Minden a Jéghoki fogadásról

A jégkorong már közel 130 éve meleget hoz télen a játékosok és a szurkolók számára. Amióta az első meccset 1895-ben Kanadában játszották, a jégkorong nemzeti sportként megerősítette helyét az országban, és a világ sok más részére is elterjedt. És ma a lakosság egy másik csoportját is vonzza; jégkorong fogadók.

Az éljenzés átterjedt az egész világra, ahol az emberek élvezik a fogadások megtételének és az eredményekre váró izgalmat. Az örömöt még jobbá teszi az online sportfogadás. A jégkorongrajongóknak most több platformjuk van, ahol kényelmesen, otthonukból fogadhatnak.

Minden a Jéghoki fogadásról
Minden, amit a jégkorongfogadásról tudni kell

Minden, amit a jégkorongfogadásról tudni kell

A jégkorong közé tartozik legnépszerűbb téli sportok, melegítő sport a hó között. A közel 130 éve keletkezett első jégkorongmeccs 1895-ben Kanadában volt. Azóta nemzeti és nemzetközi jelenséggé vált. A játék népszerűségének növekedésével együtt növekszik a rá vonatkozó sportfogadás is.

A csapatok jégen vívott küzdelmének izgalma mellett a fogadók azt az izgalmat is élvezhetik, hogy pénzüket egy saját nagy nyereményért teszik le.

Minden, amit a jégkorongfogadásról tudni kell
Mi az a jégkorongfogadás?

Mi az a jégkorongfogadás?

A jégkorongra való fogadás eredetileg ben kezdődött Kanada - informálisan. Úgy kezdődött, hogy a barátok összegyűltek és szabályozatlan téteket tettek a helyi játékokon. Aztán a 20. század elején a fogadóirodák elkezdtek belépni a játékterekre, és oddsokat idézni.

Az online sportfogadás fejlődése sokkal elterjedtebbé teszi a jégkorongra való fogadás lehetőségét. A nézők nagyra értékelik a sportot, mert milyen gyors, és milyen erőszakosak lehetnek még a játékok is.

Sok figyelő még mindig fizikailag látogatja és nézi a jégkorong-mérkőzéseket, még az online sportfogadások térnyerése ellenére is. Néhány sportfogadó még azt is tudja, hogy az emberek mennyire élvezik fogadás a sportra hogy élőben közvetítik az eseményt.

1923-ban létrehozták az Ice Hockey League-t, és ekkor alakult ki a fogadás struktúrája. Úgy kezdődött, hogy a kormány szabályozta a fogadást, és a liga fizetést kívánt a fogadóirodáktól. A fogadóirodák ezen a ponton valódi entitások voltak, fizikai értékesítési lehetőséggel. Ennek ellenére a fogadások a helyekre korlátozódtak.

Ahogy a játék fejlődött és hatalmassá vált, a fogadások Kanadában és világszerte is elterjedtek. A közvetített játékok fejlődése lehetővé tette, hogy többen fogadjanak játékokra, még akkor is, ha egy másik országban.

Mi az a jégkorongfogadás?
Hogyan fogadjunk jégkorong sportokra

Hogyan fogadjunk jégkorong sportokra

Jelenleg, jéghoki az egyik legnépszerűbb sportfogadási lehetőség a játékosok körében. Télen megnövekednek a fogadások, mivel növekszik az események száma, beleértve a téli olimpiát is. A jégkorongra azonban egész évben lehet fogadni, mivel a játékokat fedett jégpályákon lehet játszani.

Az online fogadás jelentősen felerősítette a jégkorongfogadási ágazatot. A világ számos részére kiterjedt, és a sportfogadók belépési pontjává vált. Emellett a jégkoronggal kapcsolatos sportfogadási tippek rovatai elképesztő olvasóközönséget csábítanak. Mindennek tetejébe ma a kanadai jégkorongbajnokságot "tét-otthoni" jégkorongbajnokságnak nevezik.

A fogadáshoz mindössze annyit kell tennie, hogy talál egy online fogadási oldalt, amely jégkorongot kínál a piacán. Ezután a játékosok nyithatnak és betölthetnek fogadási számlát, és azonnal elkezdhetik a fogadást.

Íme a fogadás bontása:

 1. Regisztráljon egy fogadási oldalon, amely jégkorongfogadást kínál, és tegyen befizetést.
 2. Válassza ki azt a jégkorong eseményt, amelyre fogadni szeretne.
 3. Válassza ki azt a jégkorongjátékot, amelyre fogadni szeretne.
 4. Válassza ki a tét összegét.
 5. Tegyen fogadást.

A jégkorongfogadás nagyszerű módja annak, hogy a fogadók csatlakozzanak a sportligához. A jégkorong gyors tempójú, számos fogadási lehetőséggel. A fogadók fogadhatnak a győztes csapatra, a gólszerzőkre, a gólvonalakra, a figyelmeztetésekre és még sok másra.

Az élő fogadás különösen a jégkorong piacokra terjedt ki online fogadási oldalak. A játékosok fogadhatnak arra, amit éppen látnak. Az ilyen fogadások szorzói azonnal megváltozhatnak, ami még izgalmasabbá teszi a fogadást.

Hogyan fogadjunk jégkorong sportokra
Jégkorong fogadási esélyek kiszámítása

Jégkorong fogadási esélyek kiszámítása

Íme az egyszerű bontás: Fogadási esélyek egy esemény bekövetkezésének valószínűsége. Ha valami valószínű megtörténik (pl. a kedvenc csapat nyer), annak alacsonyabb az esélye, és csekély hozamot ad a fogadóknak.

Az oddsokat számos tényező határozza meg, mint például a csapatforma, az új szerződtetések, a sérülések, a párharc rekordja, egy adott játékos temperamentuma (pl. óvatosságra tippeléskor) és a liga állása.

Az esélyeket általában a fogadóirodák becsülik meg és biztosítják. A fogadók csak vizsgálaton vagy kifinomult intuíción alapuló döntéseiket hajtják végre. Az jégkorong odds egy adott mérkőzésre a héten vagy egységidőn belül módosulhat.

Például, ha egy csapat valószínűleg nyer, de a sztárjátékosuk megsérül az edzés során, az esélyek módosulnak. Azok, akik fogadni szeretnének, az új jégkorong-szorzók online megosztása után teszik ezt meg. Azok, akik korábban fogadtak, megtartják a cédulájukat.

Az oddsok eltérhetnek a fogadási oldalak között, ezért a fogadónak meg kell vizsgálnia. A különbség azonban ritkán jelentős, kivéve, ha egy játékos vagyonra fogad.

Az oddsok általában pénzvonalként (+/-), törtként (pl. 10/1) vagy tizedesjegyként (pl. 5.2) jelennek meg.

Esélytényezők a jégkorongban

Számos tényező befolyásolja a jégkorong esélyeit. A fogadóknak figyelembe kell venniük az egyes játékosok korábbi teljesítményét. A jégkorongfogadás rajongói az interneten megnézhetik a statisztikákat, hogy eldöntsék, sikeresek lehetnek-e. Volt egy játékosnak az utóbbi időben kihagyott sorozata? Hogyan éri el egy csapat a versenyt? Hogyan teljesítenek különösen mostanában?

Jégkorong fogadási esélyek kiszámítása
Az NHL Moneyline fogadások szorzói

Az NHL Moneyline fogadások szorzói

Moneyline fogadások azoknak a játékosoknak szól, akik arra akarnak fogadni, hogy melyik csapat nyeri meg a játékot. Három különböző formátuma lehet: plusz/mínusz, tizedes és tört.

Ha újabb játékosokról van szó, a plusz/mínusz oddsokat nehezebb megragadni. Azonban gyorsan a legtöbb fogadó kedvencévé válnak. A pozitív szám az esélytelent jelöli, a negatív szám pedig a kedvencet.

Az esélytelenebbeknél ez a szám azt jelenti, hogy egy játékos mennyit nyerhet 100 dolláros fogadással. A kedvenc az, hogy mennyit kell kockáztatnia egy játékosnak, hogy 100 dollárt nyerjen. Tegyük fel például, hogy egy játékos a Tampa Bay Lightning és a Washington Capitals mérkőzését nézi, és Tampa -150, Washington pedig +140.

A számítások szerint a Tampa nyer, ezért a játékosnak 150 dollárt kell fogadnia, hogy 100 dollárt nyerjen. Washington az esélytelenebb, így a 100 dollárt fogadó játékos 140 dollárt kap.

A decimális esélyeket decimális számmal fejezzük ki, például 2,55-tel. Ez azt jelenti, hogy bármit is fogad egy játékos, azt megszorozzák 2,55-tel, amit akkor kap, ha a tétje nyer.

A tört esélyek zavaróak, és úgy néznek ki, mint 11/1 vagy 21/38. A bal oldali szám azt az összeget jelöli, amelyet egy játékos nyerhet, a jobb oldali szám pedig azt a részesedést jelöli, amelyet a játékosnak kockáztatnia kell. Például a 10/1 szorzó 100 dollárt fizet egy 10 dolláros fogadásért. Ezt a formátumot általában csak nagyobb téteknél használják, de a játékos időnként láthatja a pénzvonalon.

Az NHL Moneyline fogadások szorzói
Jégkorong fogadási stílusok

Jégkorong fogadási stílusok

 • Korongsor: Ez a vonal egyértelműbb, mivel a legtöbb sportrajongó ismeri az alapvető elveket. Más sportágak utalhatnak erre a fogadási stílusra spreadként. A jégkorongfogadásoknál a korongsor arra a tétre vonatkozik, hogy a favorit legyőzi-e a másik csapatot két vagy több góllal, szemben az esélytelenebbé, aki egy góllal enged, vagy nyer.
 • Összesen (fölött/alatt): A túllépés a mindkét csapat által a játék során szerzett gólok számára vonatkozik. A páratlan azt jelzi, hogy a tét fölött vagy alatt van-e.
 • Élő fogadás:Élő fogadás azt jelenti, amikor a játékosok fogadásokat tesznek az élő játék során. Valós időben frissítik téteiket és változásaikat, az esélyeket pedig ennek megfelelően módosítják. Ezt nevezhetjük játék közbeni fogadásnak is.
 • Időszak fogadás: Ez egy fogadási stílus arra az esetre, amikor a játékos fogadást tesz az egyes periódusok kimenetelére.
 • Kellékek: A kellékek fogadása a játék konkrét eseményeire koncentrál, nem a játék kimenetelére. Például egy fogadó fogadhat arra, hogy egy bizonyos játékos gólt szerez, vagy hogy egy másik játékos 20-nál több lövést állít meg.
 • Kihasznál: Ilyenkor egy fogadó több eseményt is összegyűjthet egyetlen fogadásban.
 • Határidős ügyletek: A határidők megkövetelik a játékosoktól, hogy arra fogadjanak, hogy mi történhet a jövőben, nem pedig a jelen játékára. A legtöbb határidős fogadás a Stanley Kupa-győztesek, a konferencia döntői, a rájátszásból való kimaradások vagy bizonyos trófeák elnyerésére irányul.

Végezzen kutatást

Bármely közelgő NHL-es és nemzetközi jégkorongliga-mérkőzésnek már van választása. Minden fogadónak meg kell vizsgálnia, hogy mik lehetnek ezek. A jégkorong rajongók tudják, hogy ez egy jó hely a kezdéshez.

Jégkorong fogadási stílusok
Ne fogadjon a Hype-ra

Ne fogadjon a Hype-ra

Mivel a jégkorong népszerű fogadási sport, a fogadók könnyen megfogadhatják egy másik jobb fogadását, mert azt hiszik, hogy ismerniük kell a csínját-bínját, ha erre a sportra fogadnak. Ez azonban nem mindig van így.

Fontos, hogy a fogadók megszerezzék a saját tudásukat a játékról és az aktuális mérkőzésről, és ne kövessék a közönség spekulációit. Csak azért, mert a közönség egy nevet szurkol, még nem jelenti azt, hogy az nyeri meg a meccset.

Kulcs elvitelek

 • Tudván, hogy a végső győztes az egyetlen fogadási stílusok egyike, kutasson
 • Ne fogadjon az esélytelenebbre; ragaszkodj a bajnokokhoz
 • Ha a verseny a szabadban zajlik, fontolja meg, hogy az időjárás milyen szerepet játszhat a kutya teljesítményében
Ne fogadjon a Hype-ra