktikusabb és legszilárdabb védekező labdarúgó-bajnokságaként tüntetik fel.

Mutasson többet
Bundesliga

A Bundesliga a német klubfutball legmagasabb osztálya. Olyan szervezetek hatalmas hálózatát foglalja magában, amelyek aktívan népszerűsítik a sportot Európa-szerte. A német szövetségi labdarúgó-bajnokság vagy a Bundesliga összetett hálózata egyesületekből, csapatokból és tagságból az egész országot felöleli, és különböző játék- és szervezeti szinteket ölel fel.

Mutasson többet
La Liga

A La Liga egy népszerű spanyol futballverseny a szurkolói és fogadási világban. Ez az európai ország elit futballversenye, és a helyiek körében a Primeira Division néven ismert. A legmagasabb rangú professzionális liga a Spanyol Football League System egyik részlege, és a Liga Nacional de Futbol Professional irányítja.

Mutasson többet
Premier League

A Premier League néven ismert angol Premier League kiemelkedik a világ legnagyobb és legnépszerűbb futballbajnokságaként és legnézettebb sporteseményként. Húsz csapat alkotja ezt a bajnokságot, és hazai és idegenbeli meccseken versenyez. A szezonban összesen 380 meccset játszanak, így a legjobb online fogadóirodák számos fogadási eseményt kínálnak. A Premier League kiesés és feljutás alapon működik.

Mutasson többet
2022-es labdarúgó-világbajnokság elődöntői – Franciaország–Marokkó
2022-12-14

2022-es labdarúgó-világbajnokság elődöntői – Franciaország–Marokkó

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság elődöntői szerdán folytatódnak az Al Bayt Stadionban egy olyan mérkőzéssel, amelyről kevesen gondoltunk volna ebben a szakaszban, mivel a visszatérő bajnok Franciaország a torna kinyilatkoztatásával – Marokkóval – mérkőzik meg.

2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői – Anglia–Franciaország
2022-12-09

2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői – Anglia–Franciaország

Elérkezett a 2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének 2. napja, és ezzel minden bizonnyal a verseny egyik legizgalmasabb összecsapása lesz, amikor az elektromos angol csapat megmérkőzik a regnáló bajnok Franciaországgal!

Kik lesznek a Baseball Hall Famerek 2023-ban?
2022-11-30

Kik lesznek a Baseball Hall Famerek 2023-ban?

2022-ben a Baseball Hall of Fame hét új tagot köszönt az exkluzív klubban. Ez azután történt, hogy az előző évben egyetlen név sem csökkent. David Ortiz, Tony Oliva és mások, akik nincsenek a teremben, a baseball-rajongók és a játékosok figyelmüket a Major League Baseball-tehetségek 2023-as osztályára irányíthatják, amelyek jó eséllyel állnak rendelkezésre.

Az Unibet megállapodást írt alá az Ajaxszal
2022-11-02

Az Unibet megállapodást írt alá az Ajaxszal

Miután a Kindred anyavállalat engedélyt kapott az üzleti tevékenység folytatására Hollandia májusban az Unibet júliusban indult. A Kindred a piac megnyitása előtt leállt Hollandiában, és csatlakozott több más szolgáltatóhoz, amelyek ugyanezt tettek, hogy megfeleljenek a holland kormány előírásainak.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

A legnépszerűbb sportcsapatok és ligák, amelyekre fogadni lehet

A sportcsapatok résztvevőinek nagy többsége amatőr sportoló. A profi csapatok és ligák azonban a modern kori sportélet szerves részévé váltak. Íme a világ legértékesebb sportcsapatainak listája.

  • Real Madrid CF – 4,8 milliárd dollár
  • Dallas Cowboys – 5,7 milliárd dollár
  • FC Barcelona – 4,8 milliárd dollár
  • New York Knicks – 5 milliárd dollár

2012-ben a sportcsapatokra fogadó szerencsejátékosok több mint 58 millió dollárt fogadtak a wimbledoni finálé mérkőzésén online sportfogadási oldalak. Több mint 1 milliárd rajongó figyelte a wimbledoni meccseket a verseny alatt. A játék a negyedik helyet foglalja el a fogadások népszerűsége terén a sportszerencsejátékosok körében.

Körülbelül 93 000 mérkőzéssel a teniszrajongók rengeteg lehetőséget kapnak a fogadásra. A világelső Iga Swiatek minden teniszversenyen előszeretettel szerepel, különösen miután megnyerte a 2022-es párizsi francia nyílt teniszbajnokságot.

A March Madness alatt a szerencsejátékosok körülbelül 10 milliárd dollárt tesznek meg kosárlabdára, ami a harmadik a fogadások népszerűsége tekintetében a sportrajongók körében. Mivel 68 csapat verseng az országos bajnokságért, a csapatok szurkolói az egyéni mérkőzések kimenetelére és a végső bajnoki mérkőzésre fogadnak. A Kansas Jayhawks megnyerte a 2022-es NCAA-bajnokságot, így 2023-ban figyelni kell a fogadásokra.

Az amerikai futball a második helyen áll a globális fogadásokban. A National Football League vonzza az összes sportfogadás felét Amerikában. Valójában 2018-ban a Super Bowl rekordnagyságú, 158 millió dolláros törvényes fogadást vonzott. A bajnokságra vonatkozó illegális fogadások becslései szerint a fogadások összértéke megközelíti az 5 milliárd dollárt.

Annak ellenére, hogy a Rams legyőzte a Bengalst a 2022-es Super Bowlban, csak a hét legnagyobb sportcsapat nyert egymás után bajnokságot, és ez 2004 óta nem fordult elő. 2023-ban a szorzók döntéshozói más nagy sportcsapatokat is megvizsgálhatnak, hogy megnyerjék a Super Bowlt. köztük a Buccaneers, az ikonikus, hétszeres élén Super Bowl bajnok hátvéd, Tom Brady.

Ahogy a világé legnépszerűbb sport, a futball felülmúlja a legjobb sportcsapatok fogadási akcióit. A labdarúgó bajnokság, a FIFA World Cup 210 ország csapatát vonzza a tornán. A selejtező mérkőzésektől a döntőbe jutásig a csapatok versengenek, hogy eldöntsék, melyik nyeri meg az egészet. A fogadók az út minden lépését figyelik és fogadják. Az FC Barcelona és a Real Madrid is olyan csapat, amely a sportfogadási esélyeket támogatja.

Fogadj egy sportcsapatra

A több ezer havi sportversenynek köszönhetően a legjobb sportcsapatok, amelyekre fogadhatnak, kedvező szorzókkal rendelkeznek. A rajongók fogadást tesznek népszerű offline létesítményekben, online webhelyeken vagy elérhető mobilalkalmazások letölthető az Apple és a Google App Store-ból.

Azok a csapatok, amelyeknek nagy az esélye a nyerésre, nagyobb pénzbeli kockázatnak vannak kitéve a sportcsapatok fogadásában részt vevő fogadók számára. Ezért kulcsfontosságú, hogy egy szerencsejátékos csak olyan sportra tegyen fogadást, amelyet megengedhet magának.

A legtöbb sportfogadó többféle módot kínál erre fogadást ugyanazon a versenyen. Például egy fogadó fogadhat arra, hogy ki nyeri a meccset, melyik játékos szerez először gólt, vagy aki a legtöbb pontot szerzi. Egy előnyben részesített csapat esélye mínusz előjellel rendelkezik. Egy csapat vesztesének esélye plusz előjele lesz az esélyeknek.

A várható győzelem pontkülönbsége alapján történő fogadás népszerű fogadási mód. Ha egy csapat várhatóan 10 ponttal nyer, a pontkülönbség -10. Azok a fogadók, akik a kedvenc csapatra tesznek fogadást, visszakapják a megtett pénzt, plusz további nyereményeket, ha az esélyes kedvenc 10 ponttal nyer.

Megéri egy ligára fogadni?

A sportrajongók számára a sportligákra való fogadás egy olyan szórakozási forma, amely javítja a játékot. Nyerj vagy veszíts, a fogadás a legtöbb számára megéri az élményt. Például a pénzvonalas fogadás egy másik népszerű módja a fogadások megnyerésének. Ha a kedvenc szorzója -400, akkor egy fogadó 400 dollárt tesz fel, hogy esélye legyen 200 dollár nyerésre.

A fogadó azonban megnyeri a tétjét plusz 200 dollárt, ha a kedvenc nyer, de 400 dollárt veszíthet, ha a favorit elveszíti a mérkőzést. A pénzvonali fogadás népszerű az alacsony pontszámú sportversenyeken, mint például a futball és a baseball. A tapasztalt szerencsejátékosok elsajátították a kockázatok kezelését, és az egyes rajongók gyakran csak szórakozásból játszanak.

Hogyan fogadjunk sportcsapatokra

A tapasztalt szerencsejátékosok okosan fogadnak. A kedvelt sportcsapatok fogadásáról való tájékozottság az egyik módja annak, hogy kiválasszuk a legjobb csapatokat, amelyekre fogadhatunk. A legtöbb szerencsejátékos nézi a meccseket, hogy megtudja, mely játékosok teljesítenek jól, és mely csapatok tudják, hogyan kell nyerni.

A múltbeli győzelem/veszteség statisztikák kutatása szintén okos módja a megalapozott döntés meghozatalának. Valójában a számítógépes szoftver elemezheti a győzelmeket, hogy kitermelje a valószínű győztest egy fej-fej elleni csapatmérkőzésen.

A statisztika és az adatok azonban csak két módszer a valószínű nyertes meghatározására. A hírekben található információk kulcsfontosságúak a csapat jövőbeli teljesítményéhez, és betekintést nyújtanak a sportcsapatok fogadásába. Ha egy csapat szupersztár játékost szerez, a győzelem esélye megnőhet. Ezzel szemben, ha egy csapat elveszít egy fontos játékost sérülés miatt, akkor ugyanazon a szinten versenyezve kihívásokkal nézhet szembe.

A sportcsapat fogadási szorzóinak követése szintén hatékony módja a fogadásnak. A Sportsbooks alkalmazottai tapasztaltak a nyertesek kiválasztásában, és az esetek több mint 50 százalékában helyesek. A győzelem biztosítása érdekében egy jobb is fogadhat a mérkőzés mindkét oldalán.

A bukmékerek szétválasztásával a szerencsejátékos két tétet is megtehet, ami szinte megszilárdítja a nyereményt. Természetesen a döntetlen ebben a forgatókönyvben azt jelenti, hogy a szerencsejátékos veszít, ha mindkét csapat győzelmére fogad.

A világ legjobb sportolói

Egy sport elsajátítása intenzív elhivatottságot, tehetséget, szívósságot és atletikusságot igényel. Kevés játékos éri el az ikonikus státuszt, amely magában foglalja a rajongók imádatát, valamint a fizetésekből, nyereményekből és támogatásokból származó pénzt. Íme öt játékos, akiket kedvelnek a rajongók és sportfogadási szorzók.

Cristiano Ronaldo 2022-ben 26,4 millió dollárt keres, és 42 millió követőt számlál a Twitteren. A világ legnépszerűbb futballistaként több mint 1 milliárd dollár bevételt halmozott fel pályafutása során fizetésből és támogatásokból, és becslések szerint 500 millió dollár nettó vagyona.

LeBron James 23 millió dollárt keres azzal, hogy a Los Angeles Lakersben kosárlabdázik, és több mint 31 millió Twitter-követőjének tweetel. A Forbes becslése szerint James nettó vagyona meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Serena és Venus Williams pályafutása során egyéni és páros győzelmekkel rázta meg a teniszvilágot. Mindketten felbecsülhetetlen értékű hozzájárulást tettek a sporthoz azzal, hogy több bajnoki címet nyertek, beleértve Wimbledont is. Serena 19 wimbledoni győzelemmel vezet Venus 12 győzelméhez képest. Mindketten a világ első számú teniszezői státuszát élvezték.

Ezeket a játékosokat széles körben úgy tekintik, mint a legjobb sportágakat, és gyakran kedvelik a szerencsejátékosok.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács