Kosárlabda

A kosárlabda az egyik legnépszerűbb sport a világon, és ésszerűen a futball után a másodiknak tekinthető. Más sportágakhoz képest a kosárlabda meglehetősen új keletű, még 1891-ben találták fel. A kosárlabda valóban nemzetközi fellángolású, amint azt a nyári olimpiai játékok alatti versenyszerűsége, valamint a játékosok által képviselt különböző országok száma is mutatja. az NBA-ben.

Tekintse a kosárlabdát az egyik legjobb sportágnak, amelyre fogadni is lehet. Szó szerint dollármilliárdokat fogadnak csak az NBA-re minden szezonban, és ebbe nem tartoznak bele néhány nagyobb kosárlabda-esemény, mint például a March Madness az NCAA kosárlabda számára.

Kosárlabda
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
A kosárlabda fogadás alapjai

A kosárlabda fogadás alapjai

Mint az egyik legnépszerűbb sportágak világszerte, a kosárlabda csak a futball után a második. A National Basketball Association (NBA) mindössze 1946-ban alakult Amerikában, eredetileg Basketball Association of America néven, így az egyik legújabb sportág az Egyesült Államok történetében. A sportágból az ország legjelentősebb sportsztárjai születtek, köztük Kareem Abdul-Jabbar, LeBron James és Michael Jordon.

Minden szezonban dollármilliárdokat tesznek fogadások csak az NBA alapszakaszára – a March Madnesst nem számítva. Példátlan összeg egy olyan játékért, amely körülbelül 2 órán át tart, összesen 82 meccsen.

A kosárlabda fogadás alapjai
Hogyan fogadjunk kosárlabdára?

Hogyan fogadjunk kosárlabdára?

Új sportként a kosárlabda fogadás eredete valószínűleg akkor kezdődött, amikor a sport kiteljesedett. És bár nincs kitűzött dátum a fogadás kezdetére, mégis világszerte ismertté vált, mivel mindenhol a kosárlabda sportfogadások része. Ahogy a sportfogadás továbbra is legalizálódik az egész országban, az online kosárlabdafogadások népszerűsége csak növekedni fog.

Hasonlóan ahhoz, ahogy a Superbowl a legjobban várt nap a futballban, Márciusi őrület a kosárlabda egyik legjobban várt eseménye. Ez újabb fogadási lehetőségeket hoz a játékosok számára, hogy lefizessék pénzüket minden egyes játék győzteséért, majd melyik győztes csapatért viszi az egészet.

Mivel mekkora tét a kosárlabda, a NBA volt az egyik első liga, amely vállalati szponzorokat vett igénybe a DraftKings-szel való együttműködésükkel. Ráadásul az NBA azt is kijelentette, hogy szeretne partnerséget kötni minden egyesült államokbeli sportfogadóval, így ez a fogadók számára is teljes körű.

Hogyan fogadjunk kosárlabdára?
Hogyan tegyen fogadást kosárlabdára

Hogyan tegyen fogadást kosárlabdára

Ami a kosárlabdát olyan nagyszerűvé teszi a fogadók számára, az az, hogy rengeteg módon lehet fogadni a játékra. És mitől univerzális a között online sportfogadás az, hogy a fogadás alapjai univerzálisak. Az azonnali fogadáshoz használhatja a Moneyline fogadást, hogy tétet állítson fel arra a csapatra, amelyről úgy gondolja, hogy megnyeri a játékot.

Ban ben pénzvonali fogadás, a pontosztás meglehetősen egyszerű. A fogadók tétet kötnek arra, hogy szerintük hány ponttal nyer a diadalmas csapat, vagy fogadhatnak arra, hogy a vesztes csapat hány ponttal marad le a meccs végén.

A mérkőzés összes statisztikája tisztességes fogadásnak számít bármely sportfogadóban, beleértve a lepattanókat, blokkokat és a hárompontos dobás számát. A fogadók egy csapat összesített győzelmére és egyéni díjaira is fogadhatnak, beleértve az MVP-t vagy az év újoncát. Sok esélyt ad a fogadóknak, hogy megtanulják, hogyan teljesít a csapat kollektíven és egyénileg, és még több réteget ad a nagy győzelem lehetőségéhez.

Hogyan tegyen fogadást kosárlabdára
A kosárlabda-fogadás esélyeinek megértése

A kosárlabda-fogadás esélyeinek megértése

Mint minden játéknál, egy kosárlabda meccs esélyei sok szemponton alapulnak, de a fogadási piac is befolyásolja őket. Mindegyik csapat rekordja és teljesítménye játssza a legnagyobb szerepet, de a menetrendek és a sérülések is drasztikus hatással lesznek. A legnagyobb csapatoknak, köztük a Los Angeles Lakersnek és a New York Knicksnek is nagy lesz a készlete a számottevő követőik miatt.

Az egyéni játékosok mérkőzései az ellenfél védőjével és a játékos közelmúltbeli statisztikai teljesítményei határozhatják meg a játékosok fogadásának esélyeit. A mérkőzés összszorzóját az egyes csapatok teljesítménye, tempója és védekezőereje határozza meg. Annak esélye, hogy egy játékos MVP-vé váljon, függhet a sérüléstől, és attól, hogy a csapat megnyeri-e a divízióját vagy a bajnokság támaszkodhat a győzelmi sorozatra.

A kosárlabda-fogadás esélyeinek megértése
Mi az a fogadás egy kosárlabda parlay/teaserre?

Mi az a fogadás egy kosárlabda parlay/teaserre?

Az online kosárlabda-fogadások leggyakoribb típusa az „egyenes fogadás”, vagyis amikor a tét egy csapatra kötődik a pontkülönbség ellen. Ezen kívül a fogadók akár több csapatot is hozzáadhatnak egy fogadáshoz, amelyet parlaynak neveznek. Ugyanakkor több csapatot is összevonhat egy fogadásban. Bárhol hozzáadhat kettő-nyolc csapatot egy mérkőzésen, ahol az összes csapatnak és az összesítésnek fedeznie kell a pontkülönbséget.

Ezek az esélyek:

 • 2 csapat: 13/5
 • 3 csapat: 6/1
 • 4 csapat: 11/1
 • 5 csapat: 22/1
 • 6 csapat: 40/1
 • 7 csapat: 80/1
 • 8 csapat: 150/1

Nyereményét és tétjét számlán kívüli parlay-ben térítjük vissza. Milyen pénzre számíthatsz? Nos, egy két csapat 50 dolláros párharcáért 130 dollárt nyerne, így a bruttó hozam 180 dollár. Egy öt csapat 100 dolláros párharcáért hatalmas 2200 dollárt vihet haza.

Meg kell jegyezni, hogy ha "lökés" vagy döntetlen van, a pontkülönbség egy fokkal lejjebb fog menni. Mi az a lökés? Ez az, amikor egy csapatra fogad, és a nyerő szám pontosan az a szám, amelyet fogad. Tehát tegyük fel, hogy arra tippel, hogy a Miami Heat több mint 10 ponttal legyőzi a Cleveland Cavalierst, de akkor pontosan 10 ponttal nyer. Nem nyertél és nem veszítettél. Ez egyszerűen egy lökés.

Mit jelent ez az egész? Alapvetően, ha részt vesz egy négycsapatos párharcban, és három győztes és egy lökés van, akkor az háromcsapatos párharcba megy le. Hasonlóképpen, ha nyolccsapatos párharcra tippelsz, és van egy lökés, abból hétcsapatos párharc lesz. Előfordulhat azonban, hogy az over-the-counter parlay egy kicsit másképp alakul a parlay kártyás kifizetéseknél és a szabályoknál.

Ha döntetlen a fogadás, a kétcsapatos előzetes „No Action” lesz, és a pénzét visszatérítjük. Ha döntetlen a háromcsapatos előzetes, abból kétcsapatos ugrató lesz. Hasonlóképpen, egy négycsapatos kedvcsináló esetében ez háromcsapatos előzetessé válik.

Mi az a fogadás egy kosárlabda parlay/teaserre?
Fogadás a negyed/1. félidő soraira

Fogadás a negyed/1. félidő soraira

A 48 perces NBA-játék alapvető felosztása az, hogy négy 12 perces negyedre oszlik. A fogadók a játék kezdete előtt az első negyedben és az első félidőben tétet köthetnek egy játék fogadási elemén belüli játékra.

Eldöntheted, hogy szerinted melyik csapat fogja fedezni a negyed végén a negyedvonalon lévő spreadet. Az első fél sorok is ugyanúgy működnek, csak annyi a különbség, hogy több időt foglal magában.

Ezekben a fogadásokban sok minden megfontolandó, beleértve azt is, hogy egy csapat korai vezetéssel kezd, de a második félidőben lemarad. Alternatív megoldásként egy csapat hajlamos a lassú kezdésre, de aztán a negyedik negyedben átveszi a vezetést, más néven "4. negyed csapatai"

Így a múltbeli teljesítmény ismerete kulcsfontosságú, de nem csak az, hogy a csapat hogyan teljesít végül. Inkább ez a fogadási stílus az, ahogyan az elején teljesítenek.

Fogadás a negyed/1. félidő soraira
Mi a kosárlabda határidős fogadás?

Mi a kosárlabda határidős fogadás?

A jövőre való fogadás azt jelenti, hogy úgy gondolja, hogy egy csapat olyan jól fog menni, hogy mindent vállalni fog. Bár természetesen megérzésre lehet fogadni, ez alapozható a múltbeli teljesítményen és a jelenlegi statisztikákon is. Tegyük fel, hogy a Philadelphia 76-osok első három meccsét lefújták a pályán kívül, fogadhat, hogy megnyerik a konferenciát vagy a bajnoki címet. Ezek fogadási szorzók kihelyezhetők fogadási táblákra vagy bemutatórack lapokra.

Ha nem látja, mire szeretne fogadni, mindig forduljon jegyíróhoz megfelelő segítségért. Az esélyek értesítés nélkül is változhatnak, de biztos lehetsz benne, hogy a kifizetésed azon az esélyeken alapul, amelyek a tét letételekor voltak.

Mi a kosárlabda határidős fogadás?
Hogyan fogadjunk kosárlabda kellékekre?

Hogyan fogadjunk kosárlabda kellékekre?

Más néven egzotikus fogadások, a kosárlabda kellékekre vonatkozó fogadások statisztikákon alapulnak, és elérhetők lehetnek a sátorfogadásoknál. Alapvetően egy játékosra fogad, és arra, hogy milyen jól – vagy rosszul – teljesít a játék során. Fogadhat, hogy 110 pont felett szereznek eredményt, vagy pedig nem érnek 60 pont felett.

A rendelkezésre álló ajánlati fogadások egy fogadótáblán vagy laptartón láthatók, de ez a szabad helytől függ.

Hogyan fogadjunk kosárlabda kellékekre?
Kosárlabda fogadási tippek és trükkök

Kosárlabda fogadási tippek és trükkök

Ha sportfogadásról van szó, sokat kell kutakodnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tét megtakarításához legalább egyenlít. Természetesen nagyot szeretne nyerni, ezért nem nézheti csak a jelenlegi vagy múltbeli teljesítményt, hogy lerakja a pénzt, és számítson arra, hogy cserébe jelentős összeget kap.

Ha a kosárlabda fogadóirodákról van szó, csakúgy, mint az összes többi sportfogadásnál, sok mindent meg kell fontolni. Először is mérlegelnie kell, hogy a csapat milyen jól teljesít a jelenlegi szezonban. Kifújnak más csapatokat a vízből? Van olyan lövő, aki folyamatosan legalább 120 pontot szerzett?

A jelenlegi statisztikákon felül figyelembe kell vennie a csapat korábbi teljesítményét is. Sikerült a szezon felénél úgy, hogy minden meccset megnyertek, majd elkezdtek fulladozni, amikor a tét egyre nagyobb?

Meg kell nézni az egyes játékosok teljesítményét is. Tegyük fel, hogy a pontőr kiesik, és a szezon hátralévő részében kiesik sérülés miatt. Hogy néznek ki a korábban kispadon lévő játékosok most, amikor esetleg pályára lépnek? Ígéretesnek tűnik a statisztikáik a határidős fogadás megnyerésében?

Meg kell nézni a csapat menetrendjét is. Mivel egy sűrített szezonban 82 meccset játszanak, néhány naponként körberepülhetik az országot, hogy elérjék a következő pályájukat, amelyet "cirkuszi útnak" neveznek. A hektikus időbeosztás okozta fáradtság hatással lehet teljesítményükre. Vannak-e egymás elleni meccsei annak a csapatnak, amelyre tippel? országon át.

Kulcs elvitelek

 • Fogadjon a Moneyline-ra a múltbeli teljesítmény és a jelenlegi statisztikák alapján
 • Ha parlay fogadásról van szó, fontolja meg a lökés esélyeit.
 • A negyed vagy az első félidő fogadásánál nézze meg, hogy egy csapat általában erősen kezd-e, vagy később kezdi-e lazítani.
 • A határidős fogadásoknál vegye figyelembe a korábbi sérüléseket, a jelenlegi statisztikákat és a múltbeli teljesítményt.
Kosárlabda fogadási tippek és trükkök
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács