Gaelic Football

A gael futball az egyik legnépszerűbb csapatsport Írországban, és még mindig ez a sportág fő otthona, bár Európa más részein, az Egyesült Királyságban és Észak-Amerikában is vannak csapatok. Ez egy nagyon egyedi sport, mivel még mindig nagyon amatőr sport. Senki, aki gael futballt játszik, nem kaphat semmilyen fizetést a részvételért. Ez vonatkozik a játékosokra, a menedzserekre és az edzőkre. Az olimpiai játékokon még nem szerepelt.

A gael futballra való fogadás nagymértékben megegyezik a többi sportra való fogadással. A fogadók dönthetnek úgy, hogy a mérkőzés kimenetelére, egy torna kimenetelére, egy adott játékos vagy csapat összesített góljára vagy akár arra is dönthetnek, hogy a meccs félidejében milyen eredmény születik.

Gaelic Football
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Minden, amit a gael futballról tudni kell

Minden, amit a gael futballról tudni kell

Az online sportfogadási oldalak oddsokat kínálnak ezekre a különféle lehetőségekre, mind a haladó fogadásokra, mind az élő fogadásra. A fogadó eldönti, mennyit akar fogadni, kitölti az online fogadószelvényt, és beküldi.

A gael futballban két csapat van, amelyeknek egyenként 15 játékosa van. Egy téglalap alakú pályán játsszák, és a gólokat úgy kell szerezni, hogy egy labdát a kapuba ütnek vagy rúgnak, ami három pontot ér, vagy a labdát a kapuk felett lévő két léc közé és a keresztléc fölé juttatják, ami szerez egy pontot a csapatnak.

A labdát többféleképpen lehet mozgatni a pálya egyik végéről a másikra. A játékosok hordozhatják, rúghatják, pattogtathatják vagy kézzel passzolhatják a labdát, miközben lefelé haladnak a pályán.

A gael futballban egy kapus, két középpályás, hat hátvéd és hat csatár a csapat pozíciói. A legtöbb csapatnak több játékosa is lesz, akik csereként fognak működni. Általában csak férfiaknak szól a sport, de ma már van néhány női csapat, és megalakították a Ladies' Gael Football Associationt. A szabályok meglehetősen hasonlítanak az ausztrál futballszabályokhoz, és ennek eredményeképpen egy nemzetközi szabályok futball került kifejlesztésre, ami a két játék hibridje.

gael foci események

Ban ben Írország, A gael futballt a Gael Athletic Association felügyeli. Ez a szervezet irányítja a dobást és a camogie-t is. Felügyelik a főbb gael futballversenyeket is. Az egyik legnépszerűbb esemény az All-Ireland Senior Championship. Ennek helyszíne a dublini Croke Park, ahol több ezer néző vesz részt. Az Egyesült Államokban a legnagyobb gael sporthelyszín a New York-i Gaelic Park.

Minden, amit a gael futballról tudni kell
Legális az online gael futballfogadás?

Legális az online gael futballfogadás?

Legális online fogadásokat kötni a gael futballra. A legtöbb fő a sportfogadási oldalak oddsokat kínálnak a különböző bajnoki mérkőzéseken és versenyeken. Írországban, a sportág fő hazájában immár legalizálták az online szerencsejátékot. Az olyan országokban, mint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, szintén legális az online sportfogadás.

Bárki, aki olyan országban él, ahol nem legalizálták a sportfogadást, találhat olyan oldalt egy másik országban, amely elfogadja ügyfélként, bár egyes oldalak nagyon ügyelnek arra, hogy megakadályozzák a korlátozott országokból való tagságot.

Legális az online gael futballfogadás?
Hogyan fogadjunk a gael futballra

Hogyan fogadjunk a gael futballra

A legjobb gael focifogadási oldalak megtalálásához fontos, hogy a regisztráció előtt nézzen meg néhány különböző oldalt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy oddsokat kínálnak a sportágra. Vessen egy pillantást a sportágak köre az oldal által kínált szolgáltatások segítenek a fogadóknak eldönteni, hogy melyik webhely a legmegfelelőbb számukra. A sportra való fogadás viszonylag új, de határozottan egyre népszerűbb, ahogy egyre több ország fedezi fel a sportot és alapít saját csapatot.

A sportág amatőr státusza valószínűleg az oka annak, hogy nem játsszák szélesebb körben, ami csökkenti azoknak a játékoknak a számát, amelyekre a fogadók fogadhatnak. A hibrid nemzetközi szabályokkal rendelkező futballjáték fejlesztése elősegítheti a sportág szélesebb közönséghez jutását, ami arra is ösztönözni fogja a fogadási oldalakat, hogy oddsokat kínáljanak a játékokra.

Hogyan fogadjunk a gael futballra
A gael futball fogadási esélyek megértése

A gael futball fogadási esélyek megértése

A gael futball fogadási szorzói általában a mérkőzés kimenetelére vonatkoznak, de a fogadók más tényezőkre is fogadhatnak, például az év labdarúgójára vagy a torna gólkirályára. Az oldal az egyes játékosok és csapatok teljesítménye alapján számítja ki az esélyeket.

Ez képet ad nekik arról, hogy mekkora esélye van a csapat sikerének. Alatt versenyek, az esélyek frissülnek, ahogy a csapat előrehalad a versenyen. Ezért valószínű, hogy a legvonzóbb szorzókat kínálják a verseny elején.

A gael futball fogadási esélyek megértése
Hogyan kötsz fogadásokat a gael futballra?

Hogyan kötsz fogadásokat a gael futballra?

Ha egy fogadó gael futballra szeretne fogadni, csak követnie kell a sportfogadókon megjelenő utasításokat. Kiválasztják azt a mérkőzést vagy szolgáltatást, amelyre fogadni szeretnének, beírják a fogadni kívánt összeget, és elküldik az online fogadószelvényt. A részletek ezután bekerülnek az online fiókjukba, és a mérkőzés befejeztével azonnal ellenőrizhetik fogadásuk eredményét. Az esetleges nyereményeket közvetlenül az online fogadási számlán írjuk jóvá.

Fogadások típusai Gael fogadások

Számos különböző típusú fogadást használhatnak a fogadók. A legnépszerűbb a meccsfogadás, ahol a választás az alapján történik, hogy Ön szerint melyik csapat fog nyerni, de lehet fogadni arra a csapatra, amelyik veszít, vagy ha a játék végül döntetlenre végződik. A hendikep fogadás hasonló módon működik, mint a meccsfogadás, de az egyik csapat enyhe előnyt kap. Az online fogadóiroda a mérkőzés kezdete előtt számos pontot ad egy csapatnak. Ez kiegyenlíti az esélyeket.

A nyerő margin fogadás pontosan így hangzik. A fogadási oldalak általában számos lehetőséget kínálnak a fedezetre, így a fogadónak nem kell pontosan beállítania. Lehetőség van a pontok és gólok túl/alsó számára fogadni.

Ez lehet csapat vagy egyéni játékos számára. Az élő fogadás egyre népszerűbb. Ekkor kerül megtételre a fogadás a tényleges meccs alatt. A fogadó a fogadószelvény beküldése előtt megnézheti a mérkőzés egy részét, hogy képet kapjon arról, hogyan alakulhat a meccs.

Hogyan kötsz fogadásokat a gael futballra?
A legnagyobb gael futballesemények és versenyek

A legnagyobb gael futballesemények és versenyek

Az All-Ireland Senior Championship a legnagyobb gael futballtorna. Körülbelül 80 000 ember vesz részt a mérkőzéseken, amelyeket a dublini Croke Parkban rendeznek. Ez az egyik olyan esemény, amely szinte mindig elérhető az online sportfogadási oldalakon, így minden évben könnyű lesz fogadni ezekre a meccsekre. Az All-Ireland Senior Championship és a National Football League is megyék közötti rendszerben zajlik.

A következő torna az All-Ireland Club Championship. Ez az esemény egyéni kluboknak szól, és kieséses alapon működik. Lehetőség van az összes gael futballeseményre fogadni, Írországban és más országokban egyaránt. Az USA-ban van néhány gael futballtorna, és bár ezek népszerűek az Egyesült Államokban, a tudósításuk nem igazán jut el más országokba. Még mindig az ír versenyek a legnépszerűbbek.

A legnagyobb gael futballesemények és versenyek
Gael foci fogadási tippek

Gael foci fogadási tippek

Azok, akik még nem ismerik az online fogadást, és nem ismerik a gael futballfogadást, gondoskodjanak arról, hogy időt szánjanak tanulj egy kicsit a sportról mielőtt fogadást kötnek. A sportfogadás továbbra is elsősorban szerencsejáték.

Nem lehet tudni, hogy mi fog történni a meccs alatt, így akármilyen jól is játszott egy csapat korábban, nincs garancia semmilyen konkrét kimenetelre. A játékról, valamint a csapatok és a játékosok korábbi teljesítményének megismerése azonban segíthet a megalapozottabb döntés meghozatalában.

A ligajátékok népszerűbbek a fogadásban, mint más játékok, ezért érdemes többet megtudni a bajnokságokról. Célszerű figyelemmel kísérni, milyen az időjárás Írországban, mivel ez komolyan befolyásolhatja a játékok kimenetelét. Ha a Gealif Football fogadóirodák is figyelik az időjárást, akkor ez az általuk kínált esélyeket is befolyásolja. A rossz időjárás befolyásolja a játékkörülményeket, ami problémákat okozhat a csapatoknak.

Gael foci fogadási tippek
Felelősségteljes szerencsejáték

Felelősségteljes szerencsejáték

A legjobb online gael futball fogadóirodák egyik fő feladata, hogy támogatást nyújtsanak azoknak, akik nehezen tudják ellenőrizni szerencsejátékukat. Az első lépés az ügyfélszolgálati csapat felkeresése. Számos tanácsot tudnak majd adni a rendelkezésre álló lehetőségekről.

Az egyik fő lehetőség, amelyben az oldal segíthet, a befizetési limitek alkalmazása. Ez azt jelenti, hogy a fogadó előre kiválasztja a maximális összeget, amelyet hetente vagy havonta feltölthet a számlájára. Ez korlátozza a kiadásokat, és megakadályozza, hogy a fogadó túl sok fogadást tegyen.

Az önkizárás egy másik elérhető lépés. A fogadó kérni fogja, hogy felkerüljön azon ügyfelek listájára, akik nem tudnak számlát nyitni. Ez lehet korlátozott ideig vagy határozatlan ideig. Ez biztosítja, hogy ne regisztráljanak egyetlen online sportfogadási oldalra sem. A szerencsejáték-szokás kezelésével kapcsolatos tanácsokat hivatalos szervezetektől is kaphat, például a Szerencsejátékosok Anonymousától.

Az online szerencsejáték-oldalak jogilag kötelesek segíteni azoknak az ügyfeleknek, akik szerencsejáték-problémákkal küzdenek, és a legtöbben erről is tájékoztatást kapnak a webhelyen.

Felelősségteljes szerencsejáték
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács