MMA

A vegyes harcművészetek (MMA) a harci sportok egyik fajtája, amely számos különböző harci technikát alkalmaz a világ minden tájáról. Azt is nevezik, hogy nincs korlát vagy ketrecharc. A sportolók küzdelmet, ütéseket és földi támadásokat alkalmaznak ellenfelük leigázására. A sportfogadási közösségen belül az MMA nagy népszerűségre tett szert.

Ez a magas oktánszámú izgalmas mérkőzéseinek köszönhető, ahol gyakran előfordulhatnak váratlanok. A nagy horderejű mérkőzések általában fizetős adásokat eredményeznek. Amikor ez megtörténik, nagy mennyiségű online szerencsejátékot vonzanak. Míg az MMA egykor speciális sportágnak számított, most a birkózás és az ökölvívás vetekszik.

MMA
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Miért népszerű az MMA fogadása?

Miért népszerű az MMA fogadása?

Amikor bekapcsolódik sportfogadás online a személy szeretne egy tisztességes képet megjósolni a győztest. Egyes küzdősportokkal az a probléma, hogy nincs kellő egyensúly a két harcos között. Ezzel szemben az MMA súlycsoportokra osztja őket, így két versenyzőnek egyenlő esélye van a másik legyőzésére. Az MMA irányító testületei arra törekszenek, hogy a lehető legnagyobb arányban 50/50 legyen.

A felszínen az MMA kaotikusnak tűnhet, mivel a harcosok rengeteg különféle mozdulatot tudnak kihozni. A sportágnak azonban meglepően egységes szabályrendszere van. A próbálkozásoknak és hibáknak köszönhetően az MMA mainstream verziója mára számos fontos biztonsági protokollt fejlesztett ki. A harapás, a szem kiszúrása és az ágyékütés szigorúan tilos. Ennek eredményeként az MMA kevésbé látványos, inkább legitim sporttá fejlődött.

A szerencsejátékosok számos tényezőt figyelembe vesznek, amikor olyan eseményt választanak, amelyre fogadni szeretnének. Az egyik legfontosabb a nézhetőség. Az MMA-ból sikerül kisugároznia az izgalmat boksz miközben még mindig idegesnek és keményebbnek érzi magát. Az emberek a világ minden tájáról szívesen néznek MMA-t. Globális vonzereje van, amely a szerencsejáték-közösségben is megjelenik.

Miért népszerű az MMA fogadása?
Minden az MMA fogadásról

Minden az MMA fogadásról

Az MMA-mérkőzés során két ember egy ringbe vagy ketrecbe lép, és addig küzd egymással, amíg az egyik ki nem nyer. A legjobb harcosok számos különböző harcművészetben keresztedzettek. Tudniuk kell, mikor alkalmazzák a megfelelő harci mozdulatokat.

Az MMA az egy elleni küzdelem végső formája. Következésképpen a sportolók egyetlen felszerelése egy párnázott kesztyű, amely védi a kezüket az ütések dobásakor. Ebben a sportágban többféle súlycsoport létezik.

A mérkőzés során három bíró figyeli a harcosokat, és minden körben dönt a győztesről. Az a sportoló nyeri a mérkőzést, akinek a végén a legmagasabb az összesített eredménye. Vannak azonban más módok is a győzelem biztosítására. Ha az ellenfél eszméletét veszti, a győzelmet kiütéssel nyilvánítják ki.

Néha az egyik harcos a másikat tartóba helyezi, amíg ki nem koppan. Ezt nevezik előterjesztésnek. Technikai kiütések akkor következnek be, ha a harcost egészségügyi okok miatt nem tudja folytatni. Ha mindkét versenyző továbbra is megszegi a szabályokat, akkor a bírók „nem verseny” döntéshez folyamodhatnak. A szerencsejátékosoknak ezeket a forgatókönyveket figyelembe kell venniük, amikor fogadást köt MMA meccseken.

Minden az MMA fogadásról
Legális az online MMA fogadás?

Legális az online MMA fogadás?

A sport erőszakos természete miatt vannak olyan országok, amelyek nem tartják legitimnek az MMA-t. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyenesen betiltják. Általánosságban elmondható, hogy ha egy nemzet toleráns politikát folytat a sportfogadásokkal kapcsolatban, akkor az MMA is beletartozik. A polgáraik igénybe vehetnek egy sport fogadóirodát online MMA-tétek megtételére.

Az évek során számos figyelemre méltó korlátozás volt a sporttal kapcsolatban. Amikor ezek előfordulnak, az gyakran megakadályozza az embereket az MMA szerencsejátékban való részvételben. Például 1997-ben New York állam betiltotta a vegyes harcművészeteket. A tilalmat végül 2016-ban hatályon kívül helyezték. Kanada 2013-ban dekriminalizálta is.

Norvégia azon kevés országok egyike, ahol az MMA még mindig illegális. Ezzel szemben Oroszországban nemzeti sportstátusszal rendelkezik. Mindeközben Indiában és Franciaországban politikai ellenzék van az MMA-val szemben, anélkül, hogy a mérkőzéseket vagy a fogadásokat tiltó jogszabály lenne érvényben.

Legális az online MMA fogadás?
A legjobb MMA fogadási oldalak

A legjobb MMA fogadási oldalak

Népszerű MMA versenyek zajlanak ezen belül Oroszország és a Egyesült Államok. Ezért logikus, hogy ebben a két országban nagyon népszerű a fogadás erre a sportra. Egészen a közelmúltig réssportnak számított. Ez 2007 körül megváltozott, amikor az UFC kezdett sokkal mainstreamebbé válni. Ennek eredményeként egyre több szerencsejáték-oldal kezdett megjelenni az MMA piacokon.

Manapság a fogadóknak számos lehetőségük van. A legjobb MMA fogadóirodának magas potenciális kifizetéseket és fogadási típusok megfelelő választékát kell kínálnia. Vannak, akik megelégszenek azzal, hogy megjósolják a végső győztest. Mások azonban több változatosságot szeretnének.

A kiváló oldalak a körök számára, a táv megtételére és a KO-kra kínálnak fogadásokat. Egy nagyszerű fogadóirodák is megnyitják az MMA piacokat, amint új mérkőzést jelentenek be. Ezenkívül fontos, hogy figyeljen azokra a webhelyekre, amelyek mind a mainstream, mind a speciális MMA eseményeket szolgálják.

A legjobb MMA fogadási oldalak
Az MMA fogadási szorzók megértése

Az MMA fogadási szorzók megértése

A kezdők számára megfélemlítő lehet, ha először megérti az MMA fogadás csínját-bínját. Ha azonban valaha is játszottak bokszmeccsen, ismerős területen lesznek. A sportfogadási szorzó mindkettőnél nagyon hasonló. Ez azért van, mert számos elemben osztoznak.

Két versenyző közül lehet választani. Mind az ökölvívás, mind az MMA dönt a győztesről egy kiütés vagy több kör lebonyolítása után. Az MMA és a boxringek elrendezése még hasonló.

Az MMA esélyei azonban változhatnak, mivel a sportolók nagyobb szabadságot kapnak a küzdési stílus tekintetében. Gyakorlatilag minden tisztességes játék. Ezért az MMA-mérkőzések kiszámíthatatlanok lesznek számukra.

Néha egy harcosnak sokkal nagyobb esélye van, mint ellenfelének, sajátos harci stílusa miatt. Ha a gyűrű szokatlan tulajdonságokkal rendelkezik, ez a gyűrűben is tükröződik fogadási szorzók.

Az MMA fogadási szorzók megértése
Hogyan fogadjunk MMA-ra?

Hogyan fogadjunk MMA-ra?

Ha a fogadók azon gondolkodnak, hogyan fogadjanak olyan sporteseményekre, mint például az MMA, a válasz az, hogy számos lehetőség közül választhat. A legnépszerűbb az, hogy megjósolják a küzdelem végkimenetelét (azaz a győztest).

Egy online MMA fogadóiroda azonban általában csak akkor ajánlja fel ezt a fogadást, ha az egyik sportoló nyerési esélye alacsonyabb, mint 1,01. Amikor ez megtörténik, a szerencsejátékos visszatarthat egy harcost, vagy döntetlenre fogadhat helyette.

Az is gyakori, hogy az emberek túl/alul fogadást választanak. A cél az, hogy megjósolják, hogy a mérkőzés bizonyos számú forduló előtt vagy után véget ér-e. A fogadóirodák több tétet is kínálhatnak.

Tartalmazhatják a ponthendikepet, a győzelem módszerét és a játékosok kesztyűt érintését. A Prop fogadások népszerűek, mert a kifizetések általában jobbak. Ugyanakkor megkövetelik a szerencsejátékostól, hogy konkrétabb előrejelzést adjon.

Hogyan fogadjunk MMA-ra?
A legnagyobb MMA versenyek

A legnagyobb MMA versenyek

A magas profilú MMA széles választéka létezik versenyeken fogadásokat kötni. A lengyel KSW az egyik legnagyobb MMA promóció Európában. Köztudott, hogy a WWE modelljét magába foglalja, hiszen évente csak meghatározott számú alkalommal tartják meg.

A ONE FC egy gyorsan növekvő torna, amely Ázsia legnagyobb harci tehetségeit mutatja be. Egy másik esemény a naptárban a Bellator. Kilenc súlycsoportjával és két női osztályával rengeteg változatosságot biztosít a fogadók számára.

Az amerikai MMA rajongói megnézhetik a Professional Fighters League-t (PFL). NBA stílusú formátuma meglehetősen egyedivé teszi. Alternatív megoldásként a szerencsejátékos választhatja az M-1-et, egy orosz szervezetet, amely évente körülbelül 20 eseményt tart.

A legnagyobb MMA versenyek
MMA fogadási tippek

MMA fogadási tippek

Soha nem bölcs dolog az MMA-ra tétet tenni anélkül, hogy előtte egy kis kutatást végezne. A nagy horderejű mérkőzéseken két jól ismert sportoló mérkőzik meg egymással. Következésképpen a szerencsejátékos elemezni tudja múltbeli teljesítményét. Sok sportfogadásrajongó szeret listákat összeállítani, amelyek részletezik a harcosok erősségeit és gyengeségeit. Ez segít az embereknek abban, hogy jobban meghatározzák, melyiknek van előnye.

A legjobb online fogadóirodák meglehetősen korán kínálnak MMA-piacokat. Amint ezek élővé válnak, az esélyek megváltoznak, ahogy közeledik a mérkőzés kezdete. Azok a szerencsejátékosok, akik sejtik a potenciális nyertest, érdemes korán megtenni fogadásukat, hogy a kifizetésük jövedelmezőbb legyen.

Általában azt a sportolót tartják a legesélyesebbnek, aki a legmagasabb győzelmi sorozattal rendelkezik. Ez a kritérium a harcos jelenlegi képességeinek létfontosságú mutatója. Minden korábbi sérülést is érdemes figyelembe venni. Az MMA szakemberek gyakran egy adott edzőtáborból származnak.

A legtiszteltebbek általában a legmagasabb képzettségi szinttel rendelkező harcosokat produkálják. Fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a versenyző hangulatát. Az önbizalom hirtelen elvesztése vagy növekedése lehet a legnagyobb meghatározó tényező abban, hogy legyőzik-e ellenfelüket vagy sem.

MMA fogadási tippek
Felelősségteljes szerencsejáték

Felelősségteljes szerencsejáték

Míg a szerencsejáték szórakoztató lehet, néhány embernek nehézséget okoz, hogy abbahagyja, amikor kell. Fontos, hogy a sportfogadás minden rajongója ezt felelősségteljesen tegye. A magas színvonalú fogadási élmény kulcsa az önkontroll. Gyakori, hogy az emberek meghatározott limitet határoznak meg bankroll-veszteségükre. Amint elérik, ideje megállni.

Számos online program létezik, amelyekre az MMA sportfogadók feliratkozhatnak. Úgy tervezték, hogy segítsenek a problémás szerencsejátékosoknak, hogy ne essék túlzásba. Például egyes önkizárási hálózatok szünetet adnak a fogadóknak azáltal, hogy egy bizonyos időkeret leteltéig megakadályozzák, hogy bejelentkezzenek egy fogadási oldalra.

Alternatív megoldásként a szerencsejátékos befizetési limiteket kérhet tétjére. Így nem költenek túl sok pénzt szerencsejáték-hobbijukra.

Az elmúlt években az online sportfogadási iparág felismerte, hogy a szerencsejáték milyen széles körben elterjedt probléma. Ahelyett, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagynák ezt a kérdést, sok fogadóirodás tett lépéseket. Célszerű csak olyan webhelyeket használni, amelyek olyan irányelvekkel rendelkeznek, amelyek célja, hogy a felhasználók jobban irányítsák szokásaikat. A súlyos önkontroll-problémákkal küzdők segítséget kérhetnek a függőséget gyógyító szolgálatoktól.

Felelősségteljes szerencsejáték
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács