A Point Spread fogadási kézikönyv

Ha egy kicsit belevágott a sportfogadásba, akkor valószínűleg találkozott a legtöbb sportfogadásban elérhető pontosztó fogadással.

A pontkülönbözetű fogadás az online sportfogadás legnépszerűbb formája, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen ujj érintésével fogadjon a nagy professzionális sportágakra. Ez egy kifizetődő módszer (cha-csing, cha-csing!), hogy fokozza az élvezetet és az intenzitást, amikor kedvenc csapatai fej-fej mellett néznek.

Akár tapasztalt sportesemény-fogadó, akár újonc a játékban, itt található egy útmutató, amely segít megérteni a pontosztó fogadások alapjait, hogyan működik a pontkülönbözet, milyen típusú szorzók, fogadás és sok más.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Pont Spread fogadások magyarázata

Pont Spread fogadások magyarázata

Ami a sporteseményeket illeti, a csapatok és az egyéni játékosok nem éppen egyenrangúak vagy egyenlő arányban állnak egymással, ha figyelembe vesszük ügyességüket vagy képességeiket és általános teljesítményüket. Az észlelt különbség gyakran nyilvánvaló, amikor meccseken vagy mérkőzéseken találkoznak, és pontosan ez az, ahol – és miért – van szükség a spread fogadásra a virágzó sportfogadási arénában.

Spread fogadás az egyik a legnépszerűbb sportfogadási típusok a kosárlabdában és az amerikai futballban, valamint a mérkőzéseken a csapatok közötti egyenlő feltételek megteremtése, valamint a szerencsejátékosok izgalmának és izgalmának fokozása, a sportfogadók, az oddsmakerek, a fogadóirodák vagy a fogadóirodák olyan pontkülönbözeteket hoznak létre, amelyek vonzzák a kedvenceket (úgy tartják nagyobb valószínűséggel nyer) és a feltételezett esélytelenebbé (ezt kevésbé tartják valószínűnek a győzelemre). Ez azt jelenti, hogy a pontosztó fogadások lényegében hátrányt okoznak a jobb csapatnak azáltal, hogy pont- vagy gólkülönbséget hoznak létre, vagy futást kell nyerniük. Másrészt, ha a pontkülönbség a helyén van, az esélytelenek olyan előnyben részesülnek, amely lehetővé teszi számukra, hogy bizonyos számú ponttal elveszítsék a meccset, és így is fedezzék a különbséget.

Fogadási újonc? A koncepció zavarosnak tűnhet, de nagyon egyszerű – egyszerűbbé tegyük egy valós példán keresztül.

Amikor egy ponttáblázatot lát, észre fogja venni, hogy a két csapat mellett van egy szám. Ez a szám a pont szórása. Egy mínusz (-) vagy egy plusz (+) jel is megjelenik mellette.

 • A mínusz (-) jel azt jelzi, hogy a kérdéses csapat a favorit a győzelemre.
 • A plusz (+) jel azt jelzi, hogy a szóban forgó csapat az esélytelenebb.

Tegyük fel, hogy van egy NFL meccs közeledik, és ez a lényeg:

 • Rams -110 -5,5 (6 vagy több ponttal kell nyerni)
 • Bengals -110 +5,5 (nyerhet vagy veszíthet 1-5 ponttal)

Tegyük fel, hogy a játékot lejátszották, és a Rams csapata nyer, ahogy az várható volt, 30-27-es pontozással. Ez 3 pontos különbség, de mivel a fenti példa azt állítja, hogy legalább 6-tal kell nyerniük, ez a Bengals szpred fogadóit tenné győztessé. Ha az eredmény nagyobb, mondjuk 10 pontos különbséggel végződne, akkor a Rams spread-jei nyernék a fogadásukat.

És -110, ez is a spread mellett van. Mit jelent?

Ezek a kifizetési esélyek, amelyeket általában „vig”-nak (a vigorish rövidítése) vagy „juice”-nak vagy American Odds-nak neveznek. A vig az, amit a fogadóirodák felszámítanak a fogadás elfogadásáért.

-A 110 a klasszikus szám, ami azt jelenti, hogy minden 1 dollárért, amit egy fogadó nyerni akar, 1,10 dollárt kell kockáztatnia. Ha jövedelmezőbb összeget akarnak nyerni, mondjuk 100 dollárt -110 szorzóval, akkor 110 dollárt kellene kockáztatniuk.

Pont Spread fogadási eredmények

A spread fogadásnál 3 lehetséges kimenetel lehetséges: nyer, veszít vagy lökés. Már tudjuk, mit jelent nyerni és veszíteni, de mi az a lökés? Nos, a push az, amikor az eredmény pontosan a spread tét marginjára esik. Míg egy győzelem esetén egy sportfogadó a tét ára alapján teljes összeget fizet a fogadónak, a lökés (amely gyakran -110) törölt fogadással végződik, és a fogadók visszakapják eredeti téteiket.

Kiegyenlített csapatok

Egyes esetekben a játékokat „páros”, „válasszuk ki” vagy egyszerűen „PK” jelöléssel látják el, ami azt jelenti, hogy a két egymással szemben álló csapat standardnak vagy egyenlőnek tekintendő a győzelem vagy a vereség valószínűségét illetően. Amikor ez megtörténik, nem lesz pontkülönbség, de mindkét oldal -110-es áron szerepelhet. Az az oldal, amelyre fogadsz, tetszőleges különbséggel megnyerheti a játékot, és csak akkor lesz lökés, ha az eredmény döntetlen – ha igen, visszakapod eredeti tétedet.

A horog

Ez egy másik gyakori kifejezés a spread fogadásokra. Dióhéjban, a horog az a félpont, amely a teljes pontszámtól függetlenül képes megváltoztatni az eredményt.

Pont Spread fogadások magyarázata
Spread fogadási szempontok

Spread fogadási szempontok

Könnyen átalakíthatnánk ezt az alapvető útmutatót egy nagyon részletgazdag darabká, de ez túlterheli Önt. Ehelyett a pontosztó fogadások kulcsfontosságú mechanizmusaira összpontosítunk, és ezzel kapcsolatban figyelembe veszünk néhány szempontot, mielőtt belemerülnénk:

A terjedések változhatnak

A pontosztó fogadás megtételekor a kezdetben vállalt szorzók azok az oddsok, amelyek alapján meghatározzák a nyereményét. Nagyon normális és meglehetősen gyakori, hogy a játék közeledtével a spread megváltozik, és sormozgások történnek, de fontos megjegyezni, hogy ezek a módosítások nem befolyásolják a felvett fogadást.

Fogadj a Középre

A fogadás kezdeti szakaszában gyakori, hogy egy csapat gyűjti össze a legtöbb tétet. Amikor ez megtörténik, a spread eltolódik, hogy a fogadókat a másik oldalra csábítsa. Ez ismét egy módja annak, hogy a sportfogadások kiegyenlítsék a versenyfeltételeket. Ez lehetőséget teremt a középső fogadásra, amely mindkét oldalon fogad, és mindkét oldalnak megvan a maga spreadje. Ha a játék eredménye vagy végeredménye mindkettő közepén van, akkor kétszer nyersz.

Vásárlási pontok

Igen, ez egy dolog! Az amerikai futball és a kosárlabda esetében növelheti esélyeit a spread megnyerésére, ha pontokat vásárol, hogy a vonalat a maga javára alakítsa át.

Home Field Advantage

A kedvenc csapat népszerűbb formával történő meghatározásán kívül más tényezőket is figyelembe kell venniük az oddsmakereknek, amikor pontkülönbséget hoznak létre. Mint ahol a meccset játsszák, mert a hazai pálya előnye a saját stadionjában játszó csapat javát szolgálja – ezt látjuk a legtöbb sportágban.

Spread fogadási szempontok
Moneyline fogadások vs. Point Spreads

Moneyline fogadások vs. Point Spreads

A pénzvonal és a pontszpred egyaránt viszonylag egyszerű fogadási típus, tökéletes kezdőknek. Elmagyaráztuk, mi értelme a spread fogadásnak, de mi az a pénzvonali fogadás, és melyik a jobb? Attól függ.

A pénzvonalas fogadás a legalapvetőbb sportfogadási típus, és egyben a legegyszerűbb megragadni is. Lényegében a fogadók megjósolják, hogy ki fog nyerni (a végeredmény nem számít) egy adott játékban vagy sporteseményben. Ha a sejtésed beigazolódik, nyersz, és profitot termelsz. Ha tévedsz, veszítesz.

A pontkülönbségek egy kicsit több töprengést igényelnek, mivel a fogadók nem a nyerőt választják ki, hanem egy csapatot választanak ki, aki nyer a különbözettel szemben. A spread fogadás nagyrészt a végeredményre összpontosít, és valamivel bonyolultabb, mint a pénzvonalas fogadás, de előnye a nagyobb kifizetés.

Moneyline fogadások vs. Point Spreads
Egyéb sportfogadási típusok

Egyéb sportfogadási típusok

Parlays: A parlay vagy egy gyűjtő több tét keveréke egy fogadásban. Minden tétnek, vagy ahogy általában nevezik, teljesítenie kell, hogy megnyerje a párbajt. Míg a parlay a kockázatosabb fogadási lehetőség, vonzóak, mert nagyobbak az esélyek, és a fogadók több sporteseményre is fogadhatnak egyetlen téttel.

Fölött/alatt: Az over/under fogadásnál a fogadóirodák határozzák meg az összpontszámot, a fogadók pedig megjósolják, hogy az eredmény ezen összeg felett vagy alatt lesz. Ha úgy dönt, és a csapatok összesített pontszáma valóban meghaladja a beállított összpontszámot, Ön nyer.

Egyéb sportfogadási típusok
Hogyan fogadjunk a Sport Online-ra

Hogyan fogadjunk a Sport Online-ra

A legfontosabb, hogy fogadáskor válasszon olyan engedélyezett sportfogadót vagy kaszinót, amelyről híres kifinomult szoftverek vezető szolgáltatóktól a kereskedelemben. Ez első osztályú fogadási szolgáltatást garantál, és elit szerencsejáték-élményt biztosít.

Egyedülálló fogadási szoftver, amire figyelni kell

OpenBet

Az OpenBet létrehozza a fogadási felületet a világ legnagyobb online fogadóirodáinak. A szoftverpiac vezetőinek számítanak, és a szolgáltató legendás Informix Dynamic Server-je több millió fogadást tesz lehetővé zökkenőmentesen és egyidejűleg több bukmékeren keresztül.

Geneitás

Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága által engedélyezett Geneity a Playtech alá tartozó szoftverszolgáltató. A többcsatornás bukmékerplatform leginkább arról szól, hogy egy adott mérkőzésre több mint 100 futballfogadási piacot tud létrehozni.

SBTech

Az Egyesült Királyságban sok új sportfogadási szolgáltató csatlakozik az SBTechhez a díjnyertes white-label megoldásért, amely versenyképes oddsokat kínál a sportfogadások széles skáláján.

Betradar

A Betradar a sporttal kapcsolatos élő eredmények és a digitális tartalom mögött sok vezető bukmékeroldalon, például a bet365-ön található.

Inspirált játék

Egy másik szoftveres úttörő az iparágban, az Inspired Gaming, tud egy-két dolgot a világszínvonalú virtuális sportfogadási szolgáltatások előállításáról. A szerveralapú technológia területén is vezető szerepet töltenek be, és az OpenBet mellett dolgoznak azon, hogy a legjobb virtuális sporttermékek kínálatát biztosítsák.

Kambi

Ha olyan vezető sportfogadási szolgáltatókat keres fel, mint az Unibet, a 888Sport és a Leo Vegas, észre fogja venni, hogy mindegyik rendelkezik a Kambi felhasználóbarát felületével. A máltai székhelyű szoftverszolgáltató emellett fehér címkével ellátott sportfogadási platformot is kínál évente több mint 120 000 élő fogadási eseménnyel és mintegy 250 000 mérkőzés előtti eseménnyel.

Online fogadás lépései

Az online fogadás legjobb megoldása, ha belemerül, és elkezdi. Kezdje kicsiben, és mindig emlékezzen a szórakozásra!

 1. Keressen egy jó hírű, szabályozott sportfogadót vagy egy online kaszinó, amelyben megbízik. Rövid időn belül megosztunk néhány kedvenc webhelyünket.
 2. Hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be fogadáshoz.
 3. Böngésszen a sportfogadási kínálat között, és válassza ki az Önnek tetszőt.
 4. Készítsen közvetlen/lekérésre befizetést.
 5. Ismerkedjen meg a fogadási szabályokkal és stratégiákkal.
 6. Mindig állítson be költségvetést, és soha ne lépje túl az összeget.
 7. Tegyék meg tétjeiket.
Hogyan fogadjunk a Sport Online-ra
Hogyan válasszuk ki a legjobb helyeket a pontszórókhoz

Hogyan válasszuk ki a legjobb helyeket a pontszórókhoz

Amikor a megfelelő sportfogadást mérlegeli, hogy előkészítse az utat egy szórakoztató és sikeres fogadási úthoz, fontos, hogy tekintse át ezeket a nem alku tárgyát képező funkciókat:

Engedélyezett kaszinó

Mindig válasszon jó hírű és megbízható bukmékert, elismert online kaszinóengedéllyel, amely garantálja a biztonságos, biztonságos, szabályozott és tisztességes élményt. Tekintse meg a webhely befizetési és kifizetési módjait is, hogy megtudja, a fizetési lehetőségek megfelelnek-e az Ön igényeinek.

Olvassa el az értékeléseket

Végezzen kutatást, keressen harmadik felek véleményét, és lépjen kapcsolatba más fogadókkal, akik egy kicsit ismerik a piacot és a fogadást. A jó sportfogadási áttekintés információkat tartalmaz a platform elérhető fizetési lehetőségeiről, bónuszairól, promócióiról, a lefedett sportokról stb.

Online sportfogadási akciók

A bónuszok, promóciók, ingyenes fogadások és egyéb engedmények valóban növelhetik a nyereményeket, különösen az első alkalommal fogadóknak.

Vevőszolgálat

A jó hírű online fogadóirodák átláthatóak működését illetően, és ez magában foglalja azt is, hogy a szerencsejátékosok rendelkezésére áll egy szakértői ügyfélszolgálat vagy hasonló. Legyen szó fizikai címről, telefonközpontról, e-mailről vagy egy tanácsadóval folytatott csevegésről a közösségi médián keresztül – az ügyfélszolgálatnak mindig elérhetőnek kell lennie.

Hogyan válasszuk ki a legjobb helyeket a pontszórókhoz
Legjobb sportágak, amelyekre fogadhat

Legjobb sportágak, amelyekre fogadhat

Korábban is mondtuk már: a sportfogadás, különösen a pontosztózásban való részvétel, egy szórakoztató és szórakoztató tevékenység, amely az izgalomnak és az izgalomnak köszönhetően az ülés szélén tart. Előfordul, hogy lehetőséget kínál a fogadásra, hogy valódi pénzt nyerjen. Ezeket szem előtt tartva leszűkítettük kedvenc sportjainkat, amelyekre fogadhatunk, és ragaszkodunk ahhoz, hogy próbáld ki őket (és a point spread fogadást):

Futball

Természetesen a legnépszerűbb pontosztó csapatsporttal, a labdarúgással vezetünk. Nemcsak ikonikus sportág, amelyet milliók szeretnek és követnek világszerte, hanem a futball fogadási szempontból is számos előnnyel jár. Erősen stratégiai stílusának köszönhetően figyelemre méltó fogadási piacokkal büszkélkedhet. És mi több? Könnyen és széles körben elérhető a megbízható sportfogadásokon, és hihetetlenül versenyképes oddsokkal is rendelkezik számos eseményre.

Lóverseny

Amikor a fogadáson gondolkodik, semmiképpen nem hagyhatja figyelmen kívül a lóverseny fogadási piac. Világviszonylatban óriási, és nagy stratégiai előnyt jelent. A kínálatot tartalmazó sportfogadások élő közvetítést biztosítanak, és a streaming elérhetősége könnyen elérhető. A lóverseny számos egyedi promóciót is kínál, és a futballhoz hasonlóan a piaci kínálat is lenyűgöző.

NBA

A kosárlabda valószínűleg az egyik leggyorsabb, legizgalmasabb sport, amelyet nézni és fogadni lehet. A csapatok általában magasan képzettek és ügyesek, így az egymással való játék gyakran nagyon szoros meccseket eredményez, hogy még nagyobb izgalmat keltsen. Azok a fogadók, akiket érdekelnek a stratégiák és a statisztikák elmélyüljön az NBA fogadásban.

Legjobb sportágak, amelyekre fogadhat
Sportfogadási tippek és trükkök a sikerhez

Sportfogadási tippek és trükkök a sikerhez

Ismerje meg az esélyeket

Térjen vissza az alapokhoz, legyen szó online vagy élő fogadásról. Fedezze fel a fogadási szorzók csínját-bínját hogy javítsa a nyerési lehetőségét.

Váltsd fel a dolgokat

Ahelyett, hogy az összes pénzét egyetlen fogadásba helyezné, ossza el több fogadás között.

Root for the Underdog

Normális, hogy a népszerűbb, statisztikailag jobb csapatot akarjuk támogatni, de általában az esélytelenebbre való fogadás nagyobb értéket és nagyobb nyereményt kínál, ha az eredmény az Ön javára válik.

Sportfogadási tippek és trükkök a sikerhez
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Faq

Minden, amit tudnia kell a kaszinókról

Mi értelme van a spread fogadásnak?

A pontosztó fogadás a sportfogadások egyik formája, amely az ellenfél csapatai közötti játékterek összeegyeztetésére vagy kiegyenlítésére összpontosít. Dióhéjban, a pontkülönbözet egy olyan sportesemény, mint a futball vagy a kosárlabda, győzelmére tett fogadás.

A pontosztó fogadás jó kezdőknek?

Igen, a pontosztó fogadás egy egyszerű fogadási lehetőség, tökéletes kezdőknek. Minden bizonnyal bizonyos készségekre és tudásra van szükség a sikerhez, ezért ha csak most merül fel a fogadásban, akkor először fontolja meg a pénzvonalbeli fogadásokat – ez alapvető és könnyen megfogható.

Melyek a legjobb sportok, amelyekre fogadni lehet?

A sportfogadások több eseményre is kiterjednek, de a kedvencek közé tartozik a futball, a lóverseny és a kosárlabda.

Mi az in-play fogadás?

In-play, in-running vagy élő fogadások valós időben fogadnak, miközben az esemény zajlik.

Mit jelent a hazai pálya előnye?

A hazai pálya előnye egy olyan belső előny, amelyet a csapat a másikkal szemben élvez, amikor a saját „hazai” stadionjában játszik egy meccset vagy mérkőzést.