Sport

March 15, 2023

Mit kell figyelembe venni, ha MMA-ra fogad

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Amikor a legtöbb ember a sportfogadásra gondol, az olyan kiemelkedőbb sportágakra gondol, mint a futball, tenisz, kosárlabda stb. A vegyes harcművészetek (MMA) népszerűsége azonban az utóbbi időben gyorsan megnőtt.

Mit kell figyelembe venni, ha MMA-ra fogad

Idővel a Mixed Martial Arts számos átalakuláson ment keresztül. Akkoriban a harcosoknak megvolt a saját specialitásuk. A csatárokat könnyen megverik a földön, míg a markolók álló helyzetben küzdenek. Ezért sokkal egyszerűbb volt megjósolni a következő mérkőzések győzteseit. A modern harcosok azonban minden korábbinál szélesebb körű szakértelemmel rendelkeznek.

Ez a szakértői útmutató néhány javaslatot tartalmaz, amelyeket felhasználhat a saját létrehozásához MMA fogadási stratégia. Tekintettel azonban arra, hogy minden küzdelem egyedi, és mindig lehetségesek nagyobb zavarok, nincs bolondbiztos technika minden alkalommal a győztes megjósolására.

Esélyei azonban jelentősen megnőhetnek, ha ezekre a részletekre összpontosít.

Kezelje komolyan a mérlegelést

Az MMA-mérkőzéseket gyakran a mérkőzés előtti napon tartják. Fogadások a Ultimate Fighting Championships, vagy UFC, népszerűek az MMA-fogadásoknál. Ennek a jól ismert szervezetnek a résztvevői gyakran mérlegelnek a verseny reggelén.

A nagy súlycsökkenésen átesett versenyzők számára a rendelkezésre álló idő nem elegendő a megfelelő folyadékpótláshoz. Tehát ez a tudás már megérzi, hogy egy harcos hogyan fog teljesíteni a verseny során.

A súlycsökkentés nagyon elterjedt az MMA-ban, az ökölvívásban és az amatőr birkózásban. A sportolók és a harcolók akkor alkalmazzák ezt a módszert, amikor olyan tevékenységekben vesznek részt, mint a száraz szauna, fűtött fürdő és hasonló tevékenységek, hogy jelentős mennyiségű víztől megszabaduljanak. Megértheti, hogy ez a rutin drasztikusan kiszárítja az élen álló bokszolót a mérlegelésig.

A mérlegelés után a harcosoknak a lehető legtöbbet kell rehidratálniuk, hogy optimális testsúlyban legyenek a küzdelemhez.

A megfelelő rehidratálás azonban nehéz, és előfordulhat, hogy nem tudják megtenni időben a csatához. Általában könnyű látni egy sikertelen súlycsökkentési kísérletet a mérlegelésnél. Ezért fontos, hogy figyeljen a mérlegelések eredményeire az MMA fogadási stratégiája megalkotásakor.

Hol játsszák a mérkőzést, és milyen körülményekre számíthatunk?

A következő legjobb MMA-fogadási tipp a helyszín vizsgálata. Fontos észben tartani, hogy a küzdelem ringben vagy ketrecben zajlik majd. Például a gyűrűt gyakran használják a japán Rizinben, mint számos regionális szintű mérkőzésen. A különböző harci stílusok jobban teljesítenek a különböző színtereken. Ezért nagyon fontos tudni, hogy milyen lesz a mérkőzés beállítása.

A gyűrűk lekerekített sarkai megkülönböztetik őket a ketrecektől. Pontosabban, a gyűrűnek 90 fokos szögű sarkai vannak, de a kör alakú ketrecnek nem.

Mekkora a ketrec vagy a gyűrű?

Megértés hogyan fogadjunk MMA-ra át kell gondolni a gyűrű vagy a ketrec méretét. A szabványos matcher ketrecek harci területe 746 négyzetláb. A másik méret, 518 négyzetméter, lényegesen kisebb. A csökkentett ketrecméret természetesen korlátozza a harcosok mozgásterét.

Tartsa szemmel az álláspontot, a tempót és az elérést.

Amint tisztán megérted a mérkőzés hangulatát, a harcolók életkorát, a mérlegelések eredményeit és egyéb tényezőket, itt az ideje, hogy alaposan megvizsgáld a versenyzők harcmodorát. A három fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni az MMA-ra való fogadás megtanulásakor: a harcosok testtartása, hogyan tempózzanak harc közben, és milyen hatókörrel rendelkeznek.

Ne tegyél túl sok nagy fogadást a kedvenceidre.

Ha Ön egy tipikus egyetemi sportfogadó, akkor tudja, hogy a fogadók szeretnek 20-30 pontos kedvenceket keresni. Ezután nagy fogadásokat tettek bizonyos csapatokra. Ez a módszer azonban nem alkalmazható MMA fogadásra. Harc közben rendszeresen előfordulnak hirtelen események és visszafordulások, így nem szabad megtenni az összes pénzed kedvencekre, mert elveszítheted az összeset.

Az egyik legjobb MMA-fogadási tipp az, hogy a +250-500 körzetben ésszerű esélytelenebbeket válassz, mert szinte biztosan profitálhatsz a végén.

Értékelje a harcosok életkorát.

Egy másik kulcsfontosságú dolog, amelyet figyelembe kell venni az MMA fogadási stratégia kidolgozásakor, az életkor. Sok MMA-harcos szeretne még sokáig folytatni a küzdelmet azután is, hogy lejárta a legjobb tudását, mivel a kompenzáció sokkal nagyobb, mint a más sportágakban versenyző sportolóké. Feltételezhető, hogy már sok mindent észrevehet, ha egy idősebb harcost egy sokkal fiatalabb ellenféllel párosítanak.

Gondolkodtál a különböző harci technikákon.

Mindegyik MMA-harcosnak egyedi a harcstílusa, ezért létfontosságú ezt szem előtt tartani, amikor megtudja, kik a versenyzők. Végtére is, az egyik harcos stílusa kedvezőbb lehet, mint a másiké, ami gyors és könnyű győzelmet eredményezhet a harcos számára.

Ne fogadjon kizárólag elfogultságra.

Az MMA-ban, akárcsak más sportágakban, a feltörekvő csillagok gyorsan a csúcsra emelkednek. Teljesen természetes, hogy egyes rajongók előnyben részesítik az egyik harcost a másikkal szemben. A preferenciákkal nincs semmi baj, de nem szabad hagyni, hogy ezek befolyásolják a fogadásodat.

Végső gondolatok

Noha az MMA-fogadásra nincs bolondbiztos módszer, ezeknek a dolgoknak a szem előtt tartása nagymértékben javítja a nyerési esélyeit, ami minden változást jelenthet.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések

Hírek