NHL Winter Classic sportfogadás 2024

A Winter Classic a jégkorongbajnokság legkiemelkedőbb sporteseménye. A szabadtéri jégkorongmérkőzésre januárban kerül sor az alapszakaszban. Általában ez egy NHL-klubos város futball- vagy baseball-pályáján történik. Az esemény kiemelkedik az NHL egyéb szabadtéri rendezvénysorozatai közül, és szerepel azon sportversenyek listáján, amelyekre a rajongók nagy érdeklődést keltenek. Ezek közé tartozik a Heritage Classic és a Stadium Series.

A National Hockey League ad otthont a Winter Classicnak. Az esemény televíziós showműsorként indult. Azóta a sportligák minősítési diadalának bizonyult. A Winter Classic gyakran a liga legnézettebb alapszakasz-játéka.

Mekkora az NHL Winter Classic?A jégkorongrólMiért népszerű az NHL Winter Classic?Hogyan fogadjunk az NHL Winter Classic-ra
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

2008-as megalakulása óta az NHL szinte minden évben megrendezi az eseményt. Az eseményt azonban 2013-ban törölték. Az NHL-lockout volt a hibás. Az NHL és az NHLPA, a liga játékosszövetsége közötti munkaügyi vita volt az oka ennek a kizárásnak. Ezenkívül törölték a 2021. évit jelentős sportversenyek a globális COVID-19 világjárvány miatt. Idén azonban folytatódott, a missouri St. Louis Blues nyerte meg az áhított eseményt.

Section icon
Mekkora az NHL Winter Classic?

Mekkora az NHL Winter Classic?

A Winter Classic népszerűsége jól látszik a korábbi rendezvények rekordszámú részvételéből. A Toronto Maple Leafs és a Detroit Red Wings 2014-es mérkőzése megdöntötte az NHL sportligák látogatottsági rekordját, 105 491 résztvevővel.

A liga All-Star meccsével együtt a Winter Classic csúcseseménynek számít. A mérkőzések a tervek szerint kiemelik a liga sztárcsapatait és játékosait. Népszerűsége miatt több szabadtéri jégkorongmérkőzést is ütemeztek.

A Winter Classic nyereményalapja

A nyertesek és a második helyezettek pénzdíja még nem nyilvános. Azonban a második körben kieső csapat minden játékosa 20 000 dollár pénzdíjat kap. Ugyanakkor az első körben kieső csapatjátékosok 10 000 dollár pénzjutalomban részesülnek. A végső pénzdíj-frissítéseket hivatalos bejelentéskor közöljük. A jegyeladások a teljes bevétel közel kétharmadát teszik ki.

Hol játszódik a Winter Classic?

A bemutatkozó bemutatóra New Yorkban, a Highmark Stadionban került sor. Akkoriban a stadion Ralph Wilson Stadion néven volt ismert. A helyszín azonban minden évben változik. Az NHL általában néhány nappal az esemény befejezése után jelenti be a következő rendező várost. Minnesota's Target Field a legutóbbi helyszín, ahol a 2022-es eseményt rendezték. A következő eseménynek 2023-ban a New Jersey-i Fenway Park ad otthont.

A Winter Classic története

A Winter Classic 2008-ban debütált. A 2001-es Michigan State University-n megrendezett Cold War Tournament sikere ihlette. A 2003-ban megrendezett Heritage Classic ihlette az NHL alapszakasz szabadtéri rendezvényének megnyitóját is. Ez végül a liga éves rituáléjává vált.

Mekkora az NHL Winter Classic?
A jégkorongról

A jégkorongról

Jéghoki egy kontaktsport, amely nagyban hasonlít a hagyományos jégkoronghoz, kivéve, hogy jégen és általában télen játsszák. A játékosok korcsolyát viselnek, és versenyeznek, hogy egy korongot (egy tömör gumikorongot) játsszanak az ellenfél kapujába. A csapatsportban mind a két csapat hat-hat tagja van. A sport érintkező jellege védőfelszerelést tesz szükségessé, mint például sisakok, fogvédők, rövid párnák, váll- és könyökvédők, nyakvédők és védőkesztyűk.

A sportág, amely szerepel a Téli olimpia gazdag története 1875 márciusáig nyúlik vissza, amikor az első szervezett mérkőzést lejátszották. A profi korszak 1902 körül kezdődött, amikor a Western Pennsylvania Hockey League felvette az első csapat játékost foglalkoztatási formában. A jégkorongnak gyökerei vannak Kanada játékának és rajongói tevékenységének nagy része pedig ott zajlik. Ma népszerűsége átíveli a világot.

A jégkorongról
Miért népszerű az NHL Winter Classic?

Miért népszerű az NHL Winter Classic?

Az NHL Winter Classic nagyszerű módja a januári blues gyógyításának. Időzítése miatt az egyik legnagyobb sportverseny lett. Annak ellenére, hogy ez egy alapszezonos játék, van egy kirakat esemény érzése.

A résztvevő csapatok nagyon örülnek, hogy kiválasztották őket, és sok korábbi játékosukat visszahívják, hogy alumni játékokon és egyéb tevékenységekben versenyezzenek. Az esemény népszerűsége minden évben több fogadóirodát is igénybe vett az esemény játékokon. Az eseményen a liga legjobb csapatai és játékosai is részt vesznek. Ez tovább növeli a népszerűséget a fogadók körében.

Miért népszerű a Winter Classic fogadás?

A jégkorongnak sokféle fogadási piaca van. Mivel a sportbajnokságok annyira népszerűek, a résztvevők megtehetik találja meg az esélyeket szinte minden bukméker az Egyesült Államokban. Ennek eredményeként a játékosoknak ennek megfelelően kell kiválasztaniuk a választott fogadóirodát. Egyes vállalkozások különleges ajánlatokkal rendelkeznek ezen az eseményen, míg mások nem.

A Winter Classicon egyszerű fogadást tenni. Miután a játékos beazonosította fogadási oldalát, nem marad más hátra, mint finanszírozni.

Miért népszerű az NHL Winter Classic?
Hogyan fogadjunk az NHL Winter Classic-ra

Hogyan fogadjunk az NHL Winter Classic-ra

Csakúgy, mint a sporttornákra való fogadás máshol, a klasszikus fogadás legjobb módja egy adott csapat nyerésére tett fogadás. Ez a legszélesebb körben használt fogadási piac. A mérkőzés eredménye az, ha a fogadók helyesen találják ki, ki fog nyerni. Előre jelezhetik például, hogy a diadal a 60 perces rendes ülésen vagy a hosszabbítás során fog bekövetkezni. Az online sportfogadási oldalak, amelyek a legnagyobb sporteseményekről szólnak, számos fogadási piacot kínálnak a Classic számára. A Classic-ra való fogadás nem különbözik a sport online versenyekre vagy fogadás a legjobb esport versenyekre.

A tapasztalt játékosok viszont használhatnak néhány alternatív módszert. Az egyik a tét megtétele a helyes pontszámra. Ezek a fogadások előrevetítik a mérkőzés pontos végét a rendes játékidő végén.

A második stratégia a szerzett gólok teljes számán alapulhat. A játékosok az összes lőtt gólra vonatkozó előrejelzésükre fogadnak, akárcsak más jégkorongsport-bajnokságokban. Ez az összeg nagyobb vagy kisebb lehet egy meghatározott számnál, például 5-nél. A játékosoknak ismerniük kell az ebben az opcióban részt vevő csapatok formáját és történetét.

Egy másik módszer a korongvonal hendikepek használata. Lényegében ez egy változata a szokásos spread fogadásoknak. A pontkülönbözetet a kedvencre és az esélytelenebbre is alkalmazzák. A korongsor 1,5-re van beállítva, az esélytelenebb pedig +1,5 hendikepet szerez. A kedvenc -1,5-öt kap. Azt jelzi, hogy ha a tét a győzelemre irányul, a kiválasztott csapatnak legalább kétgólos különbséggel kell nyernie.

Hogyan fogadjunk az NHL Winter Classic-ra
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács