Tudj meg mindent a Cricket Oddsről

Tudtad, hogy a krikett a második legnépszerűbb sport a világon? Persze csak statisztikailag, mert Indiában, Pakisztánban és a Nemzetközösség országaiban népszerű, ami nem tükrözi a valódi képet ennek a sportágnak a népszerűségéről.

A krikett alapvetően egy brit sport, amely leginkább az egykori brit gyarmatokon terjedt el, és a baseball előfutára, amelyhez hasonlóak. A krikettet ovális pályán játsszák, és a csapatoknak 11 játékosa van. A játék célja több pontot szerezni, mint az ellenfél, a pontokat futással, népies nevén futással szerzik.

Tudj meg mindent a Cricket Oddsről
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
A fogadási esélyek megértése krikettben

A fogadási esélyek megértése krikettben

A krikett nem csak sport; ez egy szenvedély, amely rajongók millióit egyesíti világszerte. Azok számára pedig, akik nem csak élvezik a nézést, de közben pénzt is szeretnének keresni, elengedhetetlen a krikett esélyeinek megértése.

A krikett esélyeinek megértéséhez fontos, hogy megismerkedjen a különböző típusú esélyek krikettfogadásban használják. Nézzük meg közelebbről a tizedes, tört és pénzvonal esélyeit.

 1. Tizedes szorzók: A tizedes szorzót széles körben használják számos országban, köztük Európában, Ausztráliában és Kanadában. Ezek az oddsok a megtett egységenkénti teljes kifizetést jelentik, beleértve a kezdeti tétet is. Például, ha az esélye annak, hogy egy csapat megnyer egy meccset, 2,50, ez azt jelenti, hogy minden egyes dollár vagy font után, amelyet fogad, 2,50 dollárt vagy 2,50 fontot kap, ha a fogadás sikeres. A potenciális nyereség kiszámításához egyszerűen meg kell szorozni a tétjét a tizedes szorzóval.
 2. Tört esélyek: Az Egyesült Királyságban és Írországban általában a tört esélyeket használják. Törtszámként jelennek meg, és a kezdeti téthez viszonyított potenciális nyereséget jelzik. Például, ha az esélye annak, hogy egy csapat megnyer egy meccset, 5/1, ez azt jelenti, hogy minden megtett egység után 5 egység nyereséget kap, ha a fogadása sikeres. A teljes kifizetés a kezdeti téttel együtt 6 egység lenne.
 3. Moneyline Odds: A pénzvonal oddsokat, más néven amerikai oddsokat elsősorban az Egyesült Államokban használják. Ezeket az esélyeket pozitív vagy negatív számokkal is kifejezhetjük. A pozitív oddsok a 100 dolláros tét potenciális nyereségét jelzik, míg a negatív oddsok azt az összeget jelzik, amelyre 100 dollár nyeréséhez szükséges. Például, ha egy csapat nyerési esélye +150, az azt jelenti, hogy minden fogadott 100 dollár után 150 dollár nyereséget kap, ha fogadása sikeres. Ezzel szemben, ha a szorzó -200, az azt jelenti, hogy 200 dollárt kell fogadnia, hogy 100 dollár nyereséget nyerjen.

A különböző típusú szorzók megértése alapvető fontosságú a különböző fogadási platformok szorzóinak értelmezéséhez és összehasonlításához, valamint a megalapozott fogadási döntések meghozatalához. A következő részben megvizsgáljuk azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a krikett esélyek elemzésekor.

A fogadási esélyek megértése krikettben
Hogyan kell pontosan olvasni a krikett fogadási esélyeket

Hogyan kell pontosan olvasni a krikett fogadási esélyeket

A krikett oddsok pontos leolvasása elengedhetetlen a megalapozott fogadási döntések meghozatalához. Íme néhány tipp, amelyek segítenek a krikett oddsok pontos leolvasásában:

 • Értsd meg a formátumot: Ismerkedjen meg az esélyek megjelenítési formátumával, legyen az tizedes, tört vagy pénzvonal. Minden formátumnak megvan a maga módja a valószínűség és a potenciális hozam kifejezésére, ezért a formátum megértése elengedhetetlen a pontos értelmezéshez.
 • Hasonlítsa össze az esélyeket: Hasonlítsa össze a különböző fogadási platformok szorzóit, hogy megtalálja a legjobb értéket fogadásaihoz. Egyes platformok magasabb szorzót kínálhatnak ugyanarra az eredményre, így nagyobb megtérülésre nyílik lehetőség. Használjon összehasonlító webhelyeket, vagy hasonlítsa össze manuálisan az esélyeket, hogy a legjobb ajánlatot kapja.
 • Vegye figyelembe a kontextust: Fontolja meg a kontextust, amelyben az esélyek megjelennek. A meccsgyőztesnek, a legjobb ütőnek vagy más konkrét piacnak valók? A szövegkörnyezet megértése segít az esélyek pontosabb értelmezésében és jobb fogadási döntések meghozatalában.
 • Tényező a margókban: A bukmékerek haszonkulcsot vagy jutalékot építenek be, hogy biztosítsák a jövedelmezőséget. Az árrés megértése segíthet felmérni egy adott eredmény valódi valószínűségét, és pontosabb előrejelzéseket készíthet.
 • Legyen naprakész: Mivel a szorzók különböző tényezőktől függően változhatnak, fontos, hogy naprakész legyen a legfrissebb szorzókkal, mielőtt megtenné fogadását. Figyelje a mérkőzéshez vezető esélyeket, és legyen tudatában az utolsó pillanatban bekövetkezett változásoknak, amelyek befolyásolhatják az esélyeket.

Ha követi ezeket a tippeket, javíthatja a krikett oddsok pontos leolvasási képességét, és megalapozottabb fogadási döntéseket hozhat. Az utolsó részben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, és hangsúlyozzuk a tájékozott döntések fontosságát a krikett esélyekkel.

Hogyan kell pontosan olvasni a krikett fogadási esélyeket
Krikett fogadási vonalak és szórások

Krikett fogadási vonalak és szórások

A fogadási vonalak vagy piacok a különféle fogadási típusokra utalnak. A krikettben a legnépszerűbbek közé tartozik:

 • Meccs fogadás: Egyszerűen fogadjon arra, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést.
 • sorozat nyertese: Fogadás egy többmeccses sorozat összesített győztesére.
 • Legjobb ütős/tekeses: Fogadás arra vonatkozóan, hogy melyik játékos szerzi a legtöbb futást vagy szerzi a legtöbb kaput, akár egy meccsen, akár egy sorozat során.
 • A meccs/sorozat embere: Fogadás arra a játékosra, akit a legjobban teljesítőnek ítélnek.
 • Összesen (fölött/alatt): Fogadás arra vonatkozóan, hogy a csapat által elért összes futások száma meghaladja-e vagy alatta lesz egy, a fogadóiroda által meghatározott számot.
 • Ajánlattételek (vagy Prop fogadások): Ezek konkrét fogadások, például, hogy egy századot szereznek-e a meccsen, vagy ha egy csapat az első 10 futásban bizonyos számú futás felett szerez gólt.

Cricket Spreads

Spread fogadás egy olyan fogadási forma, ahol arra fogadunk, hogy a tényleges eredmény a bukméker által meghatározott spread felett vagy alatt lesz. A „spread” a fogadóirodák előrejelzését jelenti arra vonatkozóan, hogy szerintük hova esik egy adott mutató.

Krikettben a szórt fogadások magukban foglalhatják a győzelem különbségének előrejelzését futások vagy kapuk tekintetében, vagy azt, hogy egy adott ütő hány futást szerez egy meccsen. Például, ha a fogadóiroda 250-260 futásra állítja be egy csapat összpontszámának különbségét, és Ön azt hiszi, hogy többet fognak szerezni, akkor 260-at vásárolna. Ha úgy gondolja, hogy kevesebbet szereznek, akkor "eladni" 250-ért. Minél igazabb vagy, annál többet nyersz, de ennek az ellenkezője is igaz.

A spread fogadás kockázatosabb lehet, mint a hagyományos fogadás, mivel veszteségei (vagy nyereségei) messze meghaladhatják a kezdeti tétet. Elengedhetetlen, hogy megértsük a lehetséges következményeket, mielőtt belemerülnénk.

Krikett fogadási vonalak és szórások
Hogyan találjuk meg a legjobb krikett fogadási szorzót

Hogyan találjuk meg a legjobb krikett fogadási szorzót

A legjobb krikettfogadási szorzók megtalálásához kutatás, összehasonlítás, valamint különféle eszközök és erőforrások együttes felhasználása szükséges. Ha következetesen keresi a legjobb esélyeket, akkor idővel maximalizálhatja potenciális hozamát. Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató, amely segít a küldetésben:

1. Képzeld magad: Mielőtt belemerülne a krikettfogadás világába, ismerkedjen meg a sportággal, annak árnyalataival, formátumaival (Teszt, ODI, T20) és a nagy versenyekkel. Ez a tudás segít megérteni bizonyos szorzók és fogadási sorok jelentőségét.

2. Összehasonlító webhelyek használata: Számos webhely kínál oddsok összehasonlítását a különböző bukmékerek között. Ezek az oldalak valós idejű frissítéseket biztosítanak, és gyorsan megmutatják, melyik fogadóiroda kínálja a legjobb szorzót egy adott fogadásra. Ilyen webhelyek például az Oddschecker és a BetBrain.

3. Regisztráljon több bukmékernél: A különböző fogadóirodák eltérő szorzókkal rendelkezhetnek ugyanarra az eseményre, elemzéseik, felhasználói fogadásaik és egyéb tényezők alapján. Ha több platformon is rendelkezik számlákkal, akkor gyorsan fogadhat, ahol a legkedvezőbb az esély.

4. A bukméker árrésének megértése: Minden bukméker haszonkulccsal működik, ami biztosítja, hogy profitot termeljenek. Az alacsonyabb árrések általában jobb esélyeket jelentenek a fogadó számára. Hasznos ezeknek az árréseknek a kiszámítása és összehasonlítása a különböző platformok esélyeinek értékelésekor.

5. Legyen naprakész a krikett híreivel: A csapatok bejelentéseivel, sérüléseivel, pályakörülményeivel és egyéb releváns tényezőkkel kapcsolatos tájékozottság segíthet előre látni az esélyek lehetséges változásait. Ha az előrejelzései alapján korán cselekszik, néha jobb esélyeket biztosíthat, mielőtt azok lerövidülnének.

6. Fogadási tőzsdék használata: Az olyan fogadási tőzsdék, mint a Betfair, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egymás ellen fogadjanak, nem pedig bukméker ellen. Gyakran jobb oddsokat találhat a tőzsdéken, különösen a kevésbé népszerű fogadásokra. Ne feledje azonban, hogy a tőzsdék általában jutalékot számítanak fel a nyeremények után.

7. Használja ki a bónuszok és promóciók előnyeit: Sok a bukmékerek bónuszokat kínálnak, fokozott szorzók és promóciók, különösen nagy versenyeken. Ezek értéket biztosíthatnak és növelhetik a potenciális megtérülést, de mindig olvassa el az ajánlatokhoz kapcsolódó feltételeket.

8. Csatlakozás fogadási közösségekhez: Számos online fórum és közösség létezik, ahol a fogadók megvitatják a közelgő meccseket, megosztanak tippeket, és betekintést nyújtanak. Ha részt vesz ezekben a közösségekben, akkor megérzi, hol rejlik bizonyos esélyek értéke.

9. Fejlessze elemző készségeit: Idővel, ahogy tapasztalatot szerez, az elemzése alapján elkezdi felismerni bizonyos esélyek értékét. Ez a személyes betekintés gyakran pontosabb lehet, mint az általános bukméker-szorzók, különösen, ha bizonyos formátumokra vagy ligákra szakosodott.

10. Kövesse nyomon fogadásait: A fogadások, a kapott szorzók és az eredmények nyilvántartása segíthet azonosítani, hol talál értéket, és mely fogadóirodák kínálják folyamatosan a legjobb szorzót az Ön fogadási stílusához.

11. Maradj fegyelmezett: Bár fontos megtalálni a legjobb esélyeket, ugyanolyan fontos, hogy ne ragadjon el. Fogadjon mindig felelősségteljesen és a saját határain belül.

Összefoglalva, a legjobb krikettfogadási szorzók megtalálása felkészülés, kutatás és proaktívság keveréke. A megfelelő erőforrások felhasználásával és a krikett világának éles szemmel tartásával következetesen azonosíthatja és kihasználhatja a kedvező esélyeket.

Hogyan találjuk meg a legjobb krikett fogadási szorzót
Nemzetközi krikett formátumok

Nemzetközi krikett formátumok

A krikettet különféle formátumokban játsszák, mindegyiknek megvan a maga szabályrendszere, időtartama és stratégiája. A nemzetközi krikett három fő formátuma a Test, a One Day International (ODI) és a Twenty20 (T20). Itt található egy részletes áttekintés mindegyikről:

 • Teszt krikett a játék leghosszabb formátumát képviseli, legfeljebb öt napig tart, és minden csapatnak két inning jut ütőre és dobásra. A játékosok hagyományos fehér vagy törtfehér ruhát viselnek, és a piros labda (vagy a nappali/éjszakai meccseknél rózsaszín) megkülönbözteti ezt a formátumot a többitől. A tesztkrikett sok purista a legnagyobb kihívásnak tekinti, amely kitartást, stratégiát és átfogó készségeket igényel. A játék tempója jelentős lendületváltásokat tesz lehetővé, és olyan tényezők játszanak kulcsszerepet, mint az időjárási körülmények és a pálya romlása.
 • Egy nap nemzetközi (ODI) krikett egyetlen napba sűríti a játékot, és minden csapatnak 50 játékot biztosít. A játékosok élénk, színes egyenruhát viselnek, és a fehér labda használata megfelel a formátum nappali és fény alatti játékának. Az ODI-k egyensúlyt teremtenek a teszt krikett maratonja és a T20-asok sprintje között, rugalmasságot és agressziót követelve a játékosoktól. Ez a formátum óriási népszerűségre tett szert az olyan események révén, mint az ICC Cricket World Cup, amely összehozza a világ legjobb csapatait, hogy megküzdjenek a hőn áhított trófeáért.
 • Twenty20 (T20) krikett, a játék legrövidebb formátuma, gyors ütemű, szórakoztató jellege miatt megugrott a népszerűsége. Minden csapatnak 20 váltót osztanak ki, ami egy gyors, lebilincselő látványt nyújt, amely gyakran körülbelül három óra alatt fejeződik be. A játékosok színes, gyakran pompás egyenruhát viselnek, a fehér labdát pedig a jobb láthatóság érdekében használják a fények alatt. A T20 krikett számos hazai bajnokságot hozott létre világszerte, mint például az Indiai Premier League (IPL) és a Big Bash League (BBL), amelyek világszerte vonzzák a közönséget és átalakítják a sportágat.

Ezen formátumok mindegyike egyedi élményt kínál, megragadva a krikett sokféleségét és gazdagságát, és a közönség széles skáláját szolgálja ki világszerte.

Nemzetközi krikett formátumok
Legjobb krikettfogadási webhelyek

Legjobb krikettfogadási webhelyek

Amikor krikettre fogadunk, a megfelelő fogadási webhely kiválasztása kulcsfontosságú. Íme néhány a legnépszerűbb krikettfogadási webhelyek megbízhatóságukról, felhasználóbarát felületükről és fogadási piacuk széles skálájáról ismertek:

**1.**Bet365: A Bet365 az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb fogadási webhely világszerte. Krikettfogadási piacok átfogó választékát, versenyképes oddsokat és a mérkőzések élő közvetítését kínálják. Felhasználóbarát platformjuk és kiváló ügyfélszolgálatuk a legjobb választássá teszi őket a krikettfogadók között.

**2.**William Hill: Nagy-Britannia a krikett és a fogadás hazája, a William Hill pedig az egyik legjobb krikett fogadás online fogadóirodája. A menüoldalon a Krikett gombra kattintva beírhatja azokat a krikett fogadási ajánlatokat, amelyek olyan jónak tűnnek, ahogyan vannak. A William Hill kínálja a legérdekesebb krikettpárokat, speciális fogadásokat rájuk, valamint egy élő meccsgombot.

**3.**Betway: A Betway egy másik jó hírű fogadási webhely, amely krikettfogadási piacok és versenyképes oddsok széles választékát kínálja. Zökkenőmentes fogadási élményt biztosítanak egy intuitív felülettel és egy dedikált mobilalkalmazással. A Betway a krikettmeccsek élő közvetítését is kínálja, lehetővé téve, hogy fogadjon, és valós időben figyelje az eseményeket.

4.22Bet: A 22Bet egy népszerű fogadási webhely, amely a krikettmérkőzések és versenyek széleskörű lefedettségéről ismert. A fogadási piacok széles skáláját kínálják, beleértve az élő fogadási lehetőségeket, és versenyképes oddsokat kínálnak. A felhasználóbarát felülettel és a fizetési lehetőségek széles skálájával a 22Bet megbízható választás a krikettfogadáshoz.

Ez csak néhány példa az elérhető legjobb krikettfogadási webhelyekre. Fontos, hogy saját kutatást végezzen, és olyan platformot válasszon, amely a legjobban megfelel az Ön igényeinek a fogadási piacok, az esélyek, a felhasználói élmény és az ügyfélszolgálat szempontjából. A következő részben az élő fogadást és a krikett oddsokkal való kapcsolatát vizsgáljuk meg.

Legjobb krikettfogadási webhelyek
Tippek és trükkök a krikett fogadási esélyekhez

Tippek és trükkök a krikett fogadási esélyekhez

Vannak speciális krikett online sportfogadók, amelyek kizárólag azzal foglalkoznak, hogy olyan bukmékereket találjanak, akik túlzott hátrányt okoznak a kedvenceknek. Bár vannak csapatok, amelyek egyértelműen favoritok a játékban, a fogadóirodák gyakran tudják, hogyan kell túlbecsülni őket, és túl sok hendikeppontot ajánlanak fel győzelmükért.

A krikett összetett sportág, és egyáltalán nem ritkák az esélytelenebb győzelmek, amit játékosaink tudják, hogyan kell kihasználni.

Az erőnlét és a forma minden sportnak fontos része, és ez különösen igaz a krikettre. Egy olyan sportágban, ahol a meccsek öt napig tartanak, gyakran próbára teszik a csapat mentális és fizikai állapotát. Ezért a krikett fogadásnál a fórum hihetetlenül fontos, mert a fórumokon bennfentes információkat találhatunk a csapatok erőnlétéről.

A csapat formája is kulcsfontosságú szempont a fogadásnál, mivel a javuló formában lévő csapatok sokat verhetnek erősebb csapatok. Ez fordítva is igaz, ha az erős csapatok rossz formában vannak, akkor egyetlen meccsen sem tekinthetők favoritnak.

Tippek és trükkök a krikett fogadási esélyekhez
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Faq

Minden, amit tudnia kell a kaszinókról

Mik azok a krikett esélyek?

A krikett oddsok bukmékerek vagy fogadási oldalak által meghatározott számértékek, amelyek egy krikettmérkőzésen egy adott kimenetel valószínűségét jelzik. Ezek az eredmények a játékot megnyerő csapattól, egy bizonyos számú futást elérő játékostól vagy más konkrét forgatókönyvekig terjedhetnek. Az esélyeket számos tényező befolyásolja, beleértve a csapatok legutóbbi teljesítményét, a játékosok körülményeit és a külső tényezőket, például az időjárást és a pályaviszonyokat.

Milyen típusú oddsokat használnak a krikettfogadásban?

A krikett fogadásban három fő szorzótípust használnak: tizedes odds, tört esély és pénzvonal odds. A tizedes szorzók a megtett egységenkénti teljes kifizetést mutatják, beleértve a kezdeti tétet is. A töredékszorzók a kezdeti téthez viszonyított potenciális nyereséget jelentik. A pénzvonal esélyei lehetnek pozitívak vagy negatívak, és megmutatják a 100 dolláros tét potenciális nyereségét vagy a 100 dollár nyeréséhez szükséges tét összegét.

Hogyan számíthatom ki a potenciális profitot tizedes szorzókkal?

A lehetséges nyereség tizedes szorzók használatával történő kiszámításához szorozza meg tétjét a tizedes szorzószámmal. Például, ha 10 dollárt fogad 2,50-es szorzóval, a lehetséges teljes kifizetés 25 dollár (10 dollár x 2,50), beleértve a kezdeti tétet is.

Mit vegyek figyelembe a krikett esélyek elemzésekor?

A krikett esélyek elemzésekor vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a csapatok legutóbbi teljesítménye, az egyes játékosok formája és edzettsége, az időjárási körülmények, a pályaviszonyok és a csapatok közötti fej-fej közötti rekordok. Ezek a tényezők értékes betekintést nyújthatnak, és segíthetnek megalapozottabb fogadási döntések meghozatalában.

Milyen stratégiákat használhatok krikett fogadáshoz?

Néhány hatékony krikettfogadási stratégia magában foglalja a csapatok és játékosok alapos kutatását, a legfrissebb kriketthírekkel való frissítést, a bankroll felelősségteljes kezelését, a különböző fogadási platformok esélyeinek megértését és összehasonlítását, valamint az érzelmeken vagy elfogultságon alapuló fogadások elkerülését.

Melyek a megbízható krikettfogadási webhelyek?

Néhány megbízható krikettfogadási webhely a Bet365, a Betway és a 22Bet. Ezek a platformok felhasználóbarát felületükről, fogadási piacuk széles skálájáról és jó ügyfélszolgálatukról ismertek. Mindig végezzen saját kutatást, hogy megtalálja az Ön preferenciáinak leginkább megfelelő platformot.

Hogyan működik az élő fogadás krikettben?

Az élő fogadás vagy az in-play fogadás lehetővé teszi, hogy fogadásokat tegyen egy krikettmérkőzésre, miközben az folyamatban van. Az élő fogadások szorzói gyorsan változnak a mérkőzés történései alapján. Ez a fogadási forma gyors döntéshozatalt és a játék dinamikájának jó megértését követeli meg.

Hogyan olvashatom ki pontosan a krikett oddsokat?

A krikett oddsok pontos olvasásához ismerkedjen meg a szorzók formátumával (tizedes, tört vagy pénzvonal), hasonlítsa össze a szorzókat a különböző platformokon, hogy megtalálja a legjobb értéket, vegye figyelembe a szorzók kontextusát, ismerje meg a beépített bukmékerek árrését, és fogadása előtt tájékozódjon a legújabb szorzókról.

Mire kell emlékeznem, amikor krikettre fogadok?

Ne feledje, hogy a krikett oddsok valószínűségeket jelentenek, nem garanciákat. Végezzen alapos kutatást, maradjon naprakész, kezelje bankrollját felelősségteljesen, és stratégiai gondolkodásmóddal közelítse meg a fogadást. A megalapozott döntések meghozatala döntő fontosságú a fogadási élmény fokozása és a nyereségesség esélyének növelése szempontjából. Élvezze a krikett fogadás izgalmát, de mindig felelősségteljesen fogadjon.