FIFA Világkupa

Ez a FIFA-világbajnokság fogadási útmutatója minden részletet tartalmaz, amelyet a fogadóknak meg kell ismerniük, mielőtt a FIFA-világbajnokságra fogadnának, kezdve a torna történetétől és népszerűségétől egészen a közelgő 2022-es FIFA-világbajnokságra való fogadásig. A FIFA-világbajnokság egy nemzetközi egyesületi labdarúgó-verseny, amely a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tagjai közé tartozó férfi labdarúgó-válogatottakat méri fel.

Ez az egyik legnagyobb sportverseny világszerte, és az egyesületi foci crème de la crème. A tornát négy év után rendezik meg, és jelenleg 32 csapat vesz részt rajta.

A FIFA világbajnokság történeteFIFA világbajnokság formátumaMiért népszerű a FIFA világbajnokság?Hogyan fogadjunk a FIFA világbajnokságra
A FIFA világbajnokság története

A FIFA világbajnokság története

Annak ellenére, hogy korábban is voltak nemzetközi futballtornák, csak 1930-ban rendezték meg az első FIFA-világbajnokságot Uruguayban. A versenyen 13 csapat vett részt Észak-Amerikából, Európából és Dél-Amerikából. Az első két meccset egyidejűleg játszották 1930. július 13-án. Az egyik meccs, amelyen Franciaország és Mexikó állt szemben, 4-1-re végződött Franciaország javára, míg a másik, az Egyesült Államok és Belgium mérkőzése 3-0-ra az Egyesült Államok javára. A fináléban a házigazda Uruguay vitte a napot, 4–2-re verte Argentínát.

A bajnokság kezdeti éveiben a háborús ill interkontinentális az utazás nagyban hátráltatta a torna sikerét. Például kevés dél-amerikai csapatnak volt kedve Európába utazni az 1934-es tornára, míg néhány ország bojkottálta az 1938-as világbajnokságot. Aztán jött a második világháború, ami az 1942-es és 1946-os versenyek törléséhez vezetett.

Szerencsére a háború befejezése után a FIFA több problémát is elsimított, és az 1950-es világbajnokság sikeres lett. Ez volt az első verseny, amelyen brit csapatok vettek részt, amelyek 1920-ban kiléptek a FIFA-ból.

A világbajnokság legeredményesebb csapatai

Brazília továbbra is a legeredményesebb csapat ezen a tornán, hiszen 5-ször nyert rekordot, és ez az egyetlen csapat, amely minden világbajnokságon részt vett. Olaszország és Németország követi 4-4 címmel.

A jelenlegi bajnok Franciaország, amely második bajnoki címét szerezte meg a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, Oroszországban. A csapat a hőn áhított trófeával, 35 millió USD pénzdíjjal és a FIFA Bajnokok jelvényével dicsekedhet a következő világbajnokságig.

A FIFA világbajnokság története
FIFA világbajnokság formátuma

FIFA világbajnokság formátuma

A világbajnokságra vezető út a 6 FIFA-konföderációban – Afrikában, Észak- és Közép-Amerikában, valamint a Karib-térségben, Ázsiában, Dél-Amerikában, Óceániában és Európában – megtartott selejtezőkkel kezdődik. Minden egyes konföderáció felügyeli a kvalifikációkat, míg a FIFA a konföderációban lévő csapatok ereje alapján dönti el, hogy az egyes konföderációk hány helyek legyenek. A minősítések már 3 évvel az esemény előtt elkezdődnek, és 2 évre terjednek ki. A minősítési formátumok a konföderációtól függően változnak. Jelenlegi állapotában a fogadó ország automatikus minősítést kap.

A FIFA világbajnokság formátumai az évek során változtak. Jelenleg a bajnokság a 32 kvalifikált csapatot vonzza, és egy teljes hónapig adrenalinnal teli akcióba állítja őket. Két fő szakasz van: a csoportkör és a kieséses szakasz.

Csoport szakaszok

A csoportkörben 8 csoport van, mindegyikben 4 csapat vesz részt egy körmérkőzéses bajnokságban, ahol mindegyik csapat a csoport másik 3 csapatával játszik. Egy csapat a győzelemért 3 pontot, a döntetlenért 1 pontot, a vereségért 0 pontot kap. A 3 mérkőzés lejátszása után az 1-es és 2-es számú csapat jut a kieséses szakaszba.

Kieséses szakaszok

A labdarúgó-világbajnokság kieséses szakasza egy kieséses torna, ahol a csapatok egyszeri mérkőzéseken mérkőznek meg egymással. A kieséses szakasz a nyolcaddöntővel kezdődik, majd bejut a negyeddöntőbe, az elődöntőbe, és végül a döntőbe ér. A rekord kedvéért az elődöntőben vesztes csapatok a döntő előestéjén a harmadik helyért küzdenek.

A fociról

A foci a legnépszerűbb sport világszerte több mint 4 milliárd rajongót vonz. A legfrissebb statisztikák szerint több mint 250 millió futballista van több mint 200 országban. Nehéz azonban nyomon követni a futball történetét, mivel az önállóan bukkant fel a különböző kultúrákban, ahol voltak a modern focihoz hasonló játékok – ezekben a játékokban egy modern labdára emlékeztető tárgyat rúgtak.

FIFA világbajnokság formátuma
Miért népszerű a FIFA világbajnokság?

Miért népszerű a FIFA világbajnokság?

A labdarúgó-világbajnokság kétségtelenül az egyik legnagyobb sportesemény, amely hatalmas látogatókat és nézettséget vonz. Például a 2018-as világbajnokság Franciaország–Horvátország döntőjének átlagos élő közönsége 517 millió volt, a meccsek során pedig akár 1,1 milliárd nézőt is elérhettek. A verseny az online sportfogadási oldalakat is uralja. Szóval, miért népszerű a labdarúgó-világbajnokság a fogadók körében?

A fogadók kedvelik fogadás sportversenyekre, különösen a legrangosabb versenyeken, például a világbajnokságon. Mivel a foci a legnépszerűbb sportág világszerte, köztudott, hogy a fogadók a világbajnokságra való fogadással lesznek elfoglalva, mivel a torna megkezdésekor az egész sportfogadási világ erre a versenyre összpontosít. A világbajnokságot olyan időszakban rendezik, amikor az élvonalbeli labdarúgó- és sportligák, például a Barclays Premier League nem futnak, így a fogadók csak a világbajnokságot tekinthetik a fő futballversenynek, amelyre fogadhatnak.

Az esemény versenyképessége, a tehetség és természetesen a fogadók szenvedélye kedvenc csapataik iránt a legnagyobb oka annak, hogy a FIFA-világbajnokság népszerű a sportfogadás szerelmesei körében.

Miért népszerű a FIFA világbajnokság?
Hogyan fogadjunk a FIFA világbajnokságra

Hogyan fogadjunk a FIFA világbajnokságra

A világbajnokságra való fogadás nem rakétatudomány. Bárki beszállhat a játékba, aki tud fogadni a rendszeres futballmeccsekre és versenyekre. Ez addig tart, amíg értik a futballfogadás világát, különösen a különböző fogadási lehetőségek, más néven fogadási piacok, és ami fontos, az esélyek.

FIFA fogadási tippek

Az első dolog az, hogy találjon egy megbízható bukmékert, amely rendelkezik a világbajnokság fogadási piacaival. Természetesen a legjobb fogadóiroda az engedéllyel rendelkezik, és hatalmas fogadási piacokkal rendelkezik, magas szorzókkal. A legjobb sportfogadó kiválasztásakor elengedhetetlen a rendelkezésre álló befizetési és kifizetési módok felmérése, és ami még fontosabb, a futballfogadási bónuszok.

A következő fontos dolog annak megértése, hogy mely csapatok vesznek részt, és milyen erősségeik vannak. A fogadók nem csak vakon fogadhatnak; elemezniük kell a fogadni kívánt csapat jelenlegi formáját, az egyes játékosokat, és ahol szükséges, a fej-fej statisztikát. A profi tippelők világbajnoki előrejelzéseinek megtekintése sokat segíthet azok számára, akik nem annyira szeretik a focit.

Ennyi, emberek, egy FIFA-világbajnokság fogadási útmutató. A következő világbajnokság 2022. november 21. és december 18. között kezdődik, és Katarban kerül megrendezésre, úgyhogy maradjon velünk!

Hogyan fogadjunk a FIFA világbajnokságra