Hogyan fogadjunk

November 17, 2023

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

A bokszfogadásnak mindig is volt odaadó rajongótábora. Az elmúlt években egyre több küzdelmes rajongó kezdett aktívan keresni fogadási lehetőségeket jelentős eseményekre. A jó hír az, hogy most minden eddiginél egyszerűbb a bokszra fogadni. Ha érdekli a sportfogadás, fontos, hogy ismerje a különböző bokszpiacokat, a tipikus oddsformátumokat és a hasznos fogadási tippeket, mielőtt fogadást tesz. Azt is meg kell tanulnia, hogyan válasszon megbízható online fogadóirodákat. Ez az átfogó online boxfogadási útmutató minden alapot lefedi.

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

Hogyan válasszunk egy harcost, akire fogadhatunk

A legjobb bokszfogadási stratégiák javasoljuk, hogy számítson a statisztikákra és elemezze a múltbeli küzdelmeket.

A bokszfogadásoknak manapság jobban figyelembe kell venniük ezeket a változókat, mint valaha. Ha intelligens előrejelzéseket szeretne készíteni egy bokszmeccsről, mindkét harcosról részletes ismeretekkel kell rendelkeznie.

A bokszolók kutatása az újoncok legjobb bokszfogadási tippjei közé tartozik. Sok hasznos információt találhat az interneten, amelyeket felhasználhat egy csúcsminőségű bokszfogadási stratégia kialakításához. Íme néhány kulcsfontosságú pont, amelyet emlékezni kell.

 • Eredmények: Pontosan mit visznek a ringbe? Ez a bokszoló világbajnok vagy feltörekvő bokszoló? Jó a helyük az IBF-nél, a WBA-nál, a WBC-nél és a WBO-nál?
 • Karrier hossza: Egy valamikor nagyszerű bokszoló, aki elhúzódik, vagy egy lelkes, fiatalos tigris, aki lecsapásra kész? Az a bokszoló, aki sok mindenen ment keresztül, általában feladja magát a frissebb, fittebb riválisokkal szemben.
 • Harc rekord: A harcosok története az utazásuk tükre. De ami még ennél is fontosabb, felfedi, hogy legyőztek-e valakit, vagy pusztán összenyomtak-e gyümölcsdobozokat, hogy elérjék, ahol ma vannak.
 • Életmód: Gyakran jó ötlet elkerülni azokat a bokszolókat, akik hajlamosak hízni a verekedések között vagy bulizós életmódot folytatnak. A legfegyelmezettebbnek és legtisztábbnak tűnő harcos után kell mennie.
 • Elszenvedett kár: A bokszolót többször megállították? Kiütéses vereség vagy sorozatos leállás után tántorognak? Lehet, hogy a bokszoló a moxie elvesztésének jeleit mutatja.
 • Életkor és hanyatlás: A legtöbb esetben a bokszoló teljesítménye csökken, ahogy öregszik. Előfordulhat hirtelen, de leggyakrabban lassan épül fel. Tanuld meg felismerni a harcosok hanyatlását a korábbi meccsek erejének és sebzésének elemzésével.

A legtöbb fogadási oldal különböző módon mutatja meg a boksz oddsokat, például amerikai, decimális és tört formátumban. A bokszra tizedes szorzóval fogadni könnyű, mivel a magasabb árak nagyobb nyereményt jelentenek. A magasabb boksz tizedes odds azt jelenti, hogy az akció kevésbé valószínű.

A Boxing Moneyline oddsok törtként is vannak kifejezve, így könnyen érthetőek. Ezek az oddsok csak azt mutatják meg, hogy mennyit nyerhetsz a téthez képest.

Mielőtt kitalálná, hogyan kell olvasni az amerikai esélyeket, meg kell néznie a jelzőt a szám előtt. A plusz jel az esélytelenebbet, míg a negatív előjel a kedvencet jelöli.

A legjobb bokszfogadási helyek lehetővé teszik, hogy az esélyek kimutatásának három módja közül válassz.

Box

Fogadjon

Ha kíváncsi arra, hogy mi a legfontosabb lépés a kitalálásban hogyan kell fogadni a bokszban fogadhat kedvenc bokszolójára, de néha nem biztos, hogy ők a nyerőek. Íme egy gyors útmutató a legjobb bokszfogadási stratégiáról, amellyel kiválaszthatja azt a harcost, amelyre fogadni szeretne.

 • Bízzon a Reach Advantage-ben: A nagyobb kinyúlással rendelkező bokszoló szinte mindig többet üt, és kevesebbet üt. Ha ezt a küzdelem korai szakaszában észleli, az segíthet nyerni, amikor bokszmeccsekre fogad.
 • Az éhes harcosok veszélye: Bölcs döntés lehet a hajtósabb harcos támogatása. Amikor kitalálod, hogyan fogadj bokszra, gondold át, melyik harcos akarja ezt sokkal jobban.
 • Gyengeségeken alapuló szerencsejáték: Minden harcosnak van egy sebezhetősége. A gyorsaság például a gyengéjük lehet. Az egyes versenyzők gyenge pontjainak ismerete növelheti az esélyeit.
 • Támogasd a Southpaw-t: Ha két harcosnak hasonló a stílusa, érdemes lehet a déli mancsra fogadni a legjobb online sportfogadók. A kutatások azt mutatják, hogy a délmancsos bokszolók nagyobb arányban győznek, mint ortodox társaik.

?

A Moneyline fogadások, a körfogadások, az over/under körök és a prop fogadások a leggyakoribb fogadások bokszra való fogadáskor. Érdemes tájékozódnia ezekről a fogadásokról, mielőtt megtenné az első fogadást egy bokszmeccsen. Ezen kívül néhány példa segítségével adunk néhány bokszfogadási tippet, amelyek segítenek eligazodni ezeken a piacokon.

Végső/mérkőzésgyőztes fogadások

Amikor felkeres egy olyan webhelyet, amely fogadásokat fogad el a harci éjszakákon, az első fogadási típus a „teljes fogadás”, amelyet „csatárfogadásnak” is neveznek. Ezzel a fogadással ki kell választania, melyik bokszoló nyeri meg a bokszmeccset. 

Például egy bokszversenyen, amelyben Floyd Mayweather és Conor McGregor vett részt, tétbe helyezhette volna, hogy Floyd nyer. Míg a profi bokszmeccsek néha megosztott döntetlent eredményeznek, mert ez rendkívül szokatlan, ez a lehetőség gyakran hiányzik a bokszfogadási oldalakon. A címharcok vagy világbajnoki címmérkőzések túlnyomó többségében egyértelmű győztes van.

Kör felett/alatt

Az ehhez hasonló fogadások gyakoriak a profi bokszfogadások világában. Nem kell megjósolnia a fordulók pontos számát, de nyilatkoznia kell arról, hogy a mérkőzés mennyi ideig tart ennél a számnál rövidebb vagy hosszabb ideig.

Például egy Pacquiao és Moore közötti összecsapásban a fogadóirodák 7,5-nél több fordulóra adhatnak esélyt. Azok a bokszfogadók, akik az "Over"-t választották, azt feltételezik, hogy a körök teljes száma meghaladja az 1,30-at, mivel a küzdelem pontosan a 7,5 menetnél (a nyolcadik kör 1:30-ánál) ér véget. 

Körfogadás - Pontok, kiütések, leállás

A fogadók kiválaszthatják azt a fordulót, amely szerintük a nagyobb meccsek véget érnek, ha tétet tesznek a "körre". Azt is kiválaszthatja, hogy az egyes küzdelmek hány fordulóját játsszák. Ez a fajta körfogadás lehetővé teszi a nyerő oldal kiválasztását, bár a legtöbb élő fogadási platform nem követeli meg mindkét előrejelzés megtételét.

Arra is lehet fogadni, hogy egy-egy játékosnak hány pontja lesz a döntő mérkőzés után. Ez egy viszonylag biztonságos piac, amelyre fogadni lehet, mivel a legtöbb küzdelmet a bírók 10-9-es pontszáma dönti el.

A leállások és a kiütések nagyszerű fogadási lehetőségek, amelyek egyedülállóak a bokszban és az MMA-ban. A technikai kiütéses és leállítási fogadások megtérülnek, ha a verseny bármelyik módon végződik.

A győzelem útja

A fogadóirodák általában megengedik a szerencsejátékosoknak, hogy fogadjanak arra, hogy ki és milyen módon fog nyerni, amikor bokszra fogadnak. Az esélyek magasabbak, így nem ez lehet a debütáló szerencsejáték a bokszban, de az online sportfogadókban ez egy lehetőség. Mindazonáltal rendkívül jövedelmező híre van. 

Az online sportfogadások „győzelem útjának” piacán való fogadás során legtöbbször egy bizonyos mérkőzés győztesét kell kiválasztania. A győzelem megjóslásának a következő lehetséges módjai vannak:

 • Diszkvalifikáció
 • Bírák határozata
 • Ki ütni
 • Technikai döntés
 • Technikai kiütés
Hogyan válasszuk ki a megfelelő boxert a fogadáshoz

Végső gondolatok

A következő lépés egy jó sportfogadó megtalálása a boxfogadások megtételéhez. Hogy segítsünk megtalálni az ideális helyet a boksz fogadáshoz, egy egész oldalt szenteltünk ennek. Válassz egyet, és jó úton haladsz a kieséses bokszjátékos felé.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények
2024-06-02

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények

Hírek