Kézilabda

A kézilabda hasonló a futsalhoz, és a két hétfős csapat célja ezen a meccsen, hogy több góllal nyerjen. Az egyórás mérkőzés időtartama döntetlen esetén kétszer öt perccel meghosszabbodik, majd szétlövés következik a győztes döntéséig.

A játékosok térd felett használhatják a testüket, de a kezük csak három másodpercig tudja szabadon kezelni a labdát. A labda csepegtetése legfeljebb három lépésig megengedett. A kézilabda fogadás egy olyan sportfogadási forma, amely a játék kimenetelére vonatkozó fogadásokat foglal magában.

Kézilabda
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
A kézilabda fogadás alapjai

A kézilabda fogadás alapjai

A kézilabda a futsalhoz hasonlítható: két hétfős csapat a legtöbb gólt szerezve a győzelemre törekszik. Minden mérkőzés egy óráig tart, és döntetlen esetén kétszer öt perccel meghosszabbodik a játék, majd szétlövés következik a győztes megállapításáig.

A játékosok térd felett használják a testüket, de a kezük legfeljebb három másodpercig tudja szabadon kezelni a labdát. Egy játékos legfeljebb három lépésig csöpögtetheti a labdát. A kézilabda-fogadások fő sportfogadása a játék kimenetelére történő fogadásból áll.

A kézilabda fogadás anyagilag nagyon előnyös lehet, annak ellenére, hogy ez az egyik legkevésbé népszerű sportfogadási szakág. A játék szilárd ismerete és a megbízható fogadási stratégia csak két olyan elem, amely hozzájárulhat a sikerszinthez, amikor kifizetésről van szó.

A siker hosszú távon nem könnyű, de kétségtelenül elérhető, ha helyesen alkalmazod magad. Ebben az útmutatóban felvázoljuk, mit foglal magában a kézilabda fogadás. Tippeket és stratégiákat is kínál, amelyek segíthetnek a fogadási játék alakításában.

Az legjobb online fogadási oldalak segít a legjobb esélyeket, stratégiákat biztosítani, és nagy értékű promóciókat és bónuszokat kínál.

A kézilabda fogadás alapjai
Minden, amit a kézilabda fogadásról tudni kell

Minden, amit a kézilabda fogadásról tudni kell

A kézilabda a második világháború után egyre népszerűbb lett Kelet-Európában és egész Európában. Az Egyesült Államokban a kézilabda-fogadások az 1900-as évekre vezethetők vissza, amikor kezdetben kétjátékos mérkőzést játszottak, amelyet egyfalas kézilabdának neveztek. Ebben a versenyben a játékosok felváltva verték a labdát a falhoz.

A kézilabda rendkívül pörgős, és tartalmaz néhány elemet különböző játékokból, például kosárlabdából, jégkorongból és fociból. Mivel ez egy magas pontszámú játék, elterjedt az online fogadásokban.

Az online kézilabda-fogadások népszerűsége az utóbbi időben nőtt, amit a nemzetközi versenyek száma és a fogadások számának növekedése jelez. Ez most egy rendkívül népszerű sport világszerte, a megnövekedett kézilabda fogadási weboldalak elérhetők az emberek számára, hogy fogadjanak.

Az emberek jobban is ismerik a játékot, aminek következtében gyakrabban játszanak rajta. A kézilabda bukmékerek népszerűsége növekszik, mivel egyre több online kaszinó érhető el, TV-közvetítések és a sport egyéb médiában jelennek meg.

A barátságos mérkőzéseken általában több gól van, valószínűleg azért, mert a mérkőzések kevésbé kritikusak. Ezért a csapatok nagyobb függetlenséggel játszhatnak. A döntő bajnoki és kupamérkőzések során a játékosok valószínűleg ragaszkodnak a taktikához és követik az utasításokat. Sok játékos azonban szabadon játszhat a barátságos mérkőzéseken, ahogy akar. Ez gyakran azt jelenti, hogy a mérkőzésen való erőnlét a valódi cél a játék megnyerése helyett.

Minden, amit a kézilabda fogadásról tudni kell
Hogyan fogadjunk kézilabdára

Hogyan fogadjunk kézilabdára

Mi az a kézilabda sportfogadás? Vannak sok különböző fogadás szóval bontsuk fel.

A mérkőzés győztese

A legegyszerűbb fogadási típus az, amikor a fogadó arra tesz fogadást, hogy melyik csapat nyer. Arra is fogadhatnak, hogy szerintük melyik csapat nyeri meg a meccs egyes felét.

Spread Betting

Létezik egy fogadási típus is, az úgynevezett spread fogadás. Ilyenkor a fogadó egy csapat nyerésére tesz fogadást, de csak akkor nyeri meg a fogadást, ha csapata a kiválasztott számú gólnál többet szerez az ellenfél csapatán felül. Így például, ha egy fogadó az A-csapat -9,5-re fogad, akkor 9,5 góllal kell nyernie a másik csapat felett.

Összes gól

A fogadó a mérkőzés során szerzett összes gólra is fogadhat. Például, ha a fogadóiroda 34,5-ös sort kínál, akkor a fogadó nyer, ha a szerzett gólok száma 35 vagy több, és veszít, ha 34 vagy kevesebb gól van. Tegyük fel, hogy egy csapat páratlan vagy páros számú gólt szerez; akkor erre is van fogadás. Érdekes módon a fogadók a mérkőzés minden felében szorzókra vagy párosokra is fogadhatnak.

Dupla esély fogadás

Egy fogadó két kimenetelre is fogadhat. Ezt dupla esélyes fogadásnak hívják, ahol a fogadó két csapat győzelmére és egy döntetlenre fogadhat. Ha úgy gondolják, hogy egy csapat meghatározott számú góllal fog nyerni, akkor tétet helyezhetnek el. Ez egy másik típusú fogadás, amely a játék egyes feleire vonatkozik.

A fogadó arra a csapatra is fogadhat, amelyről úgy gondolja, hogy a magasabb pontszámot elérő félidőt nyeri, és a mérkőzésnek azt a felét, amelyikről úgy gondolja, hogy magasabb lesz. Ha egy csapat a másik előtt szerez bizonyos számú gólt, akkor van egy fogadás arra vonatkozóan, hogy melyik csapat szerez először és utoljára.

Ligagyőztes

A fogadó arra is fogadhat, hogy szerinte ki fogja legyőzni az összes többi csapatot a ligaversenyek során. Ide tartozik a világbajnokság is.

Fogyatékosságok

A handicap fogadás kézilabdában azt jelenti, hogy a fogadó pénzt tesz le egy olyan csapatra, amelyről úgy gondolja, hogy egy meghatározott összeggel megnyeri vagy elveszíti a meccset. Ezt + vagy - jel jelzi. Ha egy csapat neve után + jel van a táblán, akkor a szimbólumot követő számmal veszíthet.

Másrészt, ha egy csapat neve után egy - van, akkor a szimbólumot követő számnál többel kell megnyernie a játékot.

Nyerőmarzs

A fogadó megteheti, hogy egy csapat mennyivel nyer a kézilabdában. Ez szinte mindig over/under fogadás formájában jelentkezik. Ha a szám meghaladja vagy kisebb az Ön által kiválasztott összegnél, akkor Ön nyeri meg a fogadását.

Íme a fogadás bontása:

  1. Regisztráljon egy kézilabda fogadást kínáló fogadási oldalon, és fizessen be.
  2. Válassza ki azt a kézilabda eseményt, amelyre fogadni szeretne.
  3. Válassza ki azt a csapatot, amelyre fogadni szeretne.
  4. Válassza ki a tét összegét.
  5. Tegyen fogadást.
Hogyan fogadjunk kézilabdára
Kézilabda fogadási esélyek kiszámítása

Kézilabda fogadási esélyek kiszámítása

Ha érted hogyan fogadjunk a sportra, akkor ismerni fogja az esélyszámításhoz használt decimális formátumot. Kiszámíthatja a várható kifizetését úgy, hogy az esélyeket megszorozza a tét mennyiségével. Remélhetőleg ezek a kézilabda sportfogadási vezetések segíteni fognak a fogadások megtételében.

Mivel a kézilabdát túlnyomórészt Európában játsszák, a kézilabda fogadásokat valójában csak az európai fogadási oldalakon kínálják. Ezért meg kell ismerkednie a decimális számokként ábrázolt decimális esélyekkel.

A jó hír az Ön számára, hogy a tizedes szorzók vitathatatlanul a legkönnyebben érthetőek. A lehetséges kifizetés meghatározásához mindössze annyit kell tennie, hogy megszorozza a tétjét a kiválasztott szorzóval.

Például, ha az odds 5,0, és 10 dollárt fogadott meg 5,0 szorzóval, akkor 50 dolláros kifizetést kap. Végül ez azt jelenti, hogy 40 dollárt profitált.

Kézilabda fogadási esélyek kiszámítása
Kézilabda versenyek, amelyekre érdemes fogadni

Kézilabda versenyek, amelyekre érdemes fogadni

Az elmúlt években a kézilabda egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a sport szerelmesei a megkívánt ügyesség és a játékok magas pontszámú jellege miatt vonzzák. A sportág Magyarországon, Franciaországban, Németországban és az északi országokban a legnépszerűbb.

A Partille Kupa az egyik legrangosabb kézilabda sportesemény, amelyre fogadni lehet. Ez mindig nagyszerű lehetőség, hogy megtalálja a legjobb online fogadási oldalát, vagy kövesse az élő fogadásokat.

A legutóbbi, 2021-es világbajnokság tömeges népszerűségre tett szert, és sportrajongók milliói követték a lépést a televízióban. A torna győztese Dánia lett, a második Svédország lett.

Íme egy lista a leghíresebb kézilabdákról versenyek a világon:

EHF Bajnokok Ligája

Az EHF Bajnokok Ligája egy világhírű kézilabda-verseny Európában. Európa vezető országainak legnagyobb csapatai vesznek részt. A versenyt az EHF évente kezeli és irányítja. Az EHF irányítja a hasonló formátumú nők mérkőzéseit is.

Az EHF Bajnokok Ligája jellemzően öt fő szakaszra oszlik. A csapatok csoportfázisban vagy kvalifikációs szakaszban nevezhetnek a versenyre kritériumlistájuk és országos szövetségi listájuk alapján.

IHF kézilabda-világbajnokság

Az Nemzetközi Kézilabda Szövetség rendezi a férfi kézilabda világbajnokságot és a női kézilabda világbajnokságot.

A 27 megrendezett férfi kézilabda-világbajnokságon tizenegy ország szerezte meg a címet. Franciaországnak sikerült a legjobban hat cím biztosítása.

A női kézilabda-világbajnokságon Oroszország szerezte meg a legtöbb címet, majd Hollandia.

Olimpiai kézilabda

A kézilabda helyszíne a nyári olimpia, ahol 12 női és férfi csapat küzd meg az áhított aranyéremért.

Az olimpia kézilabdatornáit eredetileg 2020-ban Tokióban (Japánban) rendezték volna, de a járvány miatt elhalasztották. Idén tehát július 24-től kerül megrendezésre.

A csapatok csoportos szakaszban indulnak. A legjobb nyolc ország ezután a torna kieséses szakaszába lép. Dánia különösen nehéz mérkőzést nyert 2019-ben, 31-22-re legyőzve Norvégiát.

Kézilabda versenyek, amelyekre érdemes fogadni
Ne fogadjon a Hype-ra

Ne fogadjon a Hype-ra

Mivel a kézilabda nem a legnépszerűbb fogadási sport, a fogadók könnyen megfogadhatják egy másik jobb fogadását, mert azt hiszik, hogy ismernie kell a csínját-bínját, ha erre a sportra fogad. Ez azonban nem mindig van így.

Fontos, hogy a fogadók megszerezzék saját tudásukat a játékról és az aktuális mérkőzésről, és ne kövessék azt, amit a közönség esetleg spekulál. Csak azért, mert a közönség egy nevet szurkol, még nem jelenti azt, hogy az nyeri meg a meccset.

Kulcs elvitelek

  • Fontolja meg az Ön számára legmegfelelőbb fogadási típust
  • Frissítse a tizedes fogadási esélyeket
Ne fogadjon a Hype-ra
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács