Mindent a Bundesliga csapatról

A Bundesliga a német klubfutball legmagasabb osztálya. Olyan szervezetek hatalmas hálózatát foglalja magában, amelyek aktívan népszerűsítik a sportot Európa-szerte. A német szövetségi labdarúgó-bajnokság vagy a Bundesliga összetett hálózata egyesületekből, csapatokból és tagságból az egész országot felöleli, és különböző játék- és szervezeti szinteket ölel fel.

Az alapszakasz augusztustól májusig tart. Mindkét fél 34 meccset játszik otthon és idegenben, így a Bundesliga fogadási online fogadóirodák hatalmas piacokkal rendelkeznek. A Bundesliga tizennyolc csapatból áll. A bajnokságban minden csapat kétszer játszik minden ellenfelével, otthon és idegenben a szezon során.

Mindent a Bundesliga csapatról
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Kvalifikáció az európai futballra

Kvalifikáció az európai futballra

A hárompontos rendszer váltotta fel az 1995/96-os szezon óta a győzelemért járó korábbi kétpontos díjat. Minden meccs három pontot ad a győztesnek, egyet a vesztesnek, döntetlen esetén pedig minden csapat egy pontot.

Csak egy klubot koronáznak bajnoknak az alapszakasz végén. Az alsó három csapat azonnal lefokozódik, és helyükre a másodosztály három legjobb csapata lép. A második szint 1974 óta 2. Bundesliga néven ismert. A harmadosztály 2008 óta 3. Liga néven ismert. Korábban Regionalliga néven volt ismert 1963-as megalakulása óta.

A német bajnok, második helyezett, harmadik és negyedik helyezett csapatok továbbjutnak a Bajnokok Ligájába, Európa legjobb klubversenyébe. Az ötödik helyezett és a DFB-kupa győztese kijut az Európa Ligába.

A hatodik helyen álló csapat bejut az Európa Ligába. Abban az esetben, ha a DFB Pokal győztese is kijut a Bajnokok Ligájába, ugyanazon kupa második helyezettjei az Európa Ligában versenyeznek. A hatodik csapat akkor kap helyet az Európa Ligában, amikor a DFB Pokal döntősei kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába, az Európa-konferencia pedig a hetedik csapathoz kerül.

-ről kiesett csapatok Németországé élvonalbeli bajnokság az alapszakasz végén felkerül a következő szezonra a második szintre. A 2. Bundesligában 18 klub is versenyez a szezon végén elérhető három továbbjutó helyért. A következő szezonban az utolsó helyen végzettek kiesnek a regionális divíziójukba, ahol a 2. Bundesligában való helyért versenyeznek.

A Bundesligában a 16. helyen végzett csapat a második osztály harmadik helyén álló csapattal játszik egy kétmérkőzéses rájátszásban. A döntetlen győztese a következő kampányban a Bundesligában vesz részt, a vesztes pedig a másodosztályba esik.

Kvalifikáció az európai futballra
A Bundesliga legjobb csapatai

A Bundesliga legjobb csapatai

A Bundesligában a kezdetek óta ötvenhat klub vett részt. Ezek közül több csapat domináns volt, míg mások vegyes eredményeket értek el. Ezeket a csapatokat sztárok és tehetséges játékosok képviselték, akik a Bundesligát a világ egyik legizgalmasabb versenyévé teszik.

FC Bayern München

Az FC Bayern néven ismert csapat hazai mérkőzéseit a hatalmas Allianz Arena stadionban játssza. A csapat domináns volt a Bundesligában, és sztárjátékosok képviselik. Gerd Muller a Bundesliga minden idők gólkirálya. Robert Lewandowski a második. Mindketten a Bayern Münchent képviselték. Ban,-ben futball világa, a Bayern rendelkezik a legtöbb szurkolói tagsággal.

Borussia Dortmund

A klub BVB néven ismert, és székhelye a dortmundi Signal Iduna Park stadionban található. A BVB-t Németország második legjobb klubjaként tartják számon, és meg is érte ezt a címet. Utolsó bajnoki címüket azonban 2011/12-ben szerezték meg, de a csapat többször is második lett. A csapatnak van egy Bajnokok Ligája címet, és második lett a 2013-as teljes németországi döntőben, vereséget szenvedve a Bayern Münchentől.

Lipcse

A Lipcse egy új csapat a német labdarúgásban, 2009-ben alakult, és 2016-ban feljutott a Bundesligába. A csapat megerősítette helyét Németország legjobb csapataként, a 2016/17-es és a 2020/21-es szezonban második helyezettként végzett. . A csapat 2022-ben megnyerte a DFB-Pokalt, és második lett a 2019/20-as Bajnokok Ligájában.

A Bundesliga legjobb csapatai
A Bundesliga legjobb statisztikái

A Bundesliga legjobb statisztikái

A Bayern tartja a rekordot a kampányban elért legmagasabb összpontszám tekintetében, 2013-ban 91-gyel. Így a csapatot bármely online sportfogadó fogadói gyakran választják ki. A legnagyobb különbség a bajnokok és a második helyezettek között ugyanabban a szezonban alakult ki, a Bayern 25 ponttal végzett Dortmund előtt. Az alakulat abban a szezonban a legkevesebb meccsel zárta a bajnoki címet, és mindössze 27 meccsen szerezte meg a 2013/14-es koronát.

A 2015/16-os szezonban a második helyen álló Borussia Dortmund 78 ponttal zárt, ami a második helyezett bajnoki rekordja. A Bayern München szerezte a legtöbb gólt egy szezonban, 101-et. Ezen kívül a csapat szerezte a legtöbb gólt hazai pályán (69) és idegenben (47).

212 tiszta lappal a Bundesligában Manuel Neuer a liga történetében a legtöbb shutoutot szerző kapus. Gerd Müller 427 meccsen szerzett 365 góljával bajnoki rekordot állított fel. Az Eintracht Frankfurtban 602 meccsel Charly Körbel tartja a legtöbb bajnoki fellépés rekordját. Stefan Effenberg kapta a legtöbb foglalást a játékosok közül, 121 lappal, hét pirossal.

A Bundesliga legjobb statisztikái
Bundesliga Liga és Kupa versenyek

Bundesliga Liga és Kupa versenyek

A szezon előrehaladtával a Bundesliga csapatai is a ligakupában, a DFB-Pokalban játszanak. A DFB-Pokal a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) által évente megrendezett kiütéses német labdarúgótorna. A ligában 64 csapat vesz részt, köztük az összes Bundesliga és 2. Bundesliga klub. A Bundesliga-bajnokság után a német labdarúgás következő rangos klubversenyeként tartják számon.

A Bayern birtokolja a legmagasabb DFB-Pokal címeket, 20-at, amióta ez a verseny 1935-ben kezdődött. A csapat így népszerű a sportfogadási online oldalakon. A jelenlegi bajnok az RB Leipzig, amely 2022-ben szerezte meg első címét.

Ezen kívül a csapatok versenyeznek európai sportesemények. A Bajnokok Ligája a legjobb négy csapaté, míg az Európa Liga az ötödik és a hatodik helyért. A hetedik csapat a 2021/22-ben alapított Európa Konferencia Ligában szerepel.

Ezek a német csapatok nem olyan dominánsak, mint a spanyol, angol vagy olasz csapatok. Összesen nyolcszor nyerték meg az eseményeket. A német csapatok a második legdominánsabbak az Európa-ligában, hétszer nyertek. Az Eintracht Frankfurt nyerte a 2021/22-es kiadást.

Bundesliga Liga és Kupa versenyek
A Bundesliga története

A Bundesliga története

Jóval a Bundesliga előtt léteztek német futballbajnokságok. Az első regionális bajnokságot, a délnémet labdarúgó-bajnokságot 1898-ban alapították. A Bundesliga tizenhat alapító tagját a legjobb nemzeti csapatok közül választották ki.

A Bundesligát 1963-ban alapította a Német Labdarúgó Szövetség. A Deutsche Fußball Liga 2001 óta szervezi a bajnokságot. Több német régió legérdemesebb csapatai először kerültek egy bajnokságba.

A Bayern München az elmúlt 32 szezonban uralta a Bundesligát, és 32-szer nyert. A Bayern 2012/13 óta mind a tíz bajnoki címet megnyerte. A Bayern München egyszer sem veszített el a Bundesliga 1986/87-es és 2012/13-as bajnoki címében, ezzel új, egy szezonon belüli legkevesebb vereségrekordot állított fel.

A Bayern Münchennek van a legtöbb diadala egy kampány során, 29-et 2012/13-ban és 2013/14-ben. A csapat Európa legsikeresebb német csapata is, hatszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a legutóbbi bajnoki cím 2020-ban volt.

A Bayern tíz Európa-kupát és négy nemzetközi klubkupát tudhat magáénak. A Bayern München megnyerte a Bundesligát, a DFB-Pokalt és a Bajnokok Ligáját 2012/13-ban, illetve 2019/20-ban.

A Bundesliga története
A legjobb Bundesliga fogadási szorzók

A legjobb Bundesliga fogadási szorzók

Bárki könnyen tanulj meg fogadni a Bundesligában mindössze egyszerű lépésekkel. A futball egy olyan sport, amely mindenféle háttérrel vonzza a fogadókat. Ha focifogadásról van szó, nagyon fontos tudni, hogyan kell leolvasni az esélyeket. A számok jelentésének megértése jelentős előnyhöz juttathatja a fogadókat a többi szerencsejátékoshoz képest.

Pénzvonal

Ez egy szabvány Moneyline fogadás amelyben az egyéneknek az egyik oldalt kell választaniuk ahhoz, hogy győzelmet vagy döntetlent érjenek el a két csapat között. A negatív előjel (-) a legkevésbé kedvelteket, míg a pluszjel (+) az esélytelenebbet jelképezi. Ez gyakori a Bundesliga bukmékereknél; mindazonáltal a háromutas pénzvonal mindhárom sora plusz pénzt (+) jelenthet a párosítástól függően.

Under/ Overs

Az Over-Under Totals fogadás szórakoztató módszer a német bajnoki előrejelzések készítésére. A tippadók fogadhatnak az adott mérkőzésen játszó mindkét klub által szerzett gólok összértékére, és arra, hogy a lőtt gólok a fogadóirodák által megjósolt összes gól felett vagy ALATT lesznek.

Bármely online fogadóirodánál az átlagos összgól 2,0, de ez a mérkőzéstől függően változhat. Feltételezve, hogy a Lipcse–Frankfurt mérkőzés piaca 3,5. Az egyéneknek az OVER-re kell fogadniuk, ha úgy gondolják, hogy mindkét csapat összesített pontszáma négy vagy több gól lesz. Az UNDER-re kell fogadni, ha azt jósolják, hogy az összesített pontszám három vagy kevesebb lesz.

A terjedés ellen

Az odds-társaság úgy állítja be a tétvonalat, hogy a kisebbik csapat előnyt szerezzen a játékban. Még a meccs kezdete előtt általában +0,5 gólt osztanak ki az esélytelenek. -0,5 góllal indulva a fogyatékosok lesznek a favoritok. Ha a fogadók +0,5-nél támogatnák az esélytelent, akkor nyernének, ha a csapatuk nyerne, vagy a meccs döntetlennel végződne. A játékosok elveszítik tétjüket, ha a csapat elveszíti a mérkőzést.

Foglalások és egyéb piacok

A fogadók a játékosokra vagy a játékosok teljes számára fogadhatnak csapatfoglalások egy játékban. Összes szöglet, helyes pontozás, és még a gólt szerző játékosok is néhány további piac. A játékosoknak alaposan meg kell figyelniük a mérkőzéseket, hogy az ilyen típusú fogadásokon játszhassanak.

A legjobb Bundesliga fogadási szorzók
A Bundesligára fogadó legjobb bukmékerek

A Bundesligára fogadó legjobb bukmékerek

A német Bundesliga, amelyet Európa Big Five egyikeként tartanak számon, a futball fogadások széles skáláját kínálja minden héten a fogadóknak világszerte. A Bayern München, a Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen mind világszínvonalú klubok, miközben számos feltörekvő csapat arra törekszik, hogy a nagyfiúkat egy fokozattal lejjebb vigye.

Sok jó hírű Bundesliga van online sportfogadási oldalak közül választhat, ha kedvező futballfogadási szorzókat keres. A legjobb online fogadóirodák közé tartozik a Dafabet, a BetWinner, a Parimatch, a Vbet és a William Hill. Kulcsfontosságú, hogy a Bundesliga sportfogadóján tájékozódjon azokról a játékosokról és csapatokról, akik a játékokon vesznek részt, akikre fogadni szeretne.

A Bundesligára fogadó legjobb bukmékerek
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács