Darts

Míg a darts dobása népszerű játékká vált, amikor a barátaiddal korsó korsót fogyasztanak egy kocsmában, a játéknak erős követői vannak, különösen magas szintű verseny esetén. A Darts játék eredete a 19. századi Angliába nyúlik vissza, ahol az eredeti darts táblák egy fatörzs egy részének gyűrűi voltak.

A legkorábbi dartsok valójában nyílcsonkok és számszeríjcsavarok voltak, de szerencsére azóta fejlődtek. A legtöbb kocsmai játékhoz hasonlóan a dartsra való fogadásnak sincs egyértelmű eredete, de napjainkban népszerű sportággá vált, különösen az európai székhelyű sportkönyvekben.

Darts
A darts fogadás alapjaiMi az a darts fogadás?Hogyan fogadjunk dartsraA darts fogadások esélyeiFogadás darts határidős ügyletekreHol nézhet élő dartsot
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
A darts fogadás alapjai

A darts fogadás alapjai

A darts egy olyan mulatság, amely leginkább a bárba látogatók körében ismert, akik szórakoztató játékot keresnek, miközben visszadobnak egy hideget. A játéknak azonban sok követője van, különösen a versenyek professzionális szintjén. Az egykor búvár-bár tevékenység nem vált a sport- és szórakoztató fogadások kedvelt vállalkozásává. A darts hírnevet szerzett Európán keresztül, népszerűsége pedig egyre nagyobb lendületet kap az USA-ban a televíziós közvetítésekkel.

A darts játék a 19. századi Angliából származik, ahol a játék összetevői nem voltak annyira elbűvölőek. A tökéletesen kör alakú, gazdag vörös és mélyfekete színű kerekek helyett a tábla egyszerűen egy fán lévő gyűrűkből állt.

A ma látható kis darts helyett a játékosok akkoriban nyílcsonkokat és számszeríjcsavarokat dobtak a fa törzsére. Míg a játék összetevői nagyot fejlődtek, a szórakozás változatlan maradt. Míg a korai kocsmai játékok részletei kissé elvesztek a történelemben, a játékot akkoriban is szerették, ahogy ma is. Még inkább, a játék egy népszerű fogadási sport a jelenlegi időkben, különösen azok körében, akik az európai sportfogadásokon keresztül fogadnak.

A darts fogadás alapjai
Mi az a darts fogadás?

Mi az a darts fogadás?

Tudva, hogy a sport oly régen jött létre, csak feltételezhető, hogy a dartsra való fogadás évszázadokkal ezelőtt kezdődött. Amikor a 18. század fordulóján a darts hivatalos sportággá vált, a fogadás széles körben ismertté vált. Villogjon a mai napra, és az online darts fogadás széles körben elterjedt, és még mindig egyre népszerűbb.

Az 1970-es években rendezték meg az első hivatalos darts világbajnokságot. Mára a játék hetente megrendezett versenyekké fejlődött. Ahogy a sportág egyre népszerűbb, a jobbak megtehetik téteiket online fogadóirodák. Bár elérhető, meg kell jegyezni, hogy nincs akkora népszerűsége, mint a futball és a baseball, ezért a sportfogadásokban kisebb kínálat található.

A jó hír a sportág rajongói számára, hogy a darts gyors ütemben változik. A jó hír a darts-rajongók számára, hogy a sportág népszerűsége a közvetítéseknek és a darts-események internetes közvetítésének köszönhetően nő. Ezen túlmenően, ahogy az online és mobil sportfogadások népszerűsége folyamatosan növekszik, úgy nő a sportág követőinek száma is.

Mi az a darts fogadás?
Hogyan fogadjunk dartsra

Hogyan fogadjunk dartsra

A darts mérkőzésekre való fogadáshoz a játékosnak általános ismeretekkel kell rendelkeznie a játékszabályokról. Például egyetlen véletlenszerű személy sem fogadhat dartsra, és nem számíthat arra, hogy akár egy fillért is nyer. A darts pontozási rendszere kissé bonyolult, a meccsenkénti sorozatok számát meg kell szokni, mivel a szám a játéktól függően változhat versenyen szabályokat.

Szóval, hogyan fogadhat egy játékos a játékra? A legegyszerűbb értelemben a fogadók tétet köthetnek a mérkőzés győztesére, hasonlóan a pénzvonali fogadáshoz más sportágakban. Más sportokhoz hasonlóan itt is a legkönnyebb fogadni, és a többi fogadás csak bonyolultabbá válik.

Egy másik módja annak, hogy a játékos fogadjon a mérkőzésre, ha minden egyes szakasz nyertesére fogad. Ha jól ismerik a játékszabályokat, akkor a 180-as évekre is fogadhatnak. Ez a mérkőzés első 180-ára vagy a legmagasabb összesített 180-ra történő fogadásból áll. Azok, akik nagyot szeretnének menni vagy hazamenni, fogadhatnak a torna győztesére, amely teniszben vagy golfban is elérhető.

A professzionális darts versenyeken és ligákon két ellenfél fej-fej mellett küzd meg egymással egy lábon vagy szetten. A leggyakoribb pontozási formátum az 501-es pontozási rendszer. A játékosok célja, hogy pontszámukat 501-ről 0-ra csökkentsék, mielőtt ellenfelük tenné, dobva és eltalálva a megfelelő számot a dartstáblán. Az első játékos nyeri meg a szakaszt. Ha egy játékos elég lábat nyer, megnyeri a szettet.

Van néhány lehetőség a befizetésnél. Ezek egyike betéti vagy hitelkártyás, és bár lehet, hogy a legegyszerűbb, azzal is jár, hogy van banki díj vagy befizetési limit. Manapság a legtöbb sportfogadó kriptovalutát is elfogad, mint pl Bitcoin. Ennek a lehetőségnek az az előnye, hogy biztonságos, anonim, nem igényel többletdíjat, és lehetővé teszi az azonnali pénzfelvételt.

Hogyan fogadjunk dartsra
A darts fogadások esélyei

A darts fogadások esélyei

A darts egy az egy elleni mérkőzés, így az esélyeket a teniszhez hasonlóan határozzák meg. A legegyszerűbben fogalmazva, az egyik játékost jobbnak ítélik meg a oddsmakerek és a fogadási piac a másiknál.

Bármely mérkőzés- vagy versenygyőztes esélyét az egyes játékosok látszólagos készségei és képességei alapján becsüljük meg. A hendikep ugyanúgy működik, mint bármely pontkülönbözet vagy totális piac. Például, ha egy meccsen -2,5 szettben sikerül, azt jelenti, hogy a győztes darts játékosnak legalább három szettet kell nyernie. Hasonlóképpen, ha az odds +2,5, akkor az esélytelenebbnek nyernie kell, vagy három szettnél kevesebbet kell veszítenie.

Számos tényező befolyásolhatja az egyéni sportágak, például a darts esélyeit. Ide tartozik a múltbeli és közelmúltbeli teljesítmény, a verseny sikere és az esetleges sérülések. Mivel a darts versenyeket zárt térben játsszák, az időjárás soha nem befolyásolja a játék kimenetelét, ellentétben sok fogadási sporttal.

Koncentrálj a mérkőzésre

Nem csak azt tudhatod, melyik csapat a jobb vagy rosszabb a legjobb darts fogadások megtételéhez. Ismernie kell minden játékos erősségeit és gyengeségeit, különösen, ha már összemérte őket ezzel az ellenfél csapatával. Fontos megjegyezni azok pontosságát, helyreállítását és gyorsaságát.

A legtöbb sporthoz hasonlóan az online darts bukmékerek esetében is fontos ismerni a szabályokat és a játék játékmódjának bonyolultságát. Míg meg tudja érteni az alapokat, beleértve az általános rekordokat és a helyezéseket, ismernie kell minden játékost, és tudnia kell, hogyan állnak a versenyben. Ez a fajta tudás segít abban, hogy talpra álljon és nagyot nyerjen.

Ne fogadjon a hype-ra

Mivel a darts nem olyan széles körben népszerű, a fogadók könnyen megtehetik egy másik jobb fogadását, mert azt hiszik, hogy ismernie kell a csínját-bínját, ha erre a sportra fogad. Ez azonban nem mindig van így. Fontos, hogy a fogadók megszerezzék a saját tudásukat a játékról és az aktuális mérkőzésről, és ne kövessék a közönség spekulációit. Csak azért, mert a közönség egy nevet szurkol, még nem jelenti azt, hogy az nyeri meg a meccset.

Fogadás a mérkőzés eredményére

Bárki megjósolhatja egy darts meccs végső győztesét; csak általános ismeretekre van szükségük a játékos múltbeli teljesítményéről és jelenlegi teljesítményéről. Ennek ellenére a fogadási limitek léteznek, és a nagy nyereményhez valószínűleg nem pénzvonalon kerül sor. Tehát a mérkőzés eredményére való fogadás több értéket hoz, mivel nehezebb.

A darts fogadások esélyei
Fogadás darts határidős ügyletekre

Fogadás darts határidős ügyletekre

Bár egyéni mérkőzésekre is fogadhat, határidős ügyletekre is fogadhat. Kíváncsi lehet, mi ez? Nos, a név nagyjából annak nevezi, ami. A jövőre való fogadás azt jelenti, hogy egy közelgő mérkőzésre fogad, és hogy szerinted ki lesz a győztes.

A dartsban három nagy szakmai versenyt rendeznek évente: két PDC Darts Világbajnokságot a World Professional Darts, a másikat a British Darts Szervezet (BDO) ad otthont.

A PDC világbajnokság 1994-ben kezdődött, és decembertől januárig a londoni Alexandra Palace-ban rendezik meg. A bajnok Sid Waddell-trófeát és 500 000 angol fontot (körülbelül 645 500 USD) nyer.

Fogadás a 9 darts célra

A kilenc darts befejezésről azt mondják, hogy a tökéletes láb a dartsban. Míg a szakemberek rendkívül tehetségesek, a 9 darts befejezés nem mindennapi teljesítmény. Mi az? Ez akkor fordul elő, amikor egy játékos pontosan kilenc dartot használ – a lehető legkevesebbet egy meccsen –, hogy kilépjen 501-ről.

Fogadás a lábra/Sett felett/alatt

Sok Amerikai sportok over/under fogadása van; a darts esetében azonban ez egy kicsit más. A darts felett/alatt tett fogadások a játékosok által megnyert lábak vagy szettek számától függenek. Az over/under dartsnál annak a játékosnak, akire a fogadó fogad, nem kell megnyernie az összesített meccset ahhoz, hogy a fogadó nyerjen. Meg kell nyerniük a megfelelő számú szettet vagy lábat a meghatározott fogadás alatt.

Fogadás láb/szett hendikepre

A láb/szett hendikep a pontosztó fogadás darts változata. Íme a bontás. Egy játékos meghatározott számú lábát vagy sorozatát hozzáadja vagy levonja a végső pontszámából. Ez a szám határozza meg a tétet, csakúgy, mint a szórt pontok működése a futballban vagy a kosárlabdában.

Például, ha egy játékosnak -1,5 hendikepje van, akkor legalább két lábbal meg kell nyernie a meccset, hogy befizesse a fogadást. A darts sportfogadók aszerint határozzák meg a hendikepet vagy felárat, hogy feltételezik, hogy egy játékos mennyivel fog nyerni, a fogadónak pedig az alapján kell fogadnia, hogy a beállított szám pontos-e vagy sem.

Fogadás darts határidős ügyletekre
Hol nézhet élő dartsot

Hol nézhet élő dartsot

Ha professzionális dartsot szeretne nézni az Egyesült Államokban, látogasson el a BBC America oldalára a Premier League Dartsért, vagy iratkozzon fel a DAZN vagy PDC TV-re a PDC Darts Világbajnokságra.

Ahogy a darts játék világszerte terjed, úgy nő a fogadási és nyerési képesség is. A dartsra való fogadás csak tovább fog terjeszkedni új piacokra világszerte, ahogy a fogadók és a rajongók jobban megértik a játékot és annak kölcsönhatásait. A dartsra való fogadás viszonylag egyszerű, amint a fogadók elkezdik megtanulni a játék működését, és csak idő kérdése, hogy a fogadóirodák mikor kezdenek jobban a dartsra koncentrálni.

Kulcs elvitelek

  • Fontolja meg a határidős ügyletekre való fogadást
  • Fogadás előtt tájékozódjon, és ne hagyatkozzon a rajongói felhajtásra
  • Tartsa szemmel a három fő eseményt
  • Ismerje a darts szabályait kívül-belül
Hol nézhet élő dartsot
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács