Mindent a Eredivisie csapatról

Az Eredivisie Hollandia elsőszámú professzionális labdarúgó-versenye, amelyben 18 klub vesz részt. A bajnokságban minden egyes klub kétszer játszik a többiekkel a kampány során. Egy meccs általában otthon van. A visszavágóra az ellenfél pályáján kerül sor, összesen harmincnégy meccset csapatonként egy kampány során. Ez a sok játék lehetővé teszi az Eredivisie bukmékerek online oldalain, hogy hatalmas fogadási piacokat biztosítsanak a fogadóknak. A holland futballliga-rendszer két teljesen professzionális szakosztályból áll, amelyek az online sportfogadási oldalakon is elérhetők.

Ez a kettő az Eredivisie és az Eerste Divisie. A rendszernek van egy félprofesszionális szintje is, a Tweede Divisie. Ezen kívül hét amatőr liga létezik, amelyek közül a legmagasabb a Derde Divisie, korábban Topklasse néven ismert.

Mindent a Eredivisie csapatról
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Előléptetések és kiesések

Előléptetések és kiesések

Az összes ligát kiesési és feljutásos struktúra köti össze. Ennek ellenére az Eerste Divisie-be való feljutás eléréséhez a klubnak megfelelő üzleti stratégiát kell benyújtania jóváhagyásra az ország labdarúgó-szövetségéhez. Ezenkívül a csapatnak meg kell felelnie a speciális stadionkövetelményeknek és a labdarúgó-szövetség által meghatározott egyéb szabványoknak minden csapat az első két osztályban.

A liga utolsó helyezettje minden szezon végén automatikusan lefokozódik. Hasonlóképpen, az első osztály bajnoka automatikusan eléri az Eredivisie feljutását. Az Eredivisie két legalsó csapata külön kieső rájátszásban játszik.

A rájátszásban két csoport van, mindegyikben egy Eredivisie-csapat és három Eerste Divisie magas helyezett klubja van. Minden klub hazai és idegenbeli sorozatot játszik a feljutás/kiesés rájátszás csoportjaiban szereplő többi csapattal. Az egyes rájátszás-csoportok bajnoka a következő szezonban feljut az Eredivisie-be, míg a többi csapat kiesik az első osztályba.

Megalakulása óta az Eredivisie a világ legelismertebb és legizgalmasabb futballversenyei közé tartozik.

Az Eredivisie támadórendszerét szerte Európában és a világ többi részén imádják, a futballt nézni szerető szurkolók és a sportrajongókkal teli nemzet. A tehetséges fiatal játékosok kiemelkedő helyszíneként tartják számon, hogy eljöjjenek, és hírnevet építsenek karrierjük előrehaladása érdekében.

Mitől olyan népszerű az Eredivisie?

Az Eredivisie világszerte ismert az utánpótlás-fejlesztő és a nemzetközi elit játékosok és edzők számára szervezett képzési programjairól. A holland labdarúgó-csapatok sikere szorosan összefügg játékosaik fejlődésével, valamint azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a fiatal tehetségek számára biztosítanak a fejlődésre és a hírnév építésére egy nagyobb platformon.

Sok holland játékos játszhatott már a világ élvonalában, köszönhetően az Eredivisie-nek a történelem során az ifjúsági tehetségek iránti elkötelezettségének és elkötelezettségének.

Előléptetések és kiesések
Az Eredivisie legjobb csapatai

Az Eredivisie legjobb csapatai

A holland nyelv megjelenése óta profi futball, A holland élvonalbeli játékosok keresetteknek bizonyultak. Ezek a sztárjátékosok főleg az Ajaxot, a PSV-t és a Feyenoordot képviselték, a három nagy holland csapatot.

Ajax

Ez a csapat a hazai mérkőzéseit Amszterdam ikonikus Johan Cruyff Arénájában játssza, és az Eredivisie fogadási online oldalain a legkeresettebb. Az Ajax a liga és Európa legeredményesebb csapata a holland klubok közül. A klub hatalmas rajongótáborral rendelkezik, különösen azzal a stratégiájával, hogy fiatal játékosokat szerződtet és szupersztárokat csinál belőlük.

A 2018/19-es szezonban a csapat hatalmas népszerűségre tett szert, aminek köszönhetően elérte a Bajnokok Ligája elődöntőben, a Real Madrid és a Juventus kiesésével.

PSV

A klub a második legeredményesebb holland csapat. Rendszeresen versenyzett az Eredivisie címért, az elmúlt három évtizedben 21-szer nyerte meg, és minden online fogadóirodánál népszerű. Legutóbbi győzelmüket 2017/18-ban arattak, amikor a 2014/15-ös és 2015/16-os győzelmük után négy éven belül harmadszor nyerték meg a címet. A PSV utolsó európai sikere azonban 1987/88-ban volt, amikor megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Feyenoord

A De Kuip stadionban található Feyenoord a harmadik legnagyobb csapat Hollandiában. Stadionjukat az ország legélénkebb terepeként tartják számon. A Feyenoord 2016/17-es diadala volt az egyetlen legutóbbi bajnoki címe 1999 óta. A klub három európai trófeával rendelkezik, az utolsó sikerük 2002-ben volt.

Az Eredivisie legjobb csapatai
Az Eredivisie legjobb statisztikái

Az Eredivisie legjobb statisztikái

A rekordot a PSV-s Coen Dillen állította be azzal, hogy az Eredivisie nyitószezonjában 43 góllal ütötte a legtöbb gólt egy kampány során. Ez a rekord kiállta az idő próbáját. Ezzel szemben csapata nem nyerte meg a címet: az Ajax lett az Eredivisie első bajnoka. Az Ajax 36-szor, a PSV 24-szer, a Feyenoord pedig 15-ször nyerte meg az Eredivisie-t.

Willy van der Kuijlen 311 góljával az Eredivisie minden idők gólrekordja. Coen Dillen, a PSV másik csatára 43-szor találta el a kaput a bajnokság nyitó évében, ami még mindig országos rekord. Pim Doesburg 687 kiesésével továbbra is tartja a bajnoki rekordot.

Az 1971/72-es szezonban 19 zsinórban aratott győzelmével az Ajax beállította az egy szezonban aratott legtöbb egymást követő győzelem rekordját. Emellett az Ajax tartja a legtöbb gól rekordját egy szezonban, 122 gólt 1966/67-ben. Patrick Pothuizen 84 sárga lapot jegyzett a bajnokságban, míg Gregoor Van Dijk hét piros lappal az Eredivisie rekordját tartja.

Európai siker

Az európai versenyeken a holland klubok sok sikert arattak. Az Ajax a legdominánsabb csapat a Bajnokok Ligájában, négy címet nyert és kétszer második lett. Az 1970-es évek elején a csapat megállíthatatlan volt, 1971 és 1973 között zsinórban három címet hódított el. A PSV és a Feyenoord a másik holland győztes, mindegyik egy-egy címmel. Az Európa-ligában a holland csapatok négy címet nyertek.

Az Eredivisie legjobb statisztikái
Eredivisie Liga és Kupa versenyek

Eredivisie Liga és Kupa versenyek

A szezon előrehaladtával az Eredivisie csapatai európai versenyeken versenyeznek, beleértve a KNVB-kupát és a Ligakupát. A nagy európai ligákban megszokott módon a szezon augusztustól májusig tart. A holland labdarúgó szervezet, a KNVB 1898 óta rendezi kereskedelmi céllal a TOTO KNVB Beker néven forgalmazott KNVB kupát. Ez a verseny Holland Kupa néven ismert kívül Hollandia.

A Holland Kupában a holland ligarendszer legjobb négy kategóriájába tartozó csapatok küzdenek meg. Ezen a kieséses versenyen huszonnégy elődöntős is szerepel a KNVB Kerületi Kupákról. A KNVB Kupa bajnokai a következő szezonban induló Johan Cruyff Shield ligagyőzteseivel játszanak.

Ha a győztes nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, az Európa Ligában játszik. A PSV a jelenlegi bajnok; azonban az Ajax tartja a legtöbb megnyert cím rekordját, 20-zal.

A ligagyőztes automatikusan bejut a Bajnokok Ligájába, míg a második helyezetteknek egy ligában kell versenyezniük, míg a negyedik helyhez az Európa Liga selejtezőjében való részvétel szükséges. Az Európa Konferencia liga rájátszását a következő négy csapat számára rendezik.

Eredivisie Liga és Kupa versenyek
Eredivisie története

Eredivisie története

A holland nemzeti labdarúgó-bajnokság 1898-as megalakításától egészen 1954-ig a korábbi regionális ligák győztesei rájátszáson keresztül döntöttek az ország bajnokairól. Azonban ez versenyen szigorúan amatőr maradt. Ennek oka az volt, hogy a KNVB megtagadta a kártérítés elfogadását, és megbüntette azokat a játékosokat, akik fizetést vagy átigazolási díjat kaptak.

Az 1950-es évek elején, miután a válogatott több tagja külföldre költözött, hogy anyagi haszonra tegyen szert, Hollandiában megnőtt a kereslet a professzionális futballrendszer iránt. A szövetség eltiltotta az egyéneket, így ezek a játékosok nem képviselhetik az országot nemzetközi szinten.

Az 1954–1955-ös szezonra azonban lázadó futballszervezetet hoztak létre ezeknek a profi játékosoknak, hogy kielégítsék a növekvő érdeklődést.

A bajnokság 11 fordulón keresztül folytatódott, mire a két szövetség megállapodott az egyesülésről. Ezeket az intézményeket azonnal megszüntették, és új, egységes versenyt hoztak létre. 1956-ban, két évvel a hivatásos labdarúgás megalakulása után az országban hivatalosan is megalakult az Eredivisie.

Az Ajax 36 Eredivisie-címet szerzett, míg a PSV 24-et, a Feyenoord pedig 15-öt. A holland futballban ez a három klub volt a fő erő.

Az Ajaxban való 1964-es debütálása óta Johan Cruyff volt a leghíresebb labdarúgó, aki Hollandiából került ki.

Eredivisie története
Legjobb Eredivisie fogadási szorzók

Legjobb Eredivisie fogadási szorzók

A holland Eredivisie egy érdekes szakosztály, számos prominens klubbal és feltörekvő futballtehetséggel. Persze, nem lesz képes minden szezonban felvenni a versenyt a Premier League-vel vagy a La Ligával. Azonban minden hétvégén sok egyén továbbra is meccseket néz; közülük többen különféle fogadásokat kötnek.

Pénzvonal

Az adott alkalomra szóló fogadási potenciális ügyfelek mindig elérhetők bármely olyan sportfogadási online oldalon, amely élő fogadási piacokat kínál az Eredivisie mérkőzéseire. A fogadók hármat kapnak különböző fogadási lehetőségek amikor ilyen fogadást tesznek annak alapján, hogy miként várják a mérkőzés végét.

Léteznek hazai csapat, vendégcsapat és döntetlen fogadások, és mindig megéri az időt az ilyen meccsek kimenetelére kínált szorzók összehasonlítására.

Over-Under

Ha Hollandiában a focifogadásokról van szó, a „2,5 gól feletti” fogadás szinte semmi gond. Az Eredivisie-ben magas a meccsenkénti gólarány, és sok csapat a támadó játékstílust preferálja.

A terjedés ellen

A pontosztó fogadásnál az oddsmaker úgy állítja be a vonalat, hogy az esélytelenebbnek legyen előnye a játékban. Még a játék kezdete előtt az esélytelenebbnek gyakran +0,5 gólos előnyt adnak. Valószínűleg a favorizált csapat nyer, -0,5 gólról indul. Azok a tippelők, akik +0,5-re fogadnak az esélytelenebbekre, nyerhetnek, ha csapatuk nyer, vagy a meccs döntetlenre végződik. Ha a fél elveszíti a játékot, a tét elvész.

Foglalások és egyéb piacok

A fogadók a mérkőzésen adott szögletek számára fogadhatnak, míg a kártyafogadás középpontjában a mindkét csapatnak feladott lapok összesített száma áll. Más fogadások arra vonatkoznak, hogy ki nyer egy versenyt, ki kapja a legtöbb gólt egy versenyen, kit kell lefokozni, és hány pontot nyer egy adott csapat a szezon során.

Legjobb Eredivisie fogadási szorzók
A legjobb fogadóirodák az Eredivisie fogadáshoz

A legjobb fogadóirodák az Eredivisie fogadáshoz

Megtalálni a legjobb online sportfogadási webhely a fogadások megtétele és az élő közvetítések megtekintése néhány ember számára kihívást jelenthet. Ez különösen akkor igaz, ha jelentős számú webhely nyújtja ezeket a szolgáltatásokat. Ha valaki nem tudja, hogyan fogadjon az Eredivisie-re, rendkívül óvatosnak kell lennie, és keresnie kell egy jó hírű és megbízható webhelyet.

Az Unibet, a Megapari, a Helabet, a BetWinner, az 1xBet, a Parimatch és a William Hill az Eredivisie fogadási szorzók felfedezésére szolgáló legjobb online fogadóirodák közé tartoznak. A fogadóknak időnként át kell nézniük a különböző futball- és fogadási rajongók által létrehozott vitákat és fórumokat, mivel ez segíthet a fogadási stratégia kialakításában.

A legjobb fogadóirodák az Eredivisie fogadáshoz
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács