MLB World Series sportfogadás 2024

Az esemény egy rájátszás a baseballban, amely Észak-Amerika két legjobb profi bajnokságának győzteseit méri fel egymással. Ez a két liga, amely az MLB-t alkotja, az American League (AL) és a National League (NL). A World Series egy éves bajnoki mérkőzés, amelyet a két sporttorna bajnokai játszanak.

Sok amerikai gyakran tekinti a World Series-t a baseball világbajnokságának. Ezt arra a tényre alapozzák, hogy a Major League Baseball vonzza a világ legjobb baseballjátékosait. Több mint 20 ország játékosaival ez az egyik legnagyobb sportesemény világszerte. De a valóságban a World Series bajnokai nem világbajnokok. Ez a megtiszteltetés a World Baseball Classic 2006-ban kezdődött nemzetközi sportbajnokság győzteseit illeti meg.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Minden, amit az MLB World Series-ről tudni kell

Minden, amit az MLB World Series-ről tudni kell

Ez a két sportliga 2002-ig vívta ki a háztartási pályaelőnyt a tornán. 2003 és 2016 között azonban az All-Star meccset megnyerő liga kapott előnyt.

Később, 2020-ig a liga győztes csapata, amely az alapszakasz leghihetetlenebb győzelmét/veszteségét érte el, hazai pálya juttatásban részesült. Kivételt képeznek, amikor az összes meccset semleges talajú labdapályán játszották, ami hasonló eset volt 2020-ban.

Minden, amit az MLB World Series-ről tudni kell
Az MLB World Series története

Az MLB World Series története

A baseball-sorozat a Nemzeti Liga és az újonnan indult rivalizálás vége után kezdődött Amerikai A bajnokság 1903-ban. Az első esemény a kilencből legjobb sorozatot jelentette, ahol a Pittsburgh három játszmával öt ellen veszített a Boston ellen.

A következő évben a NY Giants nem volt hajlandó megmérkőzni Bostonnal, aki az AL bajnoka volt. Ennek ellenére a sorozatot 1905-ben újjáélesztették, és ezt követően évente játszották. Sajnos 1994-ben az eseményt a játékosok kiterjedt sztrájkja szakította félbe. A hétmeccses összeállítás 1922 óta jellemző. Ezenkívül 1955-től minden sorozatban egy játékost választottak a legértékesebb játékosnak.

Kanada felvétele

1969-ben a Montreal lett az első csapat Kanada hogy megjelenjen az MLB-n. A Toronto lett a második 1977-ben. A Toronto 1992-ben nyert, és az Egyesült Államokon kívül az első csapat lett, amely megnyerte a nagy sporttornákat. A New York-i székhelyű Yankees jelenleg a legtöbb címmel rendelkezik az Amerikai Ligában.

A rájátszás kapui értékesítéséből származó bevétel megoszlik a rájátszásban résztvevő csapatok között. A World Series bajnoka kapja a legnagyobb részt a medencéből, őt követi a második helyezett, és így tovább. Az MLB World Series bajnokainak pénzdíját a „Player's Pool” összege határozza meg. A "pool" az összes MLB rájátszás jegyeladásából befolyt pénz.

Az MLB rájátszása előtt a klubok általában összeülnek, hogy megtárgyalják, mennyi pénzt osztanak ki a szezon győztesei és vesztesei között, hasonlóan a legjobb esport bajnokságokhoz. A győztesek kapják a "pool" vagy jutalompénz legnagyobb részét. Más utószezon csapatok az MLB rájátszás bevételének kisebb részét kapják.

Az MLB World Series története
A baseball ellen

A baseball ellen

A baseball mint sport 1744 óta játsszák. A játék formátuma a mai napig nagyjából ugyanaz maradt. Kanada, Észak-Amerika és Japán a játék fő piacai, de a baseball globális sport. A World Series of Baseball a csúcspontja.

A játék során a cél az, hogy lehagyd az ellenfelet a futások számával. A játékosok célja, hogy egy baseballlabdát a lehető legtávolabbi helyre ütjenek, majd a bázisokon futva pontokat szereznek. Ha sikerül megkerülniük mind a négy bázist, és elkerülni, hogy kijelöljék őket, egy másik ütő veszi át a helyüket.

Egy játékban két, egyenként kilenc játékosból álló csapat mérkőzik meg egymással. A játék kilenc inning hosszú, minden csapat üt, majd felváltva lép pályára minden inningben. Az egyes csapatok utolsó játékrészeinek pontszámai hozzáadódnak az összpontszámhoz, és az a csapat nyer, amelyik több pontot gyűjt.

A baseball ellen
Miért népszerű a Major League Baseball World Series?

Miért népszerű a Major League Baseball World Series?

Lehet, hogy a World Series egy észak-amerikai torna, de kétségtelenül a bolygó legjobb baseball-eseménye. Bár nincs csapat a világ minden tájáról, számos külföldi játékos van. A YouTube TV, a 2017-ben indult internetes televíziós szolgáltatás a World Series bemutató szponzora lett a 2017-ben kezdődött többéves megállapodás részeként.

Sok kisebb baseball versenyt "World Series"-nek neveztek el. Ezek közé tartozik a Junior World Series az egyéb sportversenyek listáján. A junior sportversenyek mérkőzés az Amerikai Szövetség győztese és a Nemzetközi Liga bajnoka.

Ez a kettő professzionális kisebb bajnokság Amerikában. A baseball-videojátékosok részvételével zajló online sportversenyek száma is emelkedett.

Miért népszerű fogadni?

A World Series a professzionális sportágak legrégebbi bajnoksága, és nem titok, hogy a baseballnak elég hatalmas rajongótábora van ahhoz, hogy elősegítse a szezon legfontosabb baseball eseményének népszerűsítését.

Ha a World Series legelfogadhatóbb szorzóiról van szó, a sportfogadási szolgáltatások nem tartják vissza magukat, és rengeteg lehetőséget kínálnak a sorozat minden egyes játékához. A határidős fogadás az, amikor a játékosok a World Series szorzóira és soraira fogadnak a bajnoki sorozat előtt.

Miért népszerű a Major League Baseball World Series?
Hogyan fogadjunk az MLB World Series-re

Hogyan fogadjunk az MLB World Series-re

Amikor a World Series sporttornákra történő fogadásról van szó, gyakorlatilag minden bukméker a piacon nagy választékkal rendelkezik. Az igazi probléma annak eldöntése, hogy mely fogadási lehetőségek megfelelőek a játékosok számára. A sportfogadások a fogadási alternatívák széles skáláját kínálják, köztük néhányat legjobb esport bajnokság.

A Moneyline a sportversenyekre való fogadás legkényelmesebb módja. Az MLB szorzók határozzák meg a kifizetéseket. Ennél a fogadásnál a játékosnak csupán arra kell fogadnia, hogy melyik csapat nyer egy adott játékot.

MLB World Series fogadási stratégiák

A másik módszer az tét pont spreadekre. Amikor a játékosok egy World Series pontkülönbségre fogadnak, arra fogadnak, hogy egy csapatnak hány pontot kell nyernie vagy veszítenie.

A negatív előjellel jelölt kedvenc csapatnak vagy közvetlenül meg kell nyernie a meccset, vagy a különbségnél kisebb különbséggel kell veszítenie. A negatív szimbólummal jelölt esélytelennek több futással kell nyernie, mint a spread, hogy fedezze a spreadet.

Az egyéneknek nem kell egy adott csapatra vagy eredményre fogadniuk, amikor az összesítésre fogadnak. A fogadás általában mindkét csapat összesített futására vonatkozik. Ha egy World Series meccsen összesen 7,5 van, a játékosok megtehetik az overt, ami azt jelenti, hogy azt jósolják, hogy mindkét csapat 8-nál többet fog szerezni. Az under esetében az ellenkezője igaz.

A Prop (ajánlat) fogadás egy szórakoztató módja annak, hogy fogadást tegyen a World Series-re anélkül, hogy egy adott eredményre fogadna. A kellék fogadás nem veszi figyelembe a győztes csapatot vagy a végeredményt, hanem arra koncentrál, hogy mi fog történni a játék során. A kelléktétek egy összecsapásban egy játékosra vagy az összes csapatra köthetők.

Hogyan fogadjunk az MLB World Series-re
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács